Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Ha annyira igény van rá, építsünk egy piramist

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szutyok időben szutyok az ember hangulata is. Szürke, nyálkás, nyomasztó, ködös minden. Mindenhol.

Felkapcsolom ugyan a villanyt, de a rezsicsökkentés óta csak óvatosan. Mit tudom én, meddig működik rendesen? Ha a  szolgáltató nem fog fejleszteni, karbantartani, akkor nem biztos, hogy sokáig. Sokan panaszkodnak a gázra is. Mármint hogy van. Gáz. Csak szar. Viszont a rezsicsökkentés, mint nagyon hangzatos választási fogás, kétség kívül hatásos. Mert azt érti minden hülye. Én is. Bár én azt is tapasztalom, hogy a csirkecomb ára 700 Ft-ról 1000-re ment fel, a krumpli, hagyma marha drága, a tejet lassan megfizetni sem lehet, viszont a rezsi csökkent. Meg a tartós fogyasztási cikkek ára is. Én meg semminek sem tudok örülni. Pedig ugye olcsóbban világítok, láthatnám a rohadt nagy fejlődést. Lehet, drága az élelmiszer, de például az autó és a lapostévé mennyivel olcsóbb lett! Kár, hogy azt nem lehet megenni.

A pénzfelvétel is ingyenben van. Tessék, ennek is örülhetnék. De nem örülök, én hülye, mert a banki költség meg úgy általában a felével lett drágább. Arról nem beszélve, hogy ameddig a rohadt, kizsákmányoló bankokat szét nem csesztük a különadóval, a kártyahasználat és a saját ATM-ből történő pénzfelvét ingyenes volt. Igaz, akkor nem üvöltöttek rám a TV-ből, hogy ingyenes, mert Pártunk és Kormányunk elintézte. Csak úgy volt. Most meg nincs. Még a nagyon alacsony infláció sem fakaszt mosolyra, mert pont leszarom, ha úgy egyébként meg az élelmiszerek ára jóval magasabb lett. Az alapkamat is csökken, de ebből én annyit érzékelek, hogy a bankban lévő pénzem nemhogy nem kamatozik, hanem még én fizetek azért, hogy ott tartom a pénzemet. Már ha van pénzem.

A személyi jövedelemadó csökkenés sem hoz lázba, mivel majdnem a fele fizetésem megy a közösbe, csak most más néven. Nem mindegy az nekem, mi a neve a rablásnak?

A bankhiteleseket is lépten-nyomon meg akarjuk menteni. Holott például mi közöm nekem a más hiteléhez? Nem megmenteni kellene őket, ha normális lenne az árfolyam (konkrétan a forint nem a béke segge alatt nyóóóc méterrel tenyészne), ha lenne munkahely (a közmunka nem az!), akkor tudnák fizetni a törlesztőt is, a rezsit is, meg még kajára is futná.

A GYED extra sem fogja szaporodásra bírni a népet. Ugyanis marhára nehéz munkahelyet találni momentán. Egy, több apró gyerekes anyukáért nem fognak két kézzel kapkodni a munkáltatók, ugyanis a kicsi gyerek megbetegszik, anyu máris nem tud menni dolgozni. Arról nem beszélve, hogy miután át tetszettek alakítani a Munka Törvénykönyvét, a munkáltatók simán többlet munkát követelnek úgy, hogy nemhogy túlórát nem fizetnek, hanem kirúgással fenyegetik azt, aki az alap fizetésért nem hajlandó kétszer annyit dolgozni.

Miután a szakszervezetek jó részével is ágyba bújt a kormányzat, onnan sem várható segítség. Amelyik szakszervezet nem tette szét a lábát, azt meg lejáratják, lehetetlenné teszik. Mármint fölülről.

Összegezve:

Magyarország jobban teljesít! – Faszt! Szarabbul teljesít. Az Unió ötödik legszegényebb országa lettünk. Éljen!

Hol csökkent 20%-al a rezsi? Kínában? Albániában? – Majdnem. Hiába kell a szolgáltatóknak a számlára Fideszt dicsőítő imát írniuk, attól még egy ordas hazugság az egész. Egyrészt, mert mondjuk a két-három évvel ezelőttihez képest a csökkentett rezsi is nőtt, másrészt, mert amennyivel kevesebb a rezsi, annak a többszörösét fizetem ki kenyérre, tejre, húsra.

Az infláció soha nem látott mértékben alacsony. – Na és? A rezsicsökkentős varázslat egyszer fogja lejjebb tornászni az inflációt, a szolgáltatók ellenben többet fizetnek vízért, gázért, áramért. Amitől én is többet fizetek az általuk megtermelt cikkekért. A tartós fogyasztási cikkek árának csökkenése nem ellensúlyozza, hogy egy átlag háztartás élelmiszer-kiadásai megnövekedtek.

