Július 14,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


És akkor mi a franc van?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,477,250 forint, még hiányzik 1,522,750 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Akkor folytassuk a vérgeciség kormányának ügyködéseiről szóló sorozatunkat a következő adatok tendenciózus egymás mellé helyezésével:

  • 22 milliárd forintot szánnak öt darab piarista (értsd: egyházi iskola!) felújítására, amely mintegy 2500 tanuló oktatási-nevelési környezetét teszi megfelelő színvonalúvá.
  • 12,8 milliárd forintot költöttek mindössze fél év alatt az egész országot elhülyíteni, lebutítani hivatott propagandaplakátokra. Ebből – nem az én számításaim szerint ugyan, de – kijött volna a mentők 10 százalékos béremelése az idei évre (7,5 milliárd forint), valamint több tízezer egészségügyi dolgozó emelt alapdíja, az eredetileg tervezett, de csak félig bevezetett életpályamodell alapján, ez nagyjából 10 milliárdos költséget jelentene. Vagy pedig futotta volna az egyetemisták ösztöndíjának beígért, majd elmaradt emelésére: miközben a hallgatók 119 ezer forintos normatíváját 172 ezer forintra kellene növelni, az ösztöndíjakra jelenleg évente csupán 31 milliárd forint áll rendelkezésre, a 12 milliárdos emelésből azonban két évig lehetett volna minden hallgató emelt ösztöndíját fedezni.
  • 30 milliárd forintot különítettek el a jövő évi költségvetésben a teljes budapesti kórházreformra, amely alsó hangon 4 millió ember egészségét/életét befolyásolja közvetlenül.

Tudom, hogy a sánta kutyát nem érdeklik a számok, tények, adatok (a vakhitet nem gyógyítja a racionalitás) és az is igaz, hogy ezt a kiindulópontként használt 22 milliárdot öt év alatt kell előteremteni, nem máról holnapra. De akkor is megehetné a fene ezt az egész büdös kormányzati prioritási listát, ha a legutolsó nevetséges 90 millió forintokat történetesen nem a legnyomorultabbaktól lopnák el, és szórnák szét az éhes vazallusok között. Most éppen a versenysportok támogatásának címén. Amúgy az egyik legtöbb közpénzt felzabáló miniszterelnöki stróman és kötélcimbora egy 45 négyzetméteres önkormányzati lakást 13 800 forintért bérel a budai Várban. Csak azért mondom, mert tök irigy vagyok, ja.

Ha valamelyik műmájer ál- és szájkeresztény nem éppen a minap nyögte volna be, hogy 5 milliárd forintot szánnak közfeladatot ellátó egyházakra és kormányfelszopó civil szervezetekre (nagyon helyes, van tennivaló bőven), akkor is adódik az örökzöld, válasz nélkül maradt kérdés: mi a büdös franc van ezekkel az elszabadult hajóágyúkkal? Várom a demagógozást, meg a gyurcsányozást és a büdöslipsizést, de kíváncsi lennék azért közben, miért tűnik kézenfekvőnek sokak számára ez a pofátlan szánkba ürítés, ami a fenti számokból kiolvasható?

Az, hogy fél év alatt közel 13 milliárd forintot eltapsolnak propagandára az egy dolog, hogy ebből mennyit lopnak el, az egy másik. De azért az önmagukat is átverő fanatikusoknak nem tűnik fel, hogy ha 2500 diákra jut 22 milliárd, 4 millió emberre meg 30 milliárd, az valahogy nem kerek az istennek se? Már megint az van, ami lenni szokott: eddig azt hazudták, hogy az egyházi iskolák azért kapnak tripla fejkvótát a diákjaik után, mert a fenntartási feladatokat nem végzi el helyettük sem a vízfejű szörnyszülött Klik, sem az önkormányzat, de még a gondviselő atyaúristen sem.

Most az a duma a 22 milliárdos felújítási költségek mellett (baszki, ennyi pénzből új iskolákat lehetne felépíteni, és nem ötöt, de legalábbb a dupláját), hogy azért van szükség ekkora támogatásra, mert

„sem az intézmények maguk, sem a Piarista Rend Magyar Tartománya, a fenti intézmények fenntartója nem rendelkezik az érintett intézmények ingatlanjainak átfogó felújításához elegendő forrással”.

És akkor mi a franc van? Minden gyerek jóllakott, taknyok, vagy csak Hegedűs Zsuzsa kutyái, meg a gimnáziumok bezáratására ráizgult Parragh László utódai? Már leírtuk, és még le fogjuk írni, mert méltánytalan és gazemberség: az egyházi iskolák számszerűleg háromszor, vagy inkább három és félszer annyi pénzt kapnak egy tanuló után, mint az állami iskolába járók. És nem az egyháztól kapják ezt a sokkal több pénzt, hanem a költségvetésből, a mindenki pénzéből. És nem az ő sok pénzük a baj, hanem a nem egyházi iskolába járók rohadtul kevés pénze.

Azért néztem utána, hogy ne haljak meg hülyén: a Klik 2016. évre előirányzott költségvetési támogatása 549 436, 2 millió Ft volt. Számoljunk ezzel: ez azt jelenti, hogy az országban működő valamennyi állami oktatási intézmény fenntartására (és ebben nem csak az épületek felújítása van benne) szánt éves összeg mintegy 4%-ának megfelelő összeget visz el 5 darab egyházi iskola állítólagos felújítása. Arányos is, korrekt is, értelme is van.

És ha csak az átkozott, látványosan túlárazott állaghelyreállítási vergődésről lenne szó, és közben meg versenyképes állami iskolákban versenyképes tudás megszerzésének lehetősége mellett tervezhetnénk a fényes jövőt. De frászt. Az állami iskolák/gimnáziumok falai között rothad az egész oktatási rendszer, miközben egy nem egyházi iskolában tanuló diák feleannyit sem ér az államnak, mint az egyházi intézményben tanuló társa.

Értem, látom, hogy a templomban sem ingyér’ nyomatják a kormánypropagandát, de gyomorforgató és már régen tűrhetetlen ez az egész. És ha mellérakjuk a 4 millió embert érintő budapesti kórházreformra szánt 30 milliárdot, amit érdemes a kórházak adósságának kontstans 70-80 milliárd körüli kontextusába helyezni, akkor rájöhetünk, hogy milyen nemzetrontó, koncepció, hozzáértés és moralitás nélküli emberek gecisége üli torát az ország jövőjén.

Naponta lehetne ilyen random számokat egymás mellé rakosgatni, és soha nem lenne vége. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a legszerényebb számítások szerint 2010 óta tartó telhetetlen rombolásuk ideje alatt 12 ezer milliárd forintot már biztosan elloptak, akkor további 13 milliárdon, 22 milliárdon ne akadjunk már ki, nem igaz? De. A nemzeti érdekre hivatkozva bármit lehet. Az anyaszentegyház a legsötétebb bűnöket is megbocsátja. adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.