Július 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Orbán Viktor úgy megvédett minket, hogy belesántulunk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,307,932 forint, még hiányzik 692,068 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem tudom, másnak feltűnt-e a dolog. Talán nem, mert önszántából többnyire csak az olvassa a Párt faliújságját, akinek felesleges is olvasnia, már régen megjegyezte, hogy Orbán Viktor az utolsó reménye Európának, jól élünk, mert Orbán Viktor emeli a nyugdíjat, ha úgy vannak a számok és Orbán Viktor megvédi az ő híveit a migránsoktól. Ezért aztán a legtöbb rajongója nem is látott migránst soha életében. Nem azért, mintha nem tódulnának és csődülnének hordákban, hanem azért, mert fennakadnak a kerítésen.

Na, már el is kalandoztam, pedig csak azt szerettem volna mondani, hogy napok óta nem tiltott le senkit a liberális diktatúra a Facebookról. Nem is értem, mi ez a hanyagság.

Így jár az (ez esetben én), aki cikkírás közben belebambul az űrbe. Az történt, hogy megkezdődött az EP-ben a Sargentini-jelentés vitája. Orbán Viktor kissé artikulálatlanul óbégatta el, amit mindig is szokott. Talán nem szóltak neki, hogy a mikrofon azért van, hogy ne kelljen üvölteni. Mindenesetre az önfelkent vezér arról ordibált, hogy márpedig ő a magyar embereket képviseli és akkor sem engedünk be migránsokat és kész. Merthogy meg akarja büntetni Magyarországot a sorosista migránsbarát banda, de ő nem enged. Amúgy meg mennyire szemét dolog már, hogy el akarják venni Magyarország szavazati jogát. Mert ő (mármint ő, Orbán Viktor, aki azonos az országgal, ha jól értettem) soha a büdös életben nem tenne olyat, hogy elhallgattassa a vitapartnereit.

Ezen a ponton kezdtem erősen sajnálni, hogy egyrészt nem szeretem a pálinkát, másrészt fényes délután nem illik berúgni. Orbán Viktor a szólásszabadság védelmezője… édesjóistenem. Meg persze Európa védelmezője is, mert miért pont az ne lenne?

A korrupcióról, a szabadságjogok korlátozásáról, a demokrácia leépítéséről, az összes többi szemétségről, amiről valójában a jelentés szól, egy büdös rohadt szót nem mondott. Tehát ahogy vártuk: üzent a híveinek, ahogy szokott. Sajnálatos módon a többi felszólaló nem a migránsokról akar csacsogni. Hanem arról, hogy az EP és az Unió feladata nem Orbán Viktor lelkének pátyolgatása, hanem a magyar emberek, a demokrácia és az európai értékek védelme. Akár a saját kormányával szemben is ki kell állniuk a magyar emberek érdekében.

Sőt, azt bátorkodott valaki mondani, hogy Orbán rendszere a legkorruptabb rendszer jelenleg az Unióban és ennek véget kell vetni. Szóba került Orbán veje. Hiába, Tiborcz István nagy hírnévre tett szert.

Van persze védelmezője is a mi büszke vezérünknek. Ütős érvei vannak neki. Szerinte Orbánt nem Hófehérke és a hét törpe választotta meg, márpedig akkor azt csinál, amit csak akar. Szerintem is van ez annyira jó érv, mint a migráncsok kontra korrupció, migráncsok kontra demokrácia, migráncsok kontra akármi, bármi és minden.

Nini, azt merte mondani Orbán egyik vitapartnere, hogy ne azonosítsa már magát mindennel és mindenkivel. Orbán nem azonos Magyarországgal és nem azonos a magyar emberekkel, csupán a kormány vezetője. Magyarország sokkal, de sokkal több annál, mint egy ember, mint Orbán Viktor. Nem az Unió kirekesztő, hanem Orbán, akinek fő célja Európa megosztása.

És igen, a következő hozzászóló is azt mondja, hogy bizony Orbán nem azonos Magyarországgal, ne bújjon az emberek mögé. Az kevés, ha lehazugozza Sargentinit, az a tényeken még egyáltalán semennyit sem változtat. Az EU-hoz való tartozás nem csak jogokat, kötelezettségeket is jelent. Itt az ideje, hogy ha más mód nincs, kikényszerítse az Unió a kötelezettségek betartását.

Figyelek közben a felszólalásokra, de jelzem, nem először, nem ötödször üti meg a fülemet Orbán szélsőjobbos minősítése. Mintha kezdenék megérteni az EP-ben is, hogy micsoda őrületes veszélyt jelent az, ami történik az Unión belül.

Nigel Farage előadta a magánszámát. A Brexit arca fényesre nyalta Orbánt, majd azzal zárta a felszólalását, hogy szerinte most nem Magyarországot, hanem Orbán Viktort sértették meg. Ezért azt javasolja. lépjen ki Orbán az Eu-ból, szeretettel várja a Brexit Klubban.

Azt hiszem, nem nagyon kell ellenség annak, akit Farage úr barátjának kiált ki.

Morvai Krisztina is előadja az izét. Nem nagyon tudok figyelni rá, ijesztően vicsorog. Az biztos, hogy megvédte a gyökereket, ő mondta. És Szájer is itt van. Olyan szinten pofátlan, amennyire agresszív. De legalább nincs nála a csúf táskája és ha szerencsénk van, ameddig hülyeségeket beszél, addig nem írja át az Alkotmányt. Azért is hőbörög, hogy nem számítják a tartózkodást nem szavazatnak és bagoly mondja verébnek hogy nagyfejű és nem engedjük be a migráncsokat, pont.

Lassan befejezem, mert idő van. A vita figyelését nem fejezem be, csak a cikket. Mindenesetre borzasztó látni ezt az egészet. A kínosan vigyorgó Orbánt, az európainak tűnni igyekvő, mérhetetlenül ordenáré Szájert, a szélkakasok szülőanyját, Morvait.

Holnap lesz csak a szavazás, tehát korai lenne bármit mondani. Addig annyit tudok tenni, hogy reménykedem: talán felismerik végre az Unió képviselői, hogy az utolsó utáni pillanatban vagyunk. Valami őrület szélén toporgunk, egy olyan őrület szélén, amit azonnal meg kell állítani. Remélhetőleg még nem túl későn.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.