Több munkahely van Magyarországon! – Lószart van több! Kevesebb van. Ne tessék beleszámolni a külföldön dolgozókat és a közmunkásokat. Akkor jön ki a valódi adat, amit mondani tetszenek, az konkrétan hazugság. A közmunka, annak alapgondolata jó. Segély helyett ezerszer jobb, ha munka után jár a juttatás. Ámde! Ez egyrészt nem minősülhet munkahelynek, mert a gazdaságot nem viszi előbbre. Ellenben munkahelyeket szüntet meg, mivel a minimálbéren dolgoztatott munkavállalónál is nagyságrendekkel olcsóbb, ha kirúgja a munkáltató az alkalmazottat és közmunkást vesz fel a helyére. A közmunkáért kapott pénz pedig nem elég az életben maradáshoz sem.

Az unortodox gazdaságpolitika sikertörténet! – Aha. Attól, hogy a szépszemű embert eltüntették a képernyőről, pont olyan ostoba, mint volt. Az ország gazdasága nem babaház, amit odaadunk a hűséges barátnak, hogy próbálkozzon vele bátran, játsszon kedvére.

Magyarország IMF tartozása 0 forint! – Éljen! Tessék mondani…másnak mennyivel tartozunk? Pontosan milyen értékben adtunk el Államkötvényt, milyen kamatra? A hazugságok a problémákat nem oldják ám meg.

Sikeres árvízi védekezés. – Ez tény. Az árvízvédelmi szakembereink a világ élvonalába tartoznak. Tették, jól tették a dolgukat. A civilek is mindent megtettek, összefogott az ország. A minap porondra került TEK-es szereplést azért majd tessenek már elmagyarázni! Ha már itt tartunk, a vörösiszap-katasztrófa kapcsán közadakozásból összejött pénzzel is szíveskedjenek elszámolni! Köszönöm.

Aztán még tudni szeretném, miért nem jön hozzánk egyetlen jelentős államfő, külföldi politikus sem? Büdös lett nálunk?

Miért duplázódott meg a nyomorgók száma az országban? Miért vonják ki folyamatosan a pénzt az oktatásból, egészségügyből? Attól, hogy időnként nagy csinnadrattával adnak valamennyit, összességében még kivonnak. Nem vagyunk ám hülyék, kérem alássan. Tudunk számolni.

Miért tetszenek mindenhová betolni a vallást, az egyházat? Ez legyen mindenki belső döntése, magánügye! Hogyan lehet az, hogy egy egyházi fenntartású oktatási intézmény több pénzt kap, mint egy állami, vagy alapítványi? Kivel tetszettek alkut kötni? A pápával, vagy még feljebb keresgéljünk?

Miért tetszettek elvenni a magánnyugdíj pénzünket? Ezt lopásnak hívják máshol. Aztán mi lett vele? Hová tűnt? Ja, hogy MOL részvényekre ment el egy része? Minek? Nekem speciel nem kell a MOL. Attól, hogy azt hirdetik, hogy állami irányítás alá került, ez egy ordas nagy hazugság. Az állam részvényes lett, a többi részvényes mellett. Nincs döntési joga, sem beleugatási lehetősége. Egy szavazat. Ennyi. A többi kacsa.

A föld, trafik, állami pályázatok dolgát is el kellene lassan magyarázni. Meg alkalom adtán a MALÉV ügy is időszerű lenne. A játékgépekről is szívesen hallanék néhány szót. Aztán a sajtószabadság, a vallásszabadság, szólásszabadság is érdekelne.

Meg az ezerszer átírt Alkotmány, ami mára nem is létezik. A Választási Törvény módosításai. A NAV botrány. A rokkant emberek pénzének brutális megnyirbálása. A Békemenet pénzügyi háttere. Azt, a propaganda plakátokat, hirdetéseket, leveleket ki fizeti? Csak talán nem mi, állampolgárok? Na és a TEK-et? A parlamenti hadsereget? Azt is mi?

És tessék mondani, hogyan kerül nálunk minden építkezés, az útépítéstől a stadionokig kétszer annyiba, mint mondjuk Németországban? Hol a részletes lista, hogy mi a bánatos túró ilyen drága minálunk?

Az önkormányzatok adósságát is mi fizetjük? És ha nem szeretnénk?

Minek nekünk annyi stadion, amikor ki sem látszunk a szarból? Ha annyira igény van rá, építsünk egy piramist. De csak egyet!

Miért ennyire szar a forint árfolyama? Rosszak voltunk, vagy mi? Mindenki ellenünk ármánykodik? Miért? Eddig nem volt bajuk velünk. Most miért lett?

Miért tetszenek a szart úgy tálalni, mintha csokis süti lenne? Miért néznek mindenkit idiótának? Ez vissza fog ütni előbb-utóbb.

Na, itt tartok most, az idő meg változatlanul ótvar. De legalább jön hamarosan a karácsony. Remélem, sok hóval, hogy betakarja a romokat. Esetleg iszonyatos viharral, hogy a szél kisöpörje a felgyűlt mocskot.

(2013. 12. 13.)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.