Május 14,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Akkor mi értelme van ennek a pénzszórással egybekötött parasztvakításnak?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 692,930 forint, még hiányzik 2,307,070 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Pontosan egy hónappal ezelőtt július 22-ét írtunk, és a földre rántott, félig meglincselt tiltakozó fiatal nőről elhíresült tusványosi mizéria képei még elevenen éltek mindenkiben. Ekkor történt, hogy Vona Gábor közösségi oldalán – előre felszólítva mindenkit, akit nem érint, hogy ne vegye magára a mondanivalót – azokról a Fidesz propaganda által butított és fanatizált nyugdíjasokról elmélkedett, akikhez hasonlók Tusnádfürdőn verbálisan és fizikailag is inzultálták a bálványukat nyilvánosan kifütyülni merészelő polgárt.

 

Azóta nem hogy hét, de talán nap nem telt el úgy, hogy a Fidesz – amelyik viszont azon nyomban magára vette mások helyett Vona szavait – valamelyik szerencsétlen, bármire kapható szócsöve ki ne állt volna égetni magát (no, nem a napra) a mikrofonok elé, miszerint Vona azonnali hatállyal, már tegnap is késő volt alapon kérjen bocsánatot. Ezt tolták majdhogynem négy héten keresztül, tegnap viszont újabb szintet léptek a totális elmebajnak látszó, egyébként stratégiai elkeseredésben. Mert ha ez nem elkeseredés, hanem véresen komolyan gondolják, akkor tényleg le lehet kapcsolni a villanyt ebben a korrupt félnótások által uralt homokozóban.

Ezúttal a Fidesz nevű párt kommunikációs igazgatója vállalta magára a kreténnek lenni nem szégyen ameddig kifizetődő című néphülyítési társasjáték főszerepét és közölte, hogy eddig bírták, eddig vártak, de nem mehet ez így tovább. Mivel Vona Gábor nem kért bocsánatot azoktól, akik helyett a Fidesz megsértődött egy hónappal ezelőtt, úgy döntöttek, hogy telefonhívásokkal és elektronikus levelekkel (habonyul ezt hívják felvilágosító kampánynak) zaklatják az elkövetkezendő 7-10 napban az idős embereket és a szájukba rágják, hogy márpedig a jobbikos vezér belegázolt az önbecsülésükbe.

Tehát Mancika fogja a telefont, felhívja Bözsi nénit (aki már tudja, hogy ha év végén úgy lesznek a számok, akkor a Viktor emeli az ő nyugdíját) és közli vele, hogy illendő volna mélységesen felháborodnia azon, amit vagy hallott, vagy nem, de most akkor elmagyarázzák neki. Azt végképp nem tudom, hogy melyik konyhaasztal mellett ki jutottak arra a következtetésre, miszerint a nyugdíjasok kétharmada négyötöde igenis szükségesnek tartja a cinikus és sértő kijelentésekért cserébe a bocsánatkérést, de Hidvéghi Matolcsyösztöndíjas Balázs ezt mondta, tehát úgy is van. Mivel én még ebben a pillanatban sem hiszem el, hogy amit látok, az tényleg van, ide pakolom a bizonyítékot:

 

Meg kell állapítanom először is, hogy Finkelstein távozása az élők sorából nem tette azonnal jobb hellyé ezt az országot, bár nem is hiszem, hogy bárki ebben reménykedett. Ez a kormányzati műfelháborodás viszont nem annyira szórakoztató, mint amennyire elképesztő és aggasztó. Nem egyszerűen azért, mert a Fidesz úgy forgatja ki saját érdekeinek megfelelően politikai ellenségei (egyenrangúnak tekintett ellenfelekről aligha beszélhetünk az állampárt vonatkozásában) nyilatkozatait, ahogyan kiforgatja, vagy ad a szájukba olyasmit, amit azok nem mondtak, vagy tulajdonít nekik olyan cselekedeteket, amiket nem követtek el. (Lebontják a kerítést, beengedik a migránsokat, ránk szabadítják a gonoszt, hadd ne soroljam.) Ez a mindennapok részévé vált néhány év alatt.

