Július 14,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Gyere haza! Ha már pofátlanul elmentél

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,477,250 forint, még hiányzik 1,522,750 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Csak úgy jönnek, jönnek haza az eddig kint élő magyar fiatalok. Maguktól. Annyira jól teljesít a gazdaság, hogy már csábítani sem kell őket. Ezt egy Böröcz László nevű fickó mondta nemrégiben, amúgy Fidelitas-vezér, a nagy vezér szellemi kistesója. Itthon is lehet boldogulni, ráadásul itten biztonságos az élet:

Ennél szabadabb, a jogállamiságot tiszteletben tartó kormánya nemigen volt még Magyarországnak.

Tessék, egy friss állócsillag, fényes eszéért meg is jutalmazta a vezére: listáról beleültették a legutóbbi választáson a Fidesz-frakcióba. Ha nem haragszik meg a Böröcz, azért mégis csak mondanék néhány csábító gondolatot, amitől rohannak haza az ifjak.

Gyere haza, mert kényeztet majd a kormány, ez a te kormányod is. Tiszteld! Kapsz kéglit, lesz munkahelyed. Ízibe. Itthon már majdnem minden fiatalnak van, jut neked is – a szüleidnél, a rokonaidnál, a barátaidnál, a szerelmednél akad egy pici szoba. Befogadnak, rendes emberek. Száz rongyért már élvezkedhetsz egyszobás albérletben. Ha ott a messziben  mosogattál, takarítottál, tolmácskodtál, villanyt szereltél, henteskedtél, gyógyítottál, azt itthon is megteheted.

A lóvé? Állandóan az a rohadt pénz! Ne foglalkozz vele, majd kárpótol sok-sok minden itthon. Imádni fogod. Gyere! Lesz jó kis szilva pálinka, echte házi, magyaros lecsó, ökörfej. Vonatozhatsz kedvedre Felcsúton. Na? Londonban, Berlinben van-é ilyen szép sihuhu? Mi fizettük ki. A legnagyobb élmény vár a Puskás Akadémia meccsein. Jó, nem egy Arsenal vagy Bayern München, de a labda itthon is gömbölyű. Szétnyerheted magad valamelyik Vajna-kaszinóban, máris megoldódnak anyagi gondjaid. Olvashatod a Mészáros lapokat, ha szerencséd van és viselkedsz, bemehetsz valamelyik balatoni kúriájára is. Ki az a Mészáros? Megtudod, eláll a szavad, kiesik a szemed. Nem csapnak be a boltban, ez rémhír; a hivatalokban gyorsan, európai módon intézkedhetsz. A metrón kicsit vigyázz, mert a libsik le szokták állítani. Azért attól óvakodj, hogy sötétedés után futkoss a parkban – sok a denevér. Az asztmádat is olcsóbban kezelik itthon. Dehogy döglesz bele.

Gyere haza! Ha már pofátlanul elmentél. Mi az isten bajod volt itthon? Elvégezted az egyetemet is. Azt két év  munkanélküliséget nagyobb erővel kibírhattad volna, tudod, az olyan átmeneti szakasz volt. Azóta itt dübörög minden, mint elefánt a hídon. Nem volt jó, hogy mindenki professzorkának szólított? Diplomával is ki lehetett volna bírni azt pár talicska trágya hordását. Az élet kemény. A pici gyereked hamarosan iskolás lesz, és ha már most három nyelven csicsereg, nem lesz gondja. Itthon tanulhat hittant is, kezébe vehet puskát, sőt mondhat verset a politikus bácsiknak.

Gyere haza! Nem külföldön, hanem itthon élni nagy kaland. Kicsit csalóként is, nem kell mindent bevallani az adóhivatalnak, nem vesznek azok neked kenyeret. A nagy csalók, a mutyizók itthon maradtak. Biztonságban, jólétben. Arra vigyázz, ne hagyd magad befolyásolni, mert akkor nagyon sokan a pokolba kívánnak.

Gyere haza! A 6.20-as vonatnál vár anyád, apád, testvéred meg a Blöki. A bukszádat nehogy kinn hagyd!

* * *

Akár 600 ezernél is több magyar élhet jelenleg az Európai Unióban, ez a szám lényegesen magasabb a korábbi becsléseknél – derül ki a Portfolio összesítéséből. A legtöbben hivatalosan Németországban élnek, de még Dániában is van több mint ötezer magyar. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.