Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hogy lehet, hogy nem unjátok még ezt a retkes, hazug színházi előadást?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Összezavarodhatott valami ketyere a nemzeti együtthazudozás rendszerében. Ezt arra alapozom, hogy miközben a legfényesebb csillag arról értekezett a Diaszpóra Tanács csütörtöki ülésén, hogy a kormányt (nem az országot, hanem a kormányt!) ért nemzetközi támadásokat (nem támadások, hanem kritikák!) az elismerés és a tisztelet jelének tartja, Lázár János mindenes miniszter már kettős mércéről és szégyenpadra ültetésről vinnyogott a kormányinfón.

Valami úgy általában is megborulhatott a kimagyarázásügyi mindenes miniszter agyában a Tiborcz Pityuval elfogyasztott kávé hatására, mert – ugyan hűséges és mazochista követője vagyok őfensége heti bohóckodásának – annyi arcpirító geciséget, amit ezúttal össze bírt hordani, én még Németh Szilárd legelvadultabb ömlengései során is ritkán tapasztaltam.

Tehát. Ahhoz képest, hogy Orbán pillanatnyi agybaja szerint tiszteletnek és elismerésnek kell tekinteni, ha báncsák Magyarországot, íme Lázár vernyogása ebben a témában:

Az Európai Parlament baloldali képviselői és liberális képviselői folyamatosan Lengyelországgal és Magyarországgal szórakoznak. Lengyelország esetében az emberi jogokra hivatkoznak, Magyarország esetében mindig a kerítés a célpont és a téma. (…) Magyarországot újra Európa szégyenpadjára próbálják ültetni, és egy újabb bizottsági meghallgatást kezdeményeztek. (…) Általában negyedévente és félévente fontosnak tartják, hogy Magyarországot jól megszidják az EP-ben, holott az európai együttműködés egymás tiszteletére, és az európai nemzetek tiszteletben tartására kellene hogy épüljön. Mi kellő tisztelettel, kellő alázattal és kellő szerénységgel (és nem röhögött – szerk.) azt kérjük minden európai parlamenti képviselőtől (…), hogy tartsák tiszteletben a magyar embereket, ne sértegessék a magyar embereket, mint ahogy mi sem foglalkozunk Belgium, vagy Hollandia, vagy bármely más nemzet belső ügyeivel. Nem gondolom, hogy az a helyes dolog, hogy valamilyen divatot követve, vagy éppenséggel a nagyvonalú mecénás és szponzor megrendelését teljesítve rendszeresen Magyarországot kiültetik Európa szégyenpadjára és próbálják megszidni (…) Föl sem tételezem, hogy azért gyorsulnak fel így az események, mert a szponzor Brüsszelbe látogat. Azt hallottuk, hogy Soros György napokon belül az Európai Bizottsághoz és az európai parlamenti képviselőkhöz látogat és szeretné őket csatasorba állítani Lengyelországgal és Magyarországgal szemben. Nem tudom, hogy ez igaz-e, de az mindenesetre beszédes, hogy rendszeresen, hétről-hétre kerülnek elő azok a hírek, hogy Soros úrnak milyen erős hálózata és befolyása van Brüsszelben. Erről kiszivárgott dokumentumok kapcsán jegyeztem meg legutóbb, hogy a kormány azt kérte a belügyminisztertől, hogy készüljön egy jelentés, hogy vajon ezek az akciók, ezek a hálózatok jelentenek-e bármilyen nemzetbiztonsági kockázatot. (…) a miniszterelnök úr azt kérte, hogy legyen napirenden a téma, hogy ezek a szervezkedések, tevékenységek Magyarország tekintélyét, reputációját hogyan érintik Brüsszelben (…)

Az elmúlt napokban több helyen olvastam, hogy az Európai Bizottság zokon veszi, hogy Magyarország a kötelezettségszegési eljárások újabb szakaszában nem tartja be a válaszadásra megadott időkeretet. (…) Azt tapasztaljuk, hogy az Európai Bizottság nyíltan kettős mércét alkalmaz velünk szemben. (…) Mi vagyunk az egyetlen ország az Európai Unióban, akinek 30 napon belül válaszolnia kell és 60 napon belül válaszolnia kell (…) más országoknak erre 3, 4, 5, 6 hónapja is van. Azokra a fölvetésekre (…), hogy Magyarország miért nem válaszol már a civiltörvénnyel kapcsolatos kötelezettségszegési eljárásban, a kormány tudatosan mérlegelte, hogy miért nem válaszol határidőn belül – majd fogunk válaszolni természetesen, a válasz készen van -, mert mi nem akarjuk elfogadni, hogy a magyarokra valamilyen oknál fogva hátrányosabb szabályok vonatkozzanak, mint másokra. Ha egy másik országnak 60, 120, vagy 240 nap áll rendelkezésére, hogy válaszoljon egy kérdésre, akkor mi az, hogy Magyarországnak meg 30 nap alatt kell válaszolnia. Ezt egyszerűen nem fogadjuk el, ez egy egyszerű és világos üzenet: tiltakozás a kettős mérce ellen. 

