Május 27,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Hé! Maguk aláírtak már?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,129,285 forint, még hiányzik 870,715 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Gyönyörű, mediterrán tavaszban sétálunk Pécs főterén, a Városháza előtt. Négy órát utaztunk, hogy ebben az élményben legyen részünk. 83 éves barátnőmmel éppen Csontváry festményeiről beszélgetünk, a Dzsámi különleges hangulatát elemezzük. Teli vagyunk élményekkel, Zsolnayval, Dómmal, Liszt-szoborral, virágokkal, utcák hangulatával, miegymással. Egy hűsítő fagylaltra vágyunk. Átvágunk a Városháza előtt, a fagyizó irányába.

Hé! Maguk aláírtak már? – robban be egy erőszakos mondat az idilli képbe. Megfordulok, nézem, hogy ki áll mögöttem. Senki. Akkor ezek szerint nekünk szólt a kérdés. Végignézek az „úron”, majd lejjebb fordítva a tekintetem, észreveszem a narancssárga pultot. Szó nélkül fordulunk el.

Nem fagylaltot árult… Narancsot, keserűt, savanyút, romlottat.

Szomorú lettem, mint az árvácskák, amelyek a Városháza előtti „virágágyásokban” kókadoznak. Éltető víz hiányában…

-Hé! Pécs! Azért szeretlek!

béjem

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.