Június 19,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Megvédték a hazát a gaz, ártó szándékú színes járdáktól

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,873,430 forint, még hiányzik 1,126,570 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A magyar bíróság ismét megmutatta, kegyetlenül lecsap a törvényszegőkre, és nem tolerálja az aljas, emberek tömegeit felháborító járdafestést. Ugyanis precedens értékű ítéletet hozott a szombathelyi bíróság, amikor szabálysértésért írásbeli figyelmeztetésben részesítette a KKP aktivistáit, amiért azok egy járdát kiszínezve felhívták a figyelmet a közterület-fenntartók hanyagságaira. A KKP, a bírósági ítélet szerint köztisztasági szabálysértést követett el, melynek okán két évre bekerülnek a szabálysértési nyilvántartásba. Az üzenet világos, senki ne merje felhívni a figyelmet közpénzből működő cégek hanyagságára. Ne merjünk packázni az államhatalommal.

Magyar bírósági szinten szinte rekordgyorsaságú döntés született, ugyanis 4 hónap alatt meg is hozták az ítéletet. Ez is mutatja az ügy jelentőségét, valakinek fontos volt. Biztosan nem volt jobb dolga a bíróságnak, nem voltak fontosabb ügyei, olyanok melyek akár évek óta ítéletre várnak. A KKP által alapvetően felhozott probléma, miszerint a lekopott útburkolati  jelek és a töredezett járdák balesetveszélyesek, nem érdekelte a hatóságokat. Kit érdekel, ha valakit egy zebra lekopásának következtében elütnek? Felelős úgysem lesz, az önkormányzat az útfenntartókra fogja, az útfenntartók pedig az önkormányzatra. A vita hónapokig, évekig tart, majd ítélet nélkül lezárják az ügyet, ahol felelős nem lesz.

Kinek okoztak valós kárt a KKP aktivistái? Tudom, vannak olyanok, akiknek zavarja a szemét a sok szín, ezért azonnal be is jelenti a renitenseket a hatóságoknál. Ők azok, akik lépten-nyomon jelentenek fel utcán mesét olvasókat, hangoskodó kutyák gazdáit, vagy öntenek lúgot diákokra és tanárokra. Nagy valószínűség szerint minden ország kitermeli ezeket az illetőket, akiknek egyik legfontosabb társadalmi „hasznuk” a feljelentés. Több országban is találkoztam a jelenséggel, soha nem értettem annak valós okát.

Az önkormányzatoknak – akiknek feladatuk lenne az általuk birtokolt területek rendben tartása és felügyelete – nem tetszik, hogy valaki felhívja a figyelmet a hiányosságokra, így hatalmukkal (vissza)élve megpróbálják elnémítani az illetőket. Őket cseppet sem érdeklik a valós problémák, arra meg főképp nincs szükségük, hogy valaki szembesítse őket azzal a ténnyel, hogy hanyag módon végzik a munkájukat.

Pécs, Kaposvár, Szentendre és még jó pár város erősen küzd a KKP ellen. Na, nem a polgárok – bár nyilván vannak, akinek nem tetszik a színes festéket használók kezdeményezése – hanem a városvezetés lépett fel a „rongálókkal” szemben. Legyen az virágládák kihelyezése, fák telepítése, vagy épp a töredezett járdák kifestése. Mindig találnak okot arra, hogy megpróbálják bebizonyítani, miért is volt törvénytelen és rossz az, amit a párt tett. Ugyanis csak az lehet helyes és követendő, amit az önkormányzat munkatársai végeznek, legyen szó fa ültetésről vagy virágládák kihelyezéséről.

Semmi másról nem szól ez a történet, mint hogy megmutassák, kinek is a kezében van a hatalom. Különböző önkormányzatok tucatszám sértődött kisiskolásként reagálnak a figyelemfelhívó akciókra, soha, egyszer sem fogadva el a tényt. Ugyanis fájó lenne beismerni, hogy hanyag módon végzik munkájukat az adófizetők pénzéből, a lakosság igényeit sokszor figyelmen kívül hagyva. Csakis az ő igazuk létezik, reakciójuk kicsiben lemodellezi az országos politikát.

Mely felfogás szerint a polgár akkor jár legjobban ha kussol, és a meglévő problémákat figyelmen kívül hagyva éli életét. Kik vagyunk mi, hogy önkényesen megpróbáljunk véleményt nyilvánítani, emberek ezreit terrorizálni színes járdákkal, juharcsemetékkel, virágosládákkal? Csírájában kell elfojtani bármiféle polgári engedetlenséget. Büszke lehet magára Szombathely önkormányzata, megvédték a hazát a gaz, ártó szándékú színes járdáktól. Jár a taps és gratuláció.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.