Július 22,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Tíz évre titkosítva

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,819,644 forint, még hiányzik 1,180,356 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Ma még kellemesen friss a reggel, de lopakodik vissza a kánikula. Ez abból is látszik, hogy az Iránytű Intézet legfrissebb felmérése szerint nem Áder János a legnépszerűbb politikus, hanem Varga Mihály. Áder János a második helyre csúszott vissza, a harmadik Tarlós István, negyedik Navracsis Tibor, ötödik Orbán Viktor. Mi lesz itt, ha beüt a hőség?

Rövid időn belül heten távoztak a TV2 Tények címet viselő, de tartalmában a címmel köszönő viszonyt sem ápoló műsortól. Szerencsére Kökény-Szalai Vivien hírigazgató szerint semmi ok a pánikra, minden a legnagyobb rendben van. Akkor jó. Én mondjuk eddig sem pánikoltam, de akkor ezek után sem fogok ilyet tenni.

Sztrájkhullám jöhet szeptemberben. A közszolgálatban dolgozók után a kereskedelmi dolgozók és a vasutasok is bejelentették, beszüntetik a munkát, ha nem kapnak béremelést néhány héten belül. Szakértők szerint a munkaerőhiány egyre nyomasztóbb Magyarországon, így bizonyos ágazatokban elkerülhetetlen a fizetések emelése. – írja az atv.hu. Én meg már azt hittem, minden annyira rendben van, hogy egyenesen külföldről tódulnak haza a munkavállalók. Ezek szerint nem.

A környéken lakók szerint iszonyúan hangos a Sziget fesztivál. Ez minden évben felmerülő probléma és én nem is vonom kétségbe, mert nyilván igaz. De nem nagyon van mit tenni, azt az egy hetet meg kell próbálni kibírni valahogy.

A kormány hirtelenváratlanul befejezte a pereskedést és kifizeti az úttörőszövetségnek és annak utolsó elnökének Rácz Péternek a csillebérci tábor utolsó darabkáját, egy vadászházat. Aztán azzal a lendülettel tíz évre titkosították is a megállapodást. Ja, jó.

Azt írja a Népszava, hogy ha a rendőr jelenti bántalmazását, akkor 100 esetből 69 jut vádemelésig. Ha viszont rendőrt jelentenek fel bántalmazásért, akkor az ügyek 16 százalékát egyből elutasítják, 75 százalékánál pedig megszüntetik a nyomozást, és végül 100 esetből csak 4 jut el a vádemelésig. Értem én, a mundér becsülete, meg ilyesmi. De nem lenne baj, ha a lakosság is élvezne akkora védelmet, mint a rendőrsége, mert az erőviszonyok eleve sem egyenlőek.

A tegnap esti, Németh Szilárdot éltető cikkünknek annyi eredménye legalább lett, hogy a beosztott vasököl azóta nem törli a kommenteket. Mármint az alól a posztja alól, ahol a liberálfasisztákat teszi felelőssé, amiért egy náci agyhalott a tüntető tömegbe hajtott és megölt egy embert, sok másikat pedig megsebesített. Ez fura helyzetet hozott létre, ugyanis gyakorlatilag – legalábbis ameddig visszapörgettem a baglyok nemi életével intenzíven foglalkozó rezsibunyós profilját – ez az egyetlen poszt, ami alatt kommentek vannak. Ebből két dolog következhet. Az egyik: Szilárd mondanivalója oly mértékig nem érdekel senkit, hogy nem is olvassák, nem is szólnak hozzá. A másik opció: a neki nem tetsző kommenteket szorgosan törölgeti, mert mindent jól visel, csak a kritikát nem bírja.

Pedig, ha valaki ebben az esetben lehülyézi a Fidesz második emberét, az igencsak jogos kritika. Értem én, hogy őt azért etetik, hogy durván nekimenjen mindennek és mindenkinek és olyasmiket állíthasson, amiket a kormánypárt nem vállalhat fel közvetlenül, de azért ennek is kellene valami határt szabni. Ugyanis amit egy magánember megengedhet magának, azt egy vezető politikus semmi esetre sem. Márpedig a jelenlegi terminológia szerint Németh Szilárd politikusnak minősül, bármennyire is nincs köze a szó eredeti jelentéséhez.

Induljon a nap, hamarosan jövünk az első beszólással. Addig is, zene.

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.