Június 19,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Nem lehet embereket büntetlenül tönkretenni azért, mert Orbán Viktor nem óhajt felelősséget vállalni az elmúlt nyolc évért

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,873,430 forint, még hiányzik 1,126,570 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

hadhazy

Erről beszélünk. Meg erről is:

origo

És kicsit arról a – nem tudom pontosan minek nevezzem, maradjunk abban, hogy – megrökönyödésről is, amit Török Egyrésztmásrészt Gábor politikai elemző így fogalmazott meg:

Egy kampányba sok minden belefér. A politikusnak sok mindent el kell viselnie, a politikai újságírónak sok mindenhez kell adnia az arcát. Már eddig is voltak nagyon durva pillanatok, és lesznek még durvábbak is, de ez a címadás kétségtelenül egy újabb mélypont, egy újabb határátlépés.

Amit a Tények a minap 5 percben összekapirgált a gaz, gátlástalan, embertelen, hatalmával visszaélő, idős, kiszolgáltatott embert terrorizáló Hadházy Ákosról, amit a fideszes közpénzmédia (az egyik szélétől a másikig) összehordott róla az elmúlt napokban, mindaz, amit tényként közöltek vele kapcsolatban, beleértve az ellopott és szintén a salakmédiánál landolt repülési naplója köré felépített sztorit (értsd: luxushobbikat preferáló, urizáló erkölcsi hulla) már önmagában is túllépett egy határt. Ehhez képest azt sugallni, hogy az általa sanyargatott, kizsigerelt idős ember haláláért tulajdonképpen ő a felelős, valóban mélypont. Csakhogy ezeket a mélypontokat már megjártuk, ezeket a határokat már átléptük. Nem most és nem tegnap. De talán nem is akkor, amikor Soros Györgyről ugyanezek a médiaorgánumoknak csúfolt kanálisok azt terjesztették, hogy megölte az anyját.

Ezek nem újabb mélypontok, nem újabb határok, hanem pontosan azok, amelyek eddig is belefértek. Mielőtt továbbmennénk, azért Hadházy álláspontját is idepakolom (egyébként nem most először kényszerült magyarázkodásra). Az is igaz, hogy szerdán még talán ő sem sejtette, hogy nem csupán a pilótatáskája tartalmát teszik közkinccsé, hanem simán gyilkosként mutogatják az erre fogékony híveknek.

Nem szeretném kiábrándítani az újonnan megdöbbenőket, de objektív, eltartott kisujjú, egyrésztmásrészt hozzáállásuk mellett ez történik időtlen idők óta. És bármennyire is kampány van, úgy vélem, van az a szint, amihez egy újságírónak egyáltalán nem kötelező adnia az arcát, nevét, de arctalan névtelenségét sem. Ha bárkit mentegetni akarunk ebben a történetben, rosszul tesszük. Akkor is, ha teljesen nyilvánvaló, hogy a TV2 nevű fideszes televízió híreit a Fidesz nevű párt központi utasítására szerkesztik.

Szeretném felhívni a Fidesz legundorítóbb lépéseit elemzői objektivitással minden alkalommal megmagyarázók figyelmét arra, hogy ez itt nem Vajna András stratéga és tulajdonos, vagy tetszőleges Szalai Vivien kútfejének terméke. Ez itt az állampárt és különösen az Orbán-Habony különítmény életművének lenyomata.

Miután hosszú évekig, sőt évtizedekig tabutémának számított a politikusok magánéletében való turkálás, és miközben nekem mai napig is meggyőződésem, hogy az Orbán Viktor és bűntársai magánéletében való dagonyázás aljas dolog, a Fidesznek simán belefér, hogy a mindenhova beszivárgó gyűlöletre épülő intézményesített karaktergyilkosságok láncolatával terelje el a figyelmet saját korruptságáról, vállalhatatlanságáról. Ez itt a gyűlölettel, hazugságokkal, rágalmakkal etetett, elvtelenségben, erkölcstelenségben tocsogó ország keresztmetszete.