A szó elszáll, az írás olvashatatlan, de legalább megmarad jeligére tegyük még hozzá, hogy egy újságírói kérdésre, miszerint mégis mivel indokolta az EB a határidők lerövidítését, Lázár rövidre zárta: mert mi magyarok vagyunk. Azért van kettős mérce, és azért van a szégyenpad.

Van abban valami mélyen lehangoló, akkor is, ha minden nap ez van, hogy a legvadabb összeesküvés-elméletek és a kocsmában is szégyenkezve hangoztatott pletykák hivatalos kormányállásponttá váltak, és ráadásul nem a leghülyébb, legretardáltabb katonák szájába adják ezeket, hanem a kormány második, elvileg a sokévi átlagnál értelmesebb embere házal velük.

Aki egy hivatalos sajtótájékoztatón így kezd mondatot: Azt hallottuk, hogy Soros… nemtuggyuk, igaz-e. Hol a büdös francban hallotta vajon ezt Lázár? A kocsmában, a sarki zöldségesnél, a hentesnél, esetleg a fodrásznál, vagy a szervízben? A rinocérosz sírva bújik el emellett az ember mellett, aki összeharácsolt már annyit, hogy pont annyit ér, amennyit összeharácsolt, de akkor is gerincferdült alattvaló marad, aki az anyját is utcára tenné, hogy megússza az elmúlt nyolc évet.

Mert ezt már csak így lehet megúszni: azt hallottuk, nemtuggyuk, igaz-e típusú, hajánál fogva rángatott kínos mesékkel, izzadságszagú álhírek tényként tálalásával. Mert miközben megkérdőjelezhetetlen bizonyosságként hülyítik az országot a Soros-tervbe oltott konzultációval, csak majd ezután valamikor jövő héten fogják meghallgatni olajozott Pintér jelentését arról, hogy akkor mi is van ezzel a Soros-hálózattal. Miközben a saját szájbakúrt TEK-jük által nemzetbiztonsági kockázatnak nyilvánított arab maffiózó seggét nyalják és védelmezik, ilyen legalja, Sorosba buzult rablómesékkel veszik el ennek az országnak a megmaradt józan eszét.

Ezek szerint a nemzetközi támadások bírálatok mégsem az elismerés, az őszinte megbecsülés és a tisztelet megnyilvánulásai kikezdhetetlen nagyságunk előtt, mi? Kettős mérce, mi? Indokolatlan szégyenpad, mi? Megint a magyarokat sértegetik, mi? Te égig érő arroganciabokor! Abban, hogy te a főnököd vejével kávézol, aki azért lett milliárdos, mert az általad vezetett állami intézmény felügyelte azokat a pályázatokat, amelyeken hugyosra kereste magát (közpénzből!), semmi kivetnivaló és furcsa nincs. Az, hogy Soros György együtt kávézik Junckerrel és az, hogy te azt hallottad a piacon, hogy jövő héten Soros mit fog csinálni, az tényként kezelendő összeesküvés Magyarország és a magyar emberek ellen.

Hogy lehet, hogy nem unjátok még ezt a retkes, ócska színházi előadást? Meddig lehet még süllyedni ebben az óvodás, hisztérikus, dedós mocsárban? Tényleg ide jutottatok, bazmeg? És ha én azt hallottam, hogy Lázár János szűzlányok vérét issza, vagy a kecskével hál, de nemtom, igaz-e, akkor büntetlenül haknizhatok ezzel az értesülésemmel? Hihetetlen, hogy ezt az országot gyakorló pszichopatákat megszégyenítő, minden hájjal megkent hatalommániások taszítják a visszafordíthatatlan elhülyülés szakadékába.

Hányszor mondjam még el, hogy senki nem sértegeti a magyar embereket? Ti nem vagytok azonosak sem a magyar emberekkel, sem Magyarországgal. Ti a saját aljadék, erkölcsi toprongyságotokkal vagytok azonosak, és ha valakinek szégyenpadon van a helye (minimum a szégyenpadon), azok nem mi vagyunk, hanem ti.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.