A legszomorúbb az ebben, hogy Hidvéghi állásfoglalása szerint (lehetne egyébként abszolút bárki Kósától Németh Szilárdig) azok az idős emberek, akiknek kötelező üzemmódban meg kellene sértődniük azon, amivel a Fidesz olvasatában Vona Gábor megsértette őket, valamennyien funkcionális analfabéták, nem értik, amit olvasnak, nem képesek értelmezni az elhangzott nyilatkozatok összefüggéseit, ezért arra szorulnak, hogy a Fidesz felvilágosítsa őket.

Akkor én már csak egy dolgot nem értek, kettő lesz belőle. Ha a Fidesz pontosan tudja (a Századvég-Nézőpont tengelyen minden kifizetőhely felmérte a helyzetet), hogy a nyugdíjasok kétharmada, vagy négyötöde, vagy 98%-a szükségesnek tartja a bocsánatkérést a nem tudjuk mi miatt, mi képezi a tájékoztatás tárgyát? Ha mindenki tudja, hogy Vona Gábor belegázolt a lelkivilágába, nem csupán a Fidesz házi nyugdíjasai vették magukra azt a bizonyos inget, akkor mi értelme van ennek az újabb pénzszórással egybekötött parasztvakításnak?

Azt értem, hogy a Fidesz többé és kevésbé jogosan a Simicska Lajossal összeborult Jobbikot tekinti kizárólag veszélyes politikai ellenfélnek, és azt is értem, hogy a magabiztos, győzelmi és sikerpropaganda ellenére van okuk bőven a fosásra az uraknak. De azért annak feltétlenül van valami nem túl diszkréten bűzölgő bája, hogy az ennyi hülye vén kurvát aranyköpésről, az akinek nincs semmije, az annyit is ér, aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér szentenciáról, a nőügyekkel nem foglalkozásról, a nem fideszes polgárok parazitákként történő megbélyegzéséről, vagy a civilek taknyon-véren csúszásról elhíresült magyar kormánypárt, amelyik soha semmiért nem kér bocsánatot, akkor sem, ha a mezei polgármester, akkor sem ha az ország első számú embere rúg bele egy-egy társadalmi csoportba (és akkor most hagyjuk a Terry Black-féle, Vona ellen irányuló, tömény hazugságokon alapuló karaktergyilkosságot meg a suttyó buzeránsozást), hirtelen és váratlanul erkölcsi világítotoronyként lép fel. Hogy tudniillik senki sem veheti magának a bátorságot arra, hogy így beszéljen a magyar nyugdíjasokról.

Valóban senki nem vehetné a bátorságot arra, hogy kormányzás helyett állandóan hergelje a társadalmat, hogy sósavas bácsikká és fiatalok szemét kikaparni igyekvő nénikké züllesszenek idős embereket. Senki, még a Fidesz sem vehetné a bátorságot arra, hogy az ország valósan égető problémáinak megoldása helyett a nyugdíjasokat maguk előtt pajzsként tolva háborúzzanak a Jobbikkal és a fél világgal. Egy kormánypártnak nem ez a feladata, hogy a létező legundorítóbb módon kihasználja azt az egyre mélyülő szellemi posványt, amelyet ő maga alapozott meg.

Hiszem, hogy az idős emberek egyáltalán nem hülyék, és nem kell Mancika a szájukba rágja, hogy min kell megsértődniük, és mit hogyan kell értelmezniük. Tudom, hogy a Fidesznek két fosztogatás és osztogatás között semmilyen szándéka nincs kormányozni az országot, de ezeknek a propagandisztikus pótcselekvéseknek is meglesz a maguk böjtje. Az is fájni fog. Nem kicsit.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.