Hogy egy kampányba sok minden belefér? Lehetséges. Viszont az, amit a Finkelstein legszebb hagyományait felvirágoztató Habony-Orbán-féle gyűlöletgyár művel, az már békeidőben sem férhetett volna bele. Sem az, amit Vonával, sem az, amit Sorossal, sem az, amit Spéderrel, vagy éppen Tóbiás József családjával műveltek. Ez nem normális, ez nem védhető, ehhez senkinek nem kötelező az arcát, nevét adnia. És bár az is nagy kérdés, hogy a Hadházy kocsijából ellopott dokumentumok hogyan kerülhettek Vajna András Bors nevű ócska szennylapjához, az útszéli lejáratás puszta tényén túl a megdöbbentő az, hogy mennyi ember kapható ennek a förtelmes karaktergyilkos gépezetnek a működtetésére.

És nem azért sír a szám, mert a Hadházyhoz, vagy bárki máshoz képest jelentéktelen kis lapunkat és szerkesztőségünk némely tagját ugyanebben a hangnemben járatták le (igaz, egy huszadrangú felületen), hogy bűncselekményt elkövetve éltek vissza a személyes adatainkkal úgy, hogy tényfeltárásnak csúfolták a személyeskedő, hazug történetet, amit kitaláltak, hanem hogy miként akkor is, most is van ember, van alattvaló, van takonygerincű szolga, akinek belefér, aki végrehajta. Aki a szájára veszi, aki leírja, aki felületetet biztosít neki. Jellemzően fiatal emberek, még csak nem is a Kövér László-féle rosszemlékű rendszerek undorító maradványai.

Ez a tragédia. Ami jóval túlmutat azon, hogy az erkölcstelenség milyen korábban elképzelhetetlen mélységeiben vergődik egy olyan párt, amelyik vitázni nem hajlandó a politikai ellenfeleivel, de amelyik a csürhéjét ilyen módon uszítja rájuk. Gyáván, hátulról, a büntetlenség biztos tudatában, bűncselekmények sorát elkövetve. És miközben az egyszerűagyú szurkoló azon hüledezik, hogy a luxusrepülőgépező Hadházy Ákos éppen felakasztotta a szomszédját, hogy rá tudja tenni a kezét a lakására, az egyszerűagyú szurkoló soha nem fogja megtudni, hogy ez a Hadházy Ákos egyébként – amikor nem urizál és nem öldökli az embertársait – azért küzd minden eszközzel, hogy az a rezsim, amelyik az egyszerűagyú szurkolót naponta meglopja, eltapossa és agyilag leamortizálja, lehetőleg eltakarodjon oda, ahol a helye van.

Akkor tényleg menjünk vissza Ázsiába, a gecibe

Borzasztó ez a Fidesz szolgálatában álló láthatatlan végrehajtó hadsereg, amelyik bármilyen aljasságra képes. És az is borzasztó, hogy az agyhalálra kalibrált, elvakult emberek tömegei még mindig nem értik, milyen kétélű-sokélű fegyver a gyűlölet, és hogy miért baj az, hogy ha a transzparens közéleti viták helyét a felek egyikének-másikának ilyen söpredék lejáratása veszi át. Semmi nem legitimálhatja azt, hogy a közélet ilyen mocsokba süllyedjen, hogy lassan már minden ellenzéki politikust tömeggyilkos sarlatánnak lehessen bélyegezni, csak mert a Fidesz a közpénzből felvásárolt minden lehetséges felületen ezt óbégatja. Nem lehet embereket büntetlenül tönkretenni azért, mert Orbán Viktor nem óhajt felelősséget vállalni az elmúlt nyolc évért.

A Fidesz eszelős kapálózásából egyre nyilvánvalóbb: már ők maguk sem hiszik el, hogy a feléjük lejtő pálya, a képükre alakított választási törvény elegendő lesz arra, hogy megnyugtatóan le tudják győzni politikai ellenfeleiket. Ez nem vigasz és nem nyújt felmentést semmire. Mint ahogy az sem, hogy magukat objektívnek és kiegyensúlyozottnak feltüntető politológusok és sztárelemzők, akik az elmúlt évek fideszes pusztításai kapcsán távolságtartóan közölték, hogy a politikai érdekérvényesítésbe kvázi bármi belefér, most hirtelen erkölcsi alapon botránkoznak meg azon, hogy ide jutottunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.