Július 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Már csak az kellene

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,369,185 forint, még hiányzik 630,815 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Levelet kaptak Orbán Viktortól az érettségizők, amelyben a miniszterelnök gratulált jól megérdemelt bizonyítványukhoz és hangsúlyozta, Magyarország számít a fiatalokra – írta a Magyar Nemzet online (MNO) vasárnap.

    A portál beszámolója szerint kormányfő arról biztosította a sikeres vizsgázókat, hogy döntsenek akár a továbbtanulás, akár a munka világa mellett, Magyarország számít rájuk.
    A kormány azért dolgozik, hogy fiatal felnőttként megtalálhassák a boldogulásukat, legyen szó karrierről, otthonteremtésről vagy családalapításról – emelte ki Orbán Viktor.
    Úgy fogalmazott: „Mindannyian jobban örülnénk egy nyugodtabb, békésebb és kiszámíthatóbb világnak. Nekem mégis meggyőződésem, hogy éppolyan jól megállják majd a helyüket, mint szüleik és nagyszüleik nemzedéke, az érettségire pedig úgy tekintenek majd, mint ami az első lépés volt a sikeres jövő felé vezető úton. Jövőbeli terveikhez kitartást és sok sikert kívánok!”
    A cikkben Nyitrai Zsolt, a kormányfő főtanácsadója emlékeztetett: már hagyománynak mondható, hogy Magyarország miniszterelnöke az érettségiző fiatalokat az érettségi időszak után egy rövid levélben köszönti, amelyet a sikeresen vizsgázók a bizonyítvány mellé kapnak meg. Az elmúlt időszakban országszerte több mint ezer intézményben sok tízezer diák kapta meg Orbán Viktor személyes üzenetét – közölte.
    Az MNO-nak nyilatkozva hangsúlyozta: a miniszterelnök nagyon fontosnak tartja a fiatalokat, hiszen ők jelentik a jövő ígéretét, az érettségi vizsga letételével pedig ezek a fiatalok egy új életszakaszba lépnek, amelyhez Magyarország kormánya támogatást is ad.
    Példaként említette a középiskolásoknál az ingyenes nyelvvizsga megszerzésének a lehetőségét vagy a 25 év alattiak szja-mentességét, illetve azt, hogy éppen tíz éve indult el a diákmunkaprogram. Ennek részeként a kabinet elsősorban a munkáltatóknak nyújtott bértámogatással ösztönzi a középiskolások és az egyetemisták vakáció idején történő foglalkoztatását – jelezte.
    A kormányfő „a figyelem gesztusát adta meg az érettségi bizonyítványt szerzett fiatal honfitársainknak ezzel a kis köszöntőlevéllel” – mondta Nyitrai Zsolt. (MTI)

Nagyszerű! Már csak az kellene, hogy a levélke mellé tényleges lehetőség is járjon a fiataloknak. Olyan felsőoktatás, ahol nem kell csődbe mennie a családnak, és évtizedekre eladósodni a fiataloknak, olyan ország, ahol nem csak azok építhetnek karriert, akik megfelelő kapcsolatokkal rendelkeznek, ahol nem a politikai hovatartozás határozza meg a lehetőségeket, ahol jogbiztonság és piaci verseny van, az kellene, hogy lehessen falun is élni, mert vannak utak, iskolák, óvodák, boltok, van orvos, gyógyszertár és akár még munkahely is, és a fizetés nem a fele a fővárosi béreknek. Az kellene, hogy mindenki tehetsége, tudás, szorgalma alapján boldogulhasson, ne azon múljon a jövője az embernek, hogy be tudta-e verekedni magát a Fidelitasba, hogy ismer-e olyan NER-est, aki lendíteni tud a karrierjén. Akkor mondjuk levélke sem kellene, mert nem akarnának ész nélkül menekülni innen az emberek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.