Június 16,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Deutsch Tamás és az ingyenjegy

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,732,797 forint, még hiányzik 1,267,203 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ma véget ér a vizes vb. Az ugrótorony, a szervilizmus, a feneketlen ostobaság és a pitiánerség itt marad. Az ugrótoronnyal még képes lennék együtt élni, a többivel nem annyira. Főleg akkor nem, ha egy olyan emberről van szó, aki világ életében az én adómból kapta a fizetését, aki soha életében, egyetlen egy percig nem végzett érdemi munkát, soha, semmit nem tett le az asztalra az extra fizetéséért, de mindig is a sajátjának érezte a köz vagyonát. És aki úgy érzi, hogy jogában áll belerúgni a tulajdon honfitársaiba, amennyiben azok nem az ő nyájához tartoznak. dajcs

A vizes vb-t senki nem gyalázta. A köré szervezett pofátlan lopás-láncolatot igen. Joggal. Miután a köz pénzéről van szó és nem Deutsch Tamás és elvtársainak magánvagyonából rendeződött az esemény. És miután eszében sincs a kormánynak nyilvánosan elszámolni az eszelős pénzszórással. És mert azt nem tudták eltitkolni, hogy a saját csókosaik és strómanjaik jutottak munkához és sokszorosan túlárazott megbízásokhoz, ismét kiszorítva a magyar vállalkozásokat.

Igen, sokunknak irritáló, felháborító ez a fideszes tempó, amit nyolcadik éve tűrünk kénytelen-kelletlen és sokan elmondjuk a véleményünket. Akkor is, ha a sport felkent fideszes lovagjának ez nem tetszik. Mert például nekünk sem tetszik, hogy miniszterként milliárdokba – több, mint 4 milliárd forintról van szó, ez 16 évvel ezelőtti ár – kerülő beléptetőrendszer soha nem került beépítésre, talán ma is valami raktárban rozsdásodik és soha nem is lehet hasznát venni, hiszen már réges-régen elavult. Úgy vette meg Deutsch a beléptetőrendszert, hogy eleve sem volt hová beépíteni, a stadionok felújítását csak ezt követően kezdte volna el a Fidesz-kormány, csak éppen elbuktak a választáson.

Az a helyzet Tomika, hogy abból a pénzből az egész ország kaphatott volna ingyenjegyet a vb-re. És akkor még az egyéb – hasonlóan hasznos – ténykedéseidről nem beszéltünk. Egyébként komolyan tőled kunyerálnak ingyenjegyet személyesen, vagy honnan a jólértesültség? Akiknek eleve adtatok ilyen belépőt, azok hol szoktak lenni a versenyek alatt? Már csak az üres VIP székek miatt kérdem.

De most nem erről szól a történet, hanem arról, hogy miféle erkölcsi alapja van egy ilyen figurának ahhoz, hogy folyamatosan beszóljon. Bárkinek. Értem én, hogy meg kell szolgálnia a belé helyezett közpénzt, de annyira elég már ebből.

Az is szurkolhat a sportolóknak, aki beszél az országot ismét fejőstehénként használó fideszesekről. A kettő nem függ össze. A vb nem a Fidesz és nem Deutsch Tamás különbejáratú magánrendezvénye, ameddig a mindenki pénzét költik rá. A nem fideszes újságírónak éppen úgy joga van közvetíteni az olvasóknak az eseményekről, mint a közpénzből eltartott propagandistáknak. Ők nyilván nem ingyenjegyért kuncsorognak, hanem sajtóbelépőért. Ami mást tesz lehetővé, mint egy sima nézői jegy. Egyébként semennyire sem hihető, hogy akár egy újságírónak, akár pedig egy politikusnak ne futná a belépőjegyre. Nem tudom, hogy mennyibe kerülhet a vízilabda döntőre a jegy, de az egyéb versenyekre 500-1500 forint körül láttam az árakat. Ha jól tudom, a döntőre 3000 volt az ülőhely.

Az ilyen kicsinyes röfögés egyetlen dologra jó. Erre:ag

De gondolom, a cél is ez volt. adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.