Május 27,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Ha már túlfizetett kretének ülnek tök feleslegesen a BKK élén

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,129,285 forint, még hiányzik 870,715 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Lehet, hogy Makkoshotyka vagy Röjtökmuzsaj lakóit hidegen hagyja, mi történik Budapesten, mint ahogy Budapest lakóit sem túl sűrűn hatja meg, hogy Gergelyiugornyán vagy Agyagosszergényen milyen napi gondok gyötrik a népeket.

Viszont azon érdemes lenne elmerengeni, hogy ami a BKK online jegyrendszere körül néhány nap, de főleg néhány óra alatt történt, nem egyetlen települést érintő jelentéktelenség, hanem a magyarországi közállapotok aggasztó lenyomata. Ami mindenkit érint: függetlenül attól, hogy utazott-e már életében a BKK-val, vagy soha nem is fog.

Az elvtársak összerántottak egy sebezhető, legalja webes rendszert, amely nem utolsó sorban saját maguk átvágására, de facto az állam átverésére alkalmas. Egy szemfüles fiatal jelzi, hogy a közpénzből fejlesztett cucc úgy szar, ahogy van: példának okáért 50 forintért is lehet havi bérletet vásárolni. A jóhiszemű figyelmeztetés eredménye: a rendszert közpénzből fejlesző T-Systems kötelességének érzi felnyomni a srácot, akit aztán éjnek idején rendőrök rángatnak ki az ágyból és hurcolnak el. Erről márpedig beszélni kell, mert itt megint nem egyszerűen arról van szó, hogy nem vagyok fideszes, tehát a liberális, hazaáruló kurvaanyámat.

Milyen (eljárás)jogi, törvényességi feltételek teljesülése indokolta ezt a rendőrségi előállítást? És nem arról beszélek, hogy mennyire gáz, hogy egy állami vállalat vezetése totálisan párhuzamos a valósággal, és a saját jól felfogott érdekeit sem képes felismerni. Ezért ahelyett, hogy honorálná a jószándékú figyelmeztetést, hálából meghurcoltatásnak teszi ki azt, aki felvállalja és kimondja: meglopnak benneteket, meglopják az államot, nem jól van ez így.

Amiről itt beszélni kell néhány szót, az a hatalom mérhetetlen, de távolról sem előzmény nélküli arroganciája. Erődemonstráció, a legocsmányabb fajtából. A józan ész oldaláról szemlélve ugyanis nincs arra semmiféle hatósági magyarázat, hogy egy segítő szándékú – és ez itt a legfontosabb – 18 éves fiatalt (félreértés ne essék, hogy 18, 47, 69, vagy 84 éves valaki, semmit nem változtat a dolgon) éjszaka rángatnak el az otthonából. Ahelyett, hogy – ha már túlfizetett kretének ülnek tök feleslegesen a Budapesti Közlekedési Központ élén – beidéznék másnap fél 11-re, vagy délután kettőre.

Varga Gergő festéket dobáló aktivista hasonló forgatókönyv szerinti előállítása, majd bilincsbe verése, már egy félreérthetetlen szintlépést jelentett a hatalmi ököljog érvényesítése terén, de ahhoz az utólag félelem és megbotránkozás kiváltására alkalmasként minősített cselekedethez képest: jelen esetben mekkora veszélyt jelent a társadalomra egy 18 éves büntetlen előéletű fiatal, aki ráadásul kvázi saját magáról tett beismerő vallomást? Ki sértett itt valójában törvényt? Tulajdonképpen ki itt a pitiáner, alattomos, gazember?

Mielőtt a hatalom önjelölt/túlfizetett védelmezői nekem rontanának: nem a Fidesz- és Orbán-fóbiám íratja ezeket a sorokat, amikor értetlenül állok ez előtt az újabb hatósági túlkapás előtt. De igenis arról a fojtogató, bűzös környezetről beszélek, amelyet egészen konkrétan a kormányzó párt szabadított erre az országra. Ahol a hatóság embere számára talán már felsőbb utasítás nélkül is kézenfekvőnek tűnik egy ilyen védhetetlen eljárás. Itt megint az önjáróvá vált, a legapróbb alkatrészeitől rohadó rendszerről van szó.

