Május 14,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Köszönnyükfőnök

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 692,930 forint, még hiányzik 2,307,070 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jóreggelt mindenkinek, aki aludt, meg aki nem! Eddig jó volt állítólag (valamennyit aludtam is), most viszont jön a hejehuja újabb három napig, harminc-negyven fokokkal. Vigyázzatok magatokra! Nemsokára én is pakolom a vizes borogatást az agyvelőmre (nem közvetlenül, csak közvetve, mert most nincs kedvem felnyitni a koponyámat :D).

Kelleni fog, ugyanis én már az első hírt sem tudom értelmezni, ami szembejött. Ezúttal Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke és miniszterelnök-jelöltje nyilatkozta, hogy szerinte

„…. koalícióba lépni olyan pártokkal, amelyek között sok – nem áthidalhatatlan – véleménykülönbség van, jó dolog (…) Egy választási vereség által nagypofonból felállt Fidesszel is lehet kormányozni, nem azzal a Fidesszel, akit most ismerünk természetesen.”

Egyrészt nem tudok róla, hogy a Fideszt választási vereség fenyegetné. Másrészt, ha a Fideszt választási vereség fenyegetné valamilyen oknál fogva, akkor sem értem, hogy miről beszél Karácsony és miben reménykedik. Milyen másik Fidesz? Ez az egy Fidesz van, és ez ilyen. Nem kéne már idejekorán ekkora ökörségeket kommunikálni szerintem. Vagy szerinte ez valamiért a PM javára (lesz) írható, hogy akár a Fidesszel is hajlandó összefogni? Áááá, hülye vagyok én ehhez.

Kivételesen nem a mi házi zseninkről és mindenhatónkról, hanem az amerikaiakéról szeretnék szólni pár szót. Azt írja az újság, hogy a világ legnagyobb hatalmú ripacsa elvárja, hogy naponta kétszer egy komoly, sokoldalas dossziét nyomjanak a kezébe. Ebben a dossziéban nem lehet más, mint az ő nagyságát, fantasztikus zsenialitását, tévedhetetlenségét és csodálatosságát méltató cikkek és fotók sora. Ez nem csak azért érdekes, mert nem tartom kizártnak, hogy ez nálunk is divatban van, csak ugye, itt nem Trumpról szól a cucc. Azért érdekes, mert ezek szerint nem csak nálunk létezik a jól megfizetett felszopóbrigád, hanem a demokrácia büszke hazájában is. Ott is vannak pénzért bármit megíró megélhetésiek seggnyaló szervilisek, ész nélkül hívők. Na, szép.

A kolléga jó szokását követve, szétnéztem ma kivételesen én is az élet naposabbik oldalán, az Origo-PS tengely mentén, hogy ne maradjunk hurráéljen nélkül.

Két tucat kórház számára szerez be még az év végéig orvosi gépeket és műszereket, valamint informatikai eszközöket az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) és a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (Honvédkórház). A beszerzésben vásárolnak több CT és MR készüléket, érfestéshez és sugárkezeléshez szükséges készülékeket. A beszerzés összértéke 21 millárd forint – írja az MTI. Ez végre igazán jó hír. A százmilliárdokat kitevő lopások és pazarlások (tényleg, a vizes vb költségei ma még nem is emelkedtek, bár csak reggel van; nem, vicceltem, ma is emelkedtek, illetve most derült ki) mellett jónak láthatta a kormány, ha a választás előtt tesz egy látványos gesztust a társadalom felé. Köszönnyükfőnök.

Ééééés igen, filmet gyártanak a vizes világbajnokság utókommunikációja érdekében. A gyorsan lezavart közbeszerzés nyertese Kuna Szijjártóhaver Tibor és cége. A film elkészítésére összesen 230 millió forintos keret áll rendelkezésre. Emberünk egyébként összesen bő 5,2 milliárdos megbízást húzott be ezzel a gyönyörű, szívet melengető, csodálatos, agyondícsért rendezvénnyel, és tuti biztosan az első ötben van a „vb-n legtöbbet kaszáló vállalkozók” listáján. Ahol nem mellesleg szinte csak Fidesz-közeli üzletemberek tűnnek fel. Szép ez, jó ez. Tegnap például 1,3 milliárddal drágult a vizes vébé, aminek már réges rég vége van. Ahhoz képest a mai 230 millió aprópénz. De ha valaki ezeket összeszámolja és szóváteszi, akkor nyilván a kurvaanyját neki.

Bayer Zsolt nagyszerű ember, humanista, erkölcsi mérce, lényegében egy nemzeti csoda, valamint szent is. Az ő nagy jóságában odáig ment, hogy személyesen, azzal a két dolgos kezével védi a menekülteket. Vagyis csak egyet, mert jelen állás szerint Európában egyetlen valódi menekült van, a többiek csak annak hazudják magukat, de mind halált érdemelnek. Az az egy pedig egy lány, akit a hülye és aljas svédek kilöknek az országból, de Zsolti elkapja. Íme, idézet egy friss cikkből és még az is kiderül, hogy Zsolti van olyan viszonyban Semjénnel, hogy megdumcsizták a lány ügyét és együtt el is döntötték. Íme-lám:

 „Az iráni keresztény lányt pedig, ha a hazám befogadja, én magam várom szeretettel, és ameddig nem lesz más megoldás, a családommal együtt örömmel látjuk, szállást, menedéket, ellátást biztosítunk neki.

Az idióta svéd miniszterek, tintanyaló, farizeus svéd hivatalnokok pedig pusztuljanak bele a saját, „nem létező„ no-go zónáikba. S ha a svéd társadalom mindezt hagyja, akkor meg is érdemli a sorsát. Egyedül a keresztény iráni lány nem érdemli meg a sorsát, amit ezek szánnak neki.

(Ui.: Beszéltünk Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel, aki közölte: ha az iráni lány menedékjogot kér tőlünk, a szükséges átvilágítás után befogadjuk. Mert Magyarország senkit nem utasít el, akit a hazájában veszély fenyeget.)„

Ezt a sztorit már sűrű röhögések, és az egész hanyatló Európát illető megvető köpködések közepette az Echo TV-n Bayer műsorában már megvitatták a jelenlévő szakavatottak, én még ennyire ocsmány műsort életemben nem láttam, pedig ott csak ilyenek vannak, és jó pár ilyen borzadályon túl vagyunk. Viszont ez a sztori olyan messziről bűzlik, hogy már csak ezért is érdemes lesz kicsit utánajárni. És ez a szemfényvesztés… hogy ha a lány menedékjogot kér tőlünk, akkor persze. Hát nyilván kitől mástól kérne menedékjogot, mint külön Semjén Zsolttól. Najó, hagyjuk is.

Ezzel a nótával búcsúzom, meg ezzel a hírrel: az EU-s befizetések kárára önti a pénzt a kormány a stadionokba. 12 milliárdot ezúttal. Ja, és még egy bónusz geciség: újabb iskolában erőltették le a szülői közösség torkán – valószínűleg a tankerületi ukáznak megfelelően – az iskolaigazgatót. A Biatorbágyi Általános Iskoláról van szó, ahol a lojális elvtárs ellenjelöltjét meg sem hallgatták. Hát szerintem is így kell ezt. Megyek is, majd jövünk, csáóóó!

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.