Május 20,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mi lesz veled, Mónika?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,617,520 forint, még hiányzik 1,382,480 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szépjóreggelt kívánok! Ma sütni fog a nap, mert már most is süt, ellenben 7  fokot mutatott az imént a hőmérő, úgyhogy brrrr. Több péntek sem lesz már szeptemberben, vasárnap meg egyenesen elkezdődik az október. Úgyhogy van itt minden, némelyeknek a hétvége is a nyakán, másoknak nem annyira, nade.

Hosszú idő után tegnap nem néztem-hallgattam végig Lázár János mindenhez is értő, visszavonulását különös gondossággal előkészítő miniszter heti showműsorát, pedig ami szép, az szép. Kovács Desikerült? Zoltánnal ismételten nagy ívet futottak be ők. Tulajdonképpen együtt is és külön-külön is. Az összes többi mellett a még miniszter úr legütősebb beszólása a tisztelt magyar polgárokra vonatkozott, miszerint ők és csakis ők tehetnek róla, hogy felhergelődtek a menekültek ellen, mert a magyar társadalom ilyen. A kormánynak ehhez természetesen semmi köze. Mert a kormánynak úgy általában sincs semmi köze semmihez, ami ebben az országban szar, ők itt sem voltak az elmúlt években. Ezért arról sem ők tehetnek, hogy az állami intézmények teljesítménye alapján a versenyképesség tekintetében Magyarország Libériával azonos szinten áll. Arról meg pont a rossz számítási módszer tehet, dehogy a magyar kormány. Megejtő, bár távolról sem mulatságos.

Ellenben olvastam egy kiváló cikket arról, milyen elvek alapján működik a Fidesz nevű állampárt. Hogy miként fúrják ki a leghűségesebb, legodaadóbb embereiket is, ha más, dörzsölt, minden hájjal megkent párttagokról van szó. Rónaszékiné Keresztes Mónika például, aki naponta maximális hőfokon tolja a Fidesz-propagandát, Orbánt és a Fideszt méltató propagandalapot is gründolt, de még felcsúti kirándulást is szervezett, amelyről aztán hosszasan áradozott minden felületen, mégis jól megszívta. Ő volt a Fidesz VII. kerületi választókerületi elnöke, ám lelkesedése, kritikátlan seggnyalása nem volt elegendő semmire: leváltották, helyére az Orbán-család milliárdos kormányzati megbízásokkal kitömött ügyvédje, Bajkai István kerül. Érdemes elolvasni az írást, pontosan megmutatja, kik ezek, mi ez a párt, mi tartja össze. Majd arra leszek kíváncsi, hogy az ilyen Mónikák mikor jönnek rá arra (ha egyáltalán valaha is), mennyire nagy senkik ők is a maffiában, és soha a büdös életben nem fognak szobrot állítani nekik a feltétlen rajongásukért és hűségükért. Mi lesz veled, Mónika, amikor szembejön a valóság?

Azt egyáltalán nem tudom, hogy az ellenzéki összefosás most éppen melyik fázisban tart, kiről derült ki mi, és ki kosarazott ki kit, az biztos, hogy a Momentum újra világossá tette, ők senkivel nem közösködnek, nem fognak össze, igenis egyedül indulnak a választáson, mind a 106 egyéni választókerületben jelöltet állítanak. Felőlük mindenki fogjon össze, akivel akar, ők október 15-én állnak elő a pártprogramjukkal, és azért maradnak ki az összefogásból, mert felelősségük van Magyarországgal és a jövő generációjával szemben. Az tök jó. Azzal a 2-3 százalékkal valóban csodákat lehet majd elérni a Fidesszel szemben. Ja, nem. Meg Gyurcsány Ferenc is tök jó véleménnyel van magáról. Egy tatabányai fórumon azt mondta, a Demokratikus Koalíció a következő választások egyik legnagyobb pozitív meglepetése lesz, az övé lesz az egyetlen párt, amely meg fogja többszörözni mandátumai számát. Najól van akkor, szerintem Orbán kér egy kávét, miután körberöhögte az agyát. Sajnos.

Operettország a pártok tekintetében is kiválóan teljesít. Jelenleg országosan 222 bejegyzett párt van, és további 177 áll éppen bejegyzés alatt. Ez meg lényegesen több, mint 2014-ben, de mivel a Fidesznek pont az az érdeke, hogy minél többen induljanak és forgácsolják a nagy semmit, ezért a jogszabályokon nem változtattak azóta sem. Ezért aztán kamupártok tömkelege fogja röhögtetni magát közpénzen és játszik a Fidesz kezére. Szép ez, jó ez. Csak így tovább.

Pedig pofátlan, arrogáns, cinikus görénységért a kormányzó pártszövetségnek nem kell a szomszédba mennie. Miután tegnap megjelent egy összesítés, miszerint 180 település van jelenleg az országban, ahol tanítót vagy különböző szakos tanárokat keresnek, szám szerint 2600 darab álláshirdetésben, az RTL szóra bírta az illetékes államtitkárt. Rétvári – aki korábban azzal söpörte le az asztalról a kérdést, hogy a pedagógushiány nem országos, hanem helyi léptékű jelenség, amelyet az egyes tanintézmények helyettesítéssel kezelnek – most újra kiszólt a gödörből. Ezúttal azt bírta mondani, hogy a 2600 álláshely egy részét már biztosan betöltötték, úgyhogy az összesítés nem reprezentatív, másrészt meg az iskolaigazgatóknak a lehetősége, hatásköre, hogy (…) ezekre az egyedi helyzetekre egyedi megoldást találjanak. Vagyis először tagadunk, aztán bagatellizálunk, végül másra kenjük, hogy oldja meg. Ez a magyar kormány lényege, akárhova nézünk. Ők soha semmiről nem tehetnek, ezért nem is az ő dolguk faszságokkal foglalkozni.

Jövünk vissza nemsokára a Soros-tervvel, vagy valami mással, ez még nem dőlt el. Viszont azt még iderakom, hogy Rogánék milyen szánalmas tempóban, néhány kontextusból kiragadott félmondattal magyarázzák, hogy mi a francért is riogatják a lakosságot zavargásokkal. Rogánt Szél Bernadett kérdezte, aki válaszolt, Dömötör Csabika szócső. Legalja szegény, de láthatóan nem zavarja.

Akkorhát távozom, szép napot mindenkinek, rajtunk nem fog múlni:)

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.