Július 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Amikor a magyar gazdasági sikerek mutatják az irányt a mocsárban

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,369,185 forint, még hiányzik 630,815 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kedden tartja meg informális ülését Budapesten az Európai Unió Versenyképességi Tanácsa, amelyen a tagországok gazdasági miniszterei vesznek részt. Az ülést, amely a soros magyar elnökség első tanácsi rendezvénye, Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter vezeti – jelentette be az MTI-nek küldött közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

    A jelenlegi nemzetközi kihívások közepette, amikor Európa lemaradóban van globális versenytársaival szemben, létfontosságú az unió és tagállamai termelékenységének és ezáltal versenyképességének javítása és a növekedés ösztönzése.
    A Versenyképességi Tanács mostani ülésének legfőbb célja egy új európai versenyképességi paktum előkészítése, ugyanis a magyar európai uniós soros elnökség központi célkitűzése az európai versenyképesség megerősítése.
    Az Új Európai Versenyképességi Megállapodás tervezetét Orbán Viktor miniszterelnök az ősz folyamán terjeszti elő az Európai Tanács felé. Ennek keretében prioritás a gazdasági növekedés újraindítása és a tartós növekedés feltételeinek kialakítása, a belső piac elmélyítése, a kis- és középvállalkozások kiemelt támogatása, a zöld és digitális átmenet elősegítése az európai gazdasági szereplőkkel és az európai polgárokkal partnerségben, a nemzetközi együttműködések előmozdítása, illetve a munkahelyek stabilitásának és fenntarthatóságának biztosítása – sorolta az NGM.
    A keddi ülés keretein belül két fókusztéma kerül szóba a versenyképességet illetően: az elektromobilitás térnyerésének felgyorsítása, valamint a mesterséges intelligencia alkalmazásának előmozdítása – ismertette a közlemény. (MTI)

Gyanítom, keresve sem találhatott volna senki az egész unióban hozzáértőbb szakembert Európa gazdaságának fellendítésére, mint a magyar nemzetgazdasági minisztert. Még csak 19 alkalommal írták át a jövő évi költségvetést, ebből háromszor ebben a hónapban, és még csak kilencedike van. Az év kicsit több, mint fele telt el, és már sikerült az idei évre tervezett hiányt elérni, de már meghaladni is, 105 százalék körül járunk. Július elején. Az infláció nálunk pusztított a legbrutálisabb mértékben, a bérek alacsonyak, az árak magasak, a társadalom nem éppen elenyésző része létminimum alatt vergődik, csökken a születések száma, emelkedik az országot elhagyók száma, ez az unió második legszegényebb országa. Szóval legszebb ideje, hogy Nagy Márton kimozdítsa a kátyúból az Európai Unió szekerét. Csak fel ne borítsa a nagy erőlködésben.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.