Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


A várótermi közvélekedés szerint ez a kiplakátolt zsidózás, migránsozás csak blöff

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,314,946 forint, még hiányzik 685,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Lyme

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Juj! Most van gond! Senki nem tud biztos búvóhelyet kendnek. Mert az már tuti, hogy ott se jó. Sőt. A nemzet kullancsa a minap arra járt. Nem kizárt, hogy mi is onnan fertőződtünk meg, úgyhogy pucoljon kend, amíg teheti! Már csak az a kérdés hová? Mert kendről is kideríthetik gyorsan, hogy gondolathordozó, márpedig az veszélyes. Itthon például kiszuperált izraeli titkos ügynökökkel szívatja az udvari tollnok az önálló gondolkodásra képes belföldi magyarokat, és közben még kultúrkampf is van. (Kend tudja, hogy ez mi a bánat?)

Ha tud egy jó helyet, nekünk is szóljon. Megyünk. Az újságíró csaj megírta: „Kihúzom magam: magyar vagyok”, és tényleg kihúzott Kanadába. De neki volt útiköltségre valója. A pártszolgálatosokat jól fizetik. Főleg a pártpropagandistákat. Addig elvárakozgatunk itt a sürgősségi rendelő várótermében, amíg kend véletlenül nem kap valami kárpótlást. Kend végül is politikai üldözött. Itt már minden kutyaütő kapott valamilyen jogcímen. Volt, aki azért, mert jött, volt, aki azért, mert ment, szóval mindenféle jöttment. Vélhetően az egy állapotban maradóak is sorra kerülnek egyszer. Így aztán mi itt várunk, várakozunk. A tata nem mer leülni, mert attól tart leltárba veszik, mert az esetlegesen felbukkanó importmagyar szakszemélyzet bútortartozéknak nézi. Politikus nincs a közelben, így nyugodtan várakozhatunk, hiába közterület. Most még. Ezt még egyelőre nem tiltja a törvény. Állítólag itt, és ilyenkor még beszélgetni is szabad, de ez már egyáltalán nem biztos. A tatát nem hozza ki a sodrából ezeknek az örökös hatalomféltéstől görcsbe rándult bugrisoknak a vergődése. „Kisunokám – mondja – csak természetesen, tegyünk úgy, mintha körülöttünk emberek élnének és mivel magunkról már tudjuk, hogy emberek vagyunk, hátha mások is felismerik magukban a társadalmi lényt.”

Ez a lény” nekem gyanús. Mert a Lyme-kór okozója is lény. Az is évekig lappanghat, mint az emberi öntudat. A diktatúra meg pláne! Ezt a Zsiga bácsi mondta, amikor az SZTK-ban táboroztunk a tatával. Mert a tata, az semmi, hogy sokat beszél. Beszéltetni még jobban tud! És ez attól van neki, hogy odafigyel a másikra. Már úgy értem a beszélőre, meg arra, amit mond. Ez ritkaság.  Olyanokat is elmondanak neki még az idegenek is, amit a doktornak se és ez azért van, mert ő tényleg odafigyel, ingyen, érdeklődve, és ilyen manapság nincs.

Na és azt akarom mondani, hogy a Zsiga bácsi szerint kendéknél már nem lappang, ami nálunk még sunyít, de azért néha kimutatja a foga fehérjét. (Ez, mondjuk, nekem elég sejtelmesnek hangzó képletes beszéd, de kend biztosan érti, mire gondoltak, mert olyan jelentőségteljesen összekacsintottak, amit –kend tudjon róla- vett az állambiztonsági kamera. Azt nem tudni hangfelvételt készített-e a gondolatrendőrség.)

