Július 14,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Ennél pofátlanabb, visszataszítóbb közpénzzabáló kevés van. Pedig

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,477,250 forint, még hiányzik 1,522,750 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Kormány sok intézkedést tett a gyermeket nevel ő családok terheinek enyhítése érdekében, többek között a gyermekek éhezése ellen is, mely a szocialista kormányok terhes öröksége.

(…)

Szemben az MSZP vezette kormányokkal, mely a bankokat tömte a szegény családok devizahiteles törlesztőrészleteivel, ez a Kormány mind a devizahiteleket, mind a gyermekéhezést felszámolta.

Ez itt fent Rétvári Bence államtitkár pénteken, június 30-án szignált válasza az „Egyetért Ön Hegedűs Zsuzsa, egy millió forintot kereső tanácsadó kijelentésével, miszerint Magyarországon már nincs gyermekéhezés?” című, Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s politikus által feltett kérdésre.

Franc tudja, hogy jön a devizahitel a gyermekéhezéshez, de úgy döntöttem, ha a kormánynak egyre inkább rezsiszilárd elhatározása, hogy az agyunkat átkalibrálja Sorosra, a migránsokra és a Simicska-Jobbik afférra, annál fontosabb, hogy húsbavágó, valós kérdésekről és ezekről a Hegedűs Zsuzsa-féle kreatúrákról is beszéljünk (és ez egyáltalán nem a külcsínnek, hanem a belbecsnek szól), akiknek a szottyadt seggét Rétvári típusú papagájok védik. Akik talán nem végeznek olyan – az érdemi munkával köszönőviszonyban nem lévő – látványosan rablógazember tevékenységet, mint Farkas Flórián, de sokba kerülnek, pofátlanok, szégyentelenek és konszolidálják az ocsmány hazugságot és a rombolást.

Hegedűs Zsuzsa szociológusról, miniszterelnöki főtanácsadóról és finom ízlésű humanistáról érdemes nem elfelejteni, hogy a képviselői kérdésben emlegetett szállóige 2-3 éve hagyta el az ő száját, midőn azt állította: nem létezik az éhező gyerekek sokszor hivatkozott széles csoportja, mert az Orbán-kormány már megoldotta a gyermekéhezés problémáját. Már akkor.

Ha valaki mégis szegény gyereket lát, az nem a rendszerhiba, hanem emberi mulasztás vagy szülői felelőtlenség következménye. 

Ezt sem én találtam ki, hanem őkelmének szorult ilyen vastag rinocéroszbőr a pofájára. Egy másik főkeresztény humanista szavaira fordítva ez annyit tesz: azért nem esznek, mert nem éhesek. Meg különben is, a szülő tehet róla, mert ő sem eszik. Mert tuti elissza, ja. Ugyanez az emberi kezdemény volt az (szevasz, Harrach), aki a gyermekéhezés felszámolását célzó Nemzeti Minimum Program tárgysorozatba vételét azért nem szavazta meg KDNP-stől annak idején az Országgyűlés népjóléti bizottságában, mert nem kívántak baloldali kampányt támogatni. Tudom, hogy tudjuk, és nem felejtettük el, és szem előtt fogjuk tartani, amikor ítéletet kell mondani ezek felett a nemzetrontók felett, csak hát Soros nevetése elnyomja a szép emlékeket, időnként nem árt felidézni.

Mindegy is, az akkor volt, most meg most van. 2017-et írunk és nem csak Harrach és Rétvári, de Hegedűs Zsuzsa is, köszöni szépen, jól van, csak a szocialista kormányok terhes öröksége néha teljes súlyával ránehezedik gyönge vállukra. Ha ez nem volna, akkor minden frankó lenne. A havi milliók csordogálnak, jut is, marad is, szolizni is, kutyákat külön autóval utaztatni is, a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány több mint egy éve nem frissült weboldalára is, az elérhetetlen szakértő asszony nyilvánosság előtt nem látható, de állítólag létező fáradságos munkájára is, amelyért napjainkig felveszi a milliókat.

Rétvári meg döngeti a horpadt mellét, hogy több mint 620 ezer gyermek részesül ingyenes vagy kedvezményes étkeztetésben a bölcsődétől a középiskola végéig, ez a Magyarországon élő gyermekek több mint harminc százaléka, és hogy ez 300 ezerrel több, mint a szocialisták kormányzása idején.

Rétvári, te hamisítatlan szarházi! Megint ott tartunk, ahol eddig annyiszor: ha szülők százezres nagyságrendben nem tudnak enni adni a gyerekeiknek, ha ez a szám ennyire megugrott az elmúlt lassan nyolc év előtti elmúltnyolcév óta, ha egyre több gyereket kell ingyen etetni, akkor mi ebben a siker? Ha nincs gyermekéhezés, ahogy madám Hegedűs állítja, akkor hogy van az, hogy egyre többeket kell az adófizetők pénzéből etetni? Pár napos hír az is, hogy egymilliárd forintot fordítotok ételosztásra első körben Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében uniós pénzből. Nem most kellene, már rég kellett volna, de basztatok rá. Pedig olyan hátrányos helyzetű családokról van szó, ahol háromévesnél fiatalabb gyermek él, és nem részesül intézményi gyermekétkeztetésben.

Mert madám Hegedűs elcseszett szociológus állításaival szemben a Magyar Tudományos Akadémia más adatokról tud. Ezen adatok szerint az országban nem nulla, hanem 430 ezer rászoruló-éhező gyermek él, ám közülük csupán 208 ezren jogosultak az ingyenes nyári étkezésre, a többiek meg azért nem, mert családjaikban az egy főre jutó havi jövedelem meghaladja a 37 050 forintos korlátot. Érted? Embereknek 37 050 forintból kell megélniük egy hónapban, ti meg eregetitek a tömjénfüsötöt. Akinek meg 38 ezer jut, ott már habzsidőzsi van, ott nem jár az ingyenes étkeztetés. Akinek meg nem jár, az nem létezik. De Hegedűs Zsuzsa közben luxus Audival közlekedik, a kutyái külön autóban utaznak, fingunk nincs, hogy mire veszi fel a havi egymillió forintot, és nektek van pofátok a szocialista kormányok terhes örökségét a szátokra venni?

Ez az önjelölt Teréz anya, aki 160 millióért Spanyolországból szállított kurvadrágán naposcsibéket, Franciaországból kacsákat az éhező családoknak, akiknek fingjuk nem volt, hogy mit kezdjenek velük, aki soha sehol nem számolt el azzal, hogy milyen hatékonysággal működött az elmebajnak is rossz elképzelése (mondjuk, elég pontosan látjuk, hogy milyen hatékonysággal) tökéletesen megtestesíti a Fidesz-KDNP szociális érzékenységét. Ennél a nőnél hiteltelenebb, gátlástalanabb, pofátlanabb, visszataszítóbb humánerőforrás kevés van, pedig. Rétvári valahol szorosan a nyomában liheg és körülbelül ugyanolyan hasznos tagja a társadalomnak. Aki rászoruló, éhező gyerekek nyomorából él jól és még verdesi a mellét, hogy ugyan már, nem is léteznek, az a tápláléklánc legaljától is lejebb van.

Utoljára írom le: az ingyen étkezésnek vannak feltételei, amelyeknek Rétvári saját bevallása szerint is egyre több család felel meg. Ez pedig nem azért van, mert a vigyorgó Soros György aláássa a szuverén magyar kormányt, hanem mert egyre többen élnek sokkal szarabbul, mint az elmúlt nyolc év előtti elmúlt nyolc évben. Minden más ordas hazugság. adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.