Június 14,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezúton is gratulálunk Nagy Anikó gerincéhez

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,516,732 forint, még hiányzik 1,483,268 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Trócsányi László igazságügyi miniszter interjút adott a Magyar Időknek, melyből kiderült, nem igazán boldog a bíróságok működésével, azokat szerinte rendszabályozni kell. Fontosnak tartja, hogy a bírói szerepkör tisztázott legyen, ugyanis anélkül – illetve a jog értelmezésével – bírói kormányzás valósul meg, ami mélyen antidemokratikus. Vagyis fontos, hogy a bírók pontosan tisztában legyenek azzal, milyen döntést is kell hozniuk egyes – kiváltképp a politikailag kényes – ügyekben. A miniszter azt is kifejtette, hogy a bírói függetlenség a demokrácia állócsillaga, munkája során pedig rendkívüli módon ügyel arra, hogy a bírák függetlensége semmiben se sérüljön. Ha-ha-ha. Ehhez mindössze ennyit fűznék hozzá, többet nincs értelme.

Még januárban kiderült, hogy a Szeged-Csanádi egyházmegye 20 milliárd forintot kap, mert 2030-ban ezer éves lesz. Hogy ezért miért jár pénz, azt mondjuk én meg nem mondom, de ez a lényegen nem változtat. Érkezik 20 milliárd forint közpénz, melynek majd feléből focistadion épül. De nem akármilyen, hisz unortodox módon a stadionban még kápolna is lesz. Korábban még nem igazán volt arról információ, hogy ez mégis milyen céllal épül fel – a stadion, kápolna kombináció – de erre a mai napon választ kaptunk. Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke a Hír Tv kérdésére elmondta:

Mi, ugye, elsősorban nem anyagiakkal próbálunk eredményt elérni, tehát egy kicsit nehezebb helyzetben vagyunk, mint sokan mások, de nyilván mindent megteszünk azért, hogy egyrészt Szegednek örömet szerezzünk azzal, hogy esetleg első osztályban játszik a csapat. Másrészt amiért ezt a csapatot működtetjük, a felnőtt csapatot, az akadémisták, a fiatalok lássanak egy pozitív utat előre, és ezen végig tudjanak menni

Tehát az az egyház, amely 20 milliárd forintot! kap az államtól és annak majd felét egy stadion felépítésére használja fel, nehéz helyzetben érzi magát, mert hát szegénység van. De remélik, hogy az Egyházmegyének örömet fog okozni az a tény, hogy több milliárd forintból egy olyan stadion épül fel, melyben még kápolna is lesz. Ehhez mi innen csak gratulálni tudunk, azt pedig sajnáljuk, hogy az adófizetőknek nem volt több pénze, mert hát milyen jó is lett volna, ha mondjuk akár 30-40 milliárd forintja is van a kedves Kiss-Rigó Lászlónak arra, hogy stadiont építsen fel. Abba talán nem csak kápolna, de még egy katedrális is elfért volna. De hát kis pénz, kis foci ugye.

Az RTL Klub híradójából tegnap este az is kiderült, hogy a Heim Pál Gyermekkórház évek óta nem hajlandó kifizetni dolgozóinak a túlmunka díjakat. A ki nem fizetett időt lehetne szabadnapokkal is helyettesíteni, de a dolgozók ilyenről is csak álmodozhatnak, mivel nincs elegendő munkaerő a kórházban. Nem pár tucat, hanem legalább 200 dolgozó túlmunka díjáról van szó, melyet a másodfokú, jogerős ítélet ellenére sem hajlandó kifizetni az állami fenntartású kórház. A kórház vezetősége a Kúriához fordult, mert nem ért egyet a bírósági ítélettel. A per idején pedig nem más, mint az a Nagy Anikó volt a kórház főigazgatója, akit időközben egészségügyi államtitkárrá neveztek ki. Ez az út tehát a ranglétrán felfelé, ezúton is gratulálunk Nagy Anikó gerincéhez.

Voltak a mai napon is fontosabb rövidhírek, lássuk hát ezeket is. Fucsovics Márton megnyerte a genfi ATP tornát, ehhez pedig mi szívből gratulálunk! Ungár Péter részesedést szerzett az azonnali.hu nevű hírportálnál, így ezzel a Figyelő, valamint a Reflektor blog után egy harmadik portál büszke résztulajdonosa lett. A BKV-nál olyan komoly gondok vannak, hogy a pár éve – az utasai szórakoztatásáért – kirúgott Bócsa Viktorra ismét számítanak. Csakhogy a férfi időközben pékséget nyitott Cegléden, így nem biztos, hogy egykori munkahelyének felajánlása olyan kecsegtető lenne számára. A Veronai buszbaleset büntetőpere októberben kezdődhet meg Olaszországban, így ennek apropóján a Bors megkereste a baleset idején a buszt vezető V. Jánost, aki igen érdekes módszerrel próbálta menteni magát. Előbb azt állította, hogy nem is ő vezette a buszt, majd azt, hogy az ütközéskor megsérült a feje, így nem emlékszik semmire. Egyébként idehaza még mindig vizsgálódnak a hatóságok és az sem biztos, hogy ez vádemeléssel fog végződni.

A 24.hu lehozott egy interjút Hadházy Ákossal, melyet nem szeretnék komolyabban elemezni, inkább kimásolnám azon részletét, melyet talán a legfontosabbnak gondolok. Álljon itt tehát egy gondolat Hadházy Ákostól:

Nem teheti meg az ellenzék, hogy miközben mocskos szabályokról beszél, meg arról, hogyan torzítja és hazudja el a valóságot a kormánypropaganda, hogyan fizeti ki a kormányoldal a saját klientúráját az amúgy az egész országnak, annak fejlesztésére szánt EU-s forrásokból, eközben beülünk kényelmesen a parlamentbe és csak azt mantrázzuk, hogy szakpolitikát fogunk folytatni meg hálózatot építünk, meg lemegyünk falura.

Ezek mind fontos dolgok, de lenézi a saját nemzetét az a politikus, aki így tesz, aki nem vallja be magának, mennyire kemény a helyzet. Lenézi a magyarokat az, aki szerint az emberek nem hajlandóak a demokráciáért megmozdulni, csak mondjuk az internetadó ellen. Nem elég beszélni, valódi politikai cselekvés kell, akár kimenni hosszabb időre az utcára, de mindenképpen az emberekkel együtt kell lélegezni. Az ellenzéki pártoknak csak akkor van lehetőségük sikert elérni, ha az emberek többsége mögöttük van. – a 24.hu riporterének kérdésére

Lássuk mai cikkeinket:

Maximálisan meghálálta a beléje helyzett bizalmat és közpénzt

Ez április 8-a előtt sem volt vicces, most viszont már egyenesen tragikus

A magyar ember, aki rendszerváltás után az országot is visszajuttatta a feudalizmus és horthyzmus kevert korszakába

Fegyverkezünk nagy erőkkel 

A névtelen ember

Az értékteremtő Kövér-Parragh duó 

Magyar fa

A nap kommentje pedig Jánosé:

3 éve minden törvényalkotásuk arról szól, hogy megállítsák a migrációt. Kérdem én, de sikerült? Egy természetes folyamatot akar megállítani. Igyál meg 12 korsó sört a csúti páholyodban, és próbálj meg nem behugyozni. Kb. ugyanarról beszélünk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.