Normális ember számára, aki nem lábon hordta ki az agyhalált, aligha feldolgozható, hogy miért nem lehetett csendben, szó nélkül kijavítani az orbitális hibát. Ahelyett, hogy alattomos, sunyi módon arra fröcsköljék a szart, aki jószándékúan figyelmeztet: az adófizetői pénzből kifejlesztett szolgáltatás amatőr, hibáktól hemzseg. De nem. Ezek perverz módon megalázni, rugdosni szeretnek.

A bolsevik tempó, a főgecik és a legfelsőbb szinteken dagonyázó őstulkok megkérdőjelezhetetlenségéről, átszivárgott mindenhova. Ezekkel szemben a mezei állampolgárnak joga van csendben maradni. Mert a mezei állampolgárnak csak baja származhat abból, hogy rávilágít arra: korrupt/dilettáns senkiháziak ülnek olyan székekben, ahol semmi keresnivalójuk nem lehetne. Aki mégis felemeli a lehajtott fejét, aki kiröhögi őket, aki a köz érdekében rántja le róluk a leplet, arra azonnal rászabadul a karhatalom. Amelyet már utasítani sem kell.

Itt vannak a Szentesi Kálmánok, a megrovásban részesített orvosok, és újabban a tizenéves fiatalok. Akik rendre arra hívják fel a figyelmet, hogy ami történik, az nincs rendben. Erre mi történik? Mindenki más számára példát statuál a hatalom, és igen, arról a hatalomról van szó, amit a Fidesz-kormány idomított, arról a mentalitásról, ami idáig vezetett: hogy egy semmilyen kárt nem okozó, semmilyen fenyegetést nem jelentő állampolgárt éjszaka kirángatnak az ágyából a rendőrök.

Sikerült újfent példát statuálni: köztörvényes bűnözőként kell vegzálni a felelős állampolgári attitűdöt tanusítókat. Hogy a harmadik, negyedik, tizedik polgárnak véletlenül se jusson eszébe jobbító szándékkal együttműködni. Fokozhatatlan görénység ez. Pontosan azért, mert értjük, látjuk, tudjuk, hogy mi a cél: apró, semmiségnek tűnő disznóságokkal tesztelik, hogy meddig mehetnek el.

És működik. És mindennek a tetejébe van pofája az óvodás szinten nyálat csorgató, könnyes szemű erdélyi hallgatóság előtt a nyelvcsapkodó tudatrepedésnek azt mondani: akkor lesz biztonságos, fasza ország Magyarország, amikor a világ bármely sarkában rálépnek egy magyar lábára, és Budapesten kigyullad a vörös lámpa. És most sem szakadt le az ég.

Hogy miközben a jogkövető, a közjót szem előtt tartó embereket ütik, vágják, megfélemlítik, megtörik, az egyélőisten biztonságról hadovál. Miközben csírájában fojtanak el minden megmozdulást, amely tükröt állít az alkalmatlanságuk elé. Jelen esetben az állami vállalat totális alkalmatlanságáról beszélünk, miután megrendelt és átvett egy személyes adatok ezreinek megszerzésére alkalmas, feltörhető, arcpirítóan szánalmas informatikai fejlesztést. Saját mocskát fedezi a feljelentést tevő fejlesztő cég, az egész botrányt pedig a rendőrség minősíthetetlen, semmivel nem indokolható és magyarázható eljárása emeli köbre.

A naponta végrehajtott, szemmel is látható pusztítással szemben sokkal durvább az, ami láthatatlan, ami a fejekben zajlik, amelyet a rendszer működéséhez elengedhetetlen alkatrészek szintjén okoztak. Ha egyszer öntudatára ébred ez az ország, és rájön, hogy mit műveltek vele, spontán sírógörcsöt fog kapni. Kár, hogy már valószínűleg késő lesz.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.