Erről jut eszembe, hogy panaszkodott/dicsekedett egy bácsi a médiában, hogy évek óta nem került elő a vízágyú. Amire a Zsiga bácsi úgy reagált, hogy persze, mert már azt is ellopták ezek a mocskok és azzal locsolják a közös arab-izraeli-magyar kenderültetvényt meg a mákföldeket. Bizony. Mondta is a Zsiga bácsi, hogy „Ma már tudjuk, hogy az elpuhult elvtársaknál százszor rosszabbak lettek ezek a nyakunkon ülő elvtelen tettestársak, de hát a tapasztalat teszi a mestert, előbb utóbb kénytelen lesz a nép demokráciát csinálni!”

A várótermi közvélekedés szerint ez a kiplakátolt zsidózás, migránsozás csak blöff! Az imádságos ember is elismerte. Ezek együtt sanyargatják a magyart. Cimbik. Minimum. Mert az izraeli nagykövet sokat sejtetően úgy fogalmazott, hogy a kegyurunk és a Netanjahu közeli barátok, megvan köztük a kémia. Biztos még nem merik felvállalni a másságukat, azért nem voltak a Pride felvonuláson, de lehet valami alapja a jó viszonyuknak, mert a Netanjahu ellen három vizsgálat folyik korrupció miatt. Itthon vizsgálat elő se fordulhat, mert vizsgálat nélkül is köztudott milyen spórolós gazdánk van. (Mikor ez otthon szóba került, a nagyi kommentje rövid népnemzeti volt: „Madarat tolláról, embert barátjáról”.)

Jut eszembe, nekem nem arról kell beszámolni, hogy ki, kivel és hogyan, hanem az állapotokról. Beleértve, sőt hangsúlyozva a családot. Anyu szeptember végén megy MR–re a derekával, a nagyi augusztus végén majd kérhet időpontot jövőre az ortopédiára, hogy az azt követő télre kész legyen a gyógycipője, mert most télen is csak a családi gumicsizmába tudott kimenni az utcára. Az apu nem ér rá betegnek lenni, mi gyerekek, meg hülyék lennénk nyáron betegeskedni.

Sajnos a tata nehéz eset. Vizsgálják. Naponta kezelik. Zsibbad a keze. A váróban a rutinos betegektől megkapta az előzetes szakvéleményt. Ha a bal keze zsibbad, infarktus, ha jobb Alzheimer, esetleg nyaki porckorong. Az Alzheimerrel járna a legjobban, mert attól mindent elfelejt az ember, mondták a civil konzulensek. Most mágnesezik. Hátha. Azt mondja viszonylagosan hat. A fémpénzt még nem vonzza, de a papírpénzt biztosan taszítja, mert mindig üres a zsebe. Bankkártyája nincs. Lehet, hogy ez a delejező masina már arra van konstruálva? Végül is abban egyeztek, hogy ezt is a tőzsdére járóknak csinálták, csak mi álljuk a beruházás és működtetés költségeit.

Szóval a tata egyelőre azt felejti el, amit akar, de azt aztán nagyon intenzíven. Például hiába mondja neki a nagyi tízszer, hogy azt a piszkos rossz nadrágot ne vegye fel. Felveszi. „Munkásnak első a munka, második a mosakodás, a sebésznél fordított a sorrend! Egy rendes munkásnadrág megáll a saját lábán, a tisztába mégse törölhetem bele az olajos kezem”. És ehhez hasonló bölcsességekkel kábítja a nagyit, amíg az be nem pöccen, mert akkor a nadrág a kukában landol és tényleg végleg felejtős lesz. Hát ezek az állapotok nálunk, mert az nem állapot, hogy megint drágul a kenyér.

Bütyökfalva, 2018. július 19.            

Mirtill

P.S: Ha véletlenül találkozna az EBESZ-es magyar demokratával, üzeni neki a Zsiga bácsi, hogy teljesült, amire a ’70-es években vágyott, se Vörös Csillag Traktorgyár, se Ganz Mávag. Majdcsak minden proli lebutítva DARABBÉR- ben lebutított munkát végezhet, és szakszervezeti üdülőbe se kell nekik menni, mert ott a Lölö bácsi migránsai csereüdülnek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.