Május 30,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csak a nagypályás bűnözők és az erkölcsi toprongyok maradtak?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,248,333 forint, még hiányzik 751,667 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt mindenkinek, hétfő után kedd van. Még mindig. És megtörtént az, amire közel egy évszázada nem volt példa: az Egyesült Államok, legalábbis annak 13 állama két perc erejéig sötétségbe borult. Ez természetesen itt és most az égitestek egymáshoz való viszonyára értendő, mármint arra, hogy a Hold eltakarta a Napot, az egyéb típusú sötétségről… nos, arra nem elég három sor, úgyhogy nézzük csak, mi történt, hogyan történt.

A tegnapi nap egyik legnagyobb diadaláért természetesen a kormánypártokat illeti dicséret. Az ellenzék által összehívott rendkívüli ülésen kizárólag Kósa Lajos és Dömötör Csaba jelent meg, a Fidesz-KDNP egyébként a munka bojkottja jegyében távol tartotta magát a tisztelt háztól. Mert Soros. Ezért aztán a lex CEU eltörlése, valamint a devizahiteles kilakoltatások felfüggesztése okán kezdeményezett ülés napirendjének megszavazására nem kerülhetett sor, hiszen ahhoz a képviselők többsége kellett volna. Az, hogy a kormány képviseletében odakülött Dömötr Csaba államtitkárnak a sorosozáson és az elmúlt nyolcévezésen kívül semmilyen konstruktív hozzáfűznivalója nem volt a témához, pontosan jelzi, hogy semmilyen szándéka nincs a Fidesznek arra, hogy a politikai csatározásokon kívül valós problémákkal foglalkozzon. Dömötörnek ennyire futotta:

Nem a Soros egyetem és a devizahitelesek ügyét kellett volna a rendkívüli ülésre hozni, hanem a migránskerítést, amit szerinte a szocialisták, ha hatalomra kerülnek, lebontatnának.

Tehát nem az a téma, ami most van, hanem hogy mi lesz, ha a szocialisták hatalomra kerülnek. De hát nem az van, hogy a szocialisták nem kerülnek hatalomra, mert annyira balfaszok, hogy a Fidesz nem is veszi ellenzék számba őket (nem teljesen alaptalanul)? Nem az van, hogy a Fideszt a lakosság elsöprő többsége támogatja, szó nincs még a kormányváltás esélyéről sem? Akkor miért kellene egy valószínűtlen jövőbe projektált, be nem következő eseményről rendkívüli ülést összehívni? És ha a migránskerítés lett volna a téma, akkor a Fidesz-KDNP bemegy dolgozni, mert akkor nem Soros hívta össze a rendkívüli ülést? Csupa felesleges költői kérdés. Néha tényleg az az érzésem, hogy egy elmegyógyintézet mindennapjai vették át a magyar közélet helyét.

Kopernikuszi fordulat állt be a BKK online jegyrendszerében 50 forintos bérletet vásárló etikus hekker ügyében, miután a fiatalembert bűncselekménnyel gyanúsították, és a mindig jól értesült Magyar Idők nevű kormányközeli lap a maga idején súlyos börtönéveket helyezett kilátásba az ügy kapcsán. Az RTL Híradó értesülései szerint ehhez képest most az van, hogy a Társaság a Szabadságjogokért ügyvédje panaszt tett az intézkedés ellen. Ezt az ügyészség elfogadta, határozatuk szerint a 18 éves fiatalember már nem gyanúsított. Értem. Vagyis nem értem, de érdemes visszaolvasni, mi mindent varrtak a srác nyakába, milyen elemi, zsigeri gyűlölettel ütötték-vágták a fiút, hogy a kibertámadástól kezdve egészen addig, hogy micsoda felbecsülhetetlen kár érte a BKK-t, mi mindent leírtak hangulatkeltésileg.

Ugyan nem lett jobb hely a világ, de a barcelonai gázolót kereső rendőrök lelőttek egy robbanóövvel felszerelt férfit hétfő délután. A katalán rendőrség később megerősítette: ő az a fiatal marokkói származású merénylő, aki múlt csütörtökön a tömegbe hajtva 13 embert halálra gázolt a Ramblán.

Számomra a tegnapi nap egyik legfontosabb híre: hűtlen kezelés és csalás miatt 22 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az osztrák bíróság Heinrich Pecinát, aki tavaly bezáratta a Népszabadságot, majd a magyar megyei lappiacot átjátszotta Mészáros Lőrinc kezébe. A sztoriban az a pláne, hogy Pecina gyakorlatilag megúszta a börtönt, ugyanis a bíróság bűnsegédnek minősítette az osztrák Hypo Bank botrányait feltáró perben, és figyelembe vették, hogy bevallotta tettét. Vagyis Pecina társai ellen vallott. Ez az az ember, aki a Népszabadság aljadék beszántásán túl azóta már a Hajdú-bihari Napló, az Észak-Magyarország és a Kelet-Magyarország című megyei napilapokat is megszerezte, de terjeszkedett az erdélyi médiapiacon is. Az szerintem valahol egészen vérfagyasztó, hogy a Fidesz körül tényleg lassan csak nagypályás bűnözők és gazemberek, valamint erkölcsi toprongyok forgolódnak. Jelen esetben ez az ember vásárolja fel, illetve játssza át a Fidesz kezére a magyar médiapiacot. És akkor az M. Richárdhoz hasonló fazonokról még nem is beszéltünk.

Azzal szoktam nyugtatni az elégedetlenkedőket, hogy várjuk ki a végét: a beruházás most mutatja a legcsúnyább arcát, mindenhol munkagépek, betonhalmok, széttúrt utak – ezt mondta a Népszavának Szaniszló László, szilvásváradi polgármester azzal kapcsolatban, hogy épül Mészáros Lölö csaknem hétmilliárdos lovas stadionja. A falu vezetője szerint az elégedetlenkedők egy részének teljesen mindegy, miként néz ki a létesítmény, eleve azzal van bajuk, hogy ide épült, és nem Kecskemétre. Vagyis coki legyen és kuss is lehetőleg. Aki elégedetlenkedik, az így járt. Ja, jól van akkor.

Nem is nagyon tudom, mit mondhatnék még, inkább semmit. Jövünk vissza, ahogy tudunk sokak örömére, sokak bánatára. Szép napot mindenkinek, csáóóó!

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.