Május 30,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Mi lesz, ha futni kell?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,261,648 forint, még hiányzik 738,352 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Meg kell magyaráznia Orbán Viktornak, hogy miért fogadta be Nikola Gruevszkit. Mondta ezt szemöldökráncolva valamelyik uniós biztos, bizonytalan, vagy a fene tudja. Ó, Orbán bizonyára összerezzent a szigorkodástól, hiszen ha Twitteren üzengetnek az embernek unióék, az komoly dolog. Aha. Boldog karácsonyt! Idén lesz bejgli?

Addig is, ameddig tokától bokáig megrémül ez a nagyon tehetséges ember, rugikát vásárolgat az unokának, mert az olyan emberivé teszi. A szerető nagypapi, aki bemegy a meccs előtt a boltba és vesz mindegyik dednek valami apróságot. Véletlenül videó is készült a spontán eseményről, fel is került a drágaminiszterelnökúr fészbukjára, ájul is a nép rendesen. Bár mostanság kicsit fura a kormányfideszorbán közösségi oldal, mert valamiért nem irtják azokat a kommenteket sem, melyek nem hálaistenkednek a csúti láttán. Ennek az a következménye, hogy az eddigi néhány tucat hozzászólás helyet (melyek mindegyike éltette a félistent), most többszáz komment is felgyűlik egy poszt alatt és fura módon alig maradt támogató hozzászólás. Mintha azok, akik a csakígytovábbviktor, aMagyaremberekmegmentője, mindenországnakilyenminiszterelnökkel, csókoltatjukcsíkbóldrágaviktor és hasonlóan színvonalas megnyilatkozásokat bekörmölték, elfogytak volna. Pedig annyira összetartó társaság volt, tényleg! Még a helyesírási hibáik is centire azonosak voltak. Most pedig a többségük eltűnt, nem szurkolnak Németországból, a Vajdaságból és Kiskunlacházáról, de még a külföldi rajongók sem érzik fontosnak örök szerelmükről biztosítani Orbán Viktort.

Pedig a rugdalózóvásárlós videó annyira cukker. Minden rajta van, aminek ott kell lennie. Lazán zsebrevágott kéz – én is úgy járok vásárolni – nyakkendőrángatás nyakkendő nélkül, jópofi. Ha valahol, ott aztán rá lehetne világítani ennek a nagyszerű és még annál is nagyobb formátumú politikusnak az emberi kvalitásaira. Hiszen Flóra lányát meccsre viszi, az unokáknak vásárolgat, micsoda nagyszerű apa és nagypapa! Éljen! Zárójel: a királyi fodrász szabadságon van? Zárójel bezárva.

Azon töprengek – jó, tudom, becsípődött nekem Gruevszki, a politikai menekült -, hogy amikor (nem ha. Amikor) bukik a rezsim és esetleg úgy alakul, hogy a következő kormány történetesen jobboldali lesz (úgy értem, valóban jobboldali), akkor nagypapi a dolgok logikája szerint egy baloldali vezetésű országban fog politikai menedékjogért folyamodni? Putyin baloldali? Vagy addigra az lesz? Mert azt ciki lenne kijelenteni, hogy az önjelölt jobboldali önjelölt apostolt egy jobboldali kormány üldözi.

Aztán még az is eszembe jutott, hogy ha esetleg futni kell, azt egyedül kell, vagy a komplett család rohan olyankor? Mert Gruevszki például nős, van két gyereke is, ráadásul két lány. Velük mi a helyzet? Őket nem üldözi senki, ők biztonságban vannak otthon? Mert én úgy tudom, csúf dolog amikor egy erős férfiember elfut a biztonságba és hátrahagyja a nőket és gyerekeket. Vagy várható a család is? Lesz családegyesítés? A teljes rokonság is jön utána? Már aki még nincs börtönben. Fura diktatúra az, ahol csak a családfő forog veszélyben. Én eddig úgy tudtam, hogy az ilyen brutális rezsimek, melyek valaki életére törnek, a családot sem kímélik. Sőt, kimondottan zsarolásra szokták felhasználni a családtagokat.

Orbán esete persze más, ő már kénytelen lesz majd a családot is kicsenni az országból. Na, nem azért, mert a gyilkos rezsim (nem a mostani, mert ez egy virágzó demokrácia) rajtuk akarna bosszút állni, hanem azért, mert a családtagok többsége saját jogon is bíróság elé fog kerülni. De még mindig izgat, hogy hová tud majd menni? És ki fog még úgy dönteni, hogy üldözi az ellenség? A miniszterek? A szomszéd? Lehet hogy egy egész falut kell igényelni nekik? Vagy kisvárost? Esetleg nem is olyan kicsi várost? Súlyos kérdések ezek, de majd kapunk rájuk választ. Remélem, hamarosan.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.