Május 29,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem azt kérdezik, hogy miért, hanem azt, hogy hová

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,248,333 forint, még hiányzik 751,667 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Attól, hogy nekem barna a szemem, a te kék szemed nem fog megbarnulni. Azért, mert nekem barna a hajam, neked nem kötelező barnára festeni a tiédet. Én nem vagyok különb csupán azért, mert nőnek születtem, de te sem vagy jobb nálam pusztán azért, mert férfinak születtél. Én alacsonyra nőttem, de ez nem jelenti, hogy butább, rosszabb lennék, mint aki magasabbra nőtt.

Ha én dundi vagyok, te attól nem hízol el és ha vékony vagyok, lefogyni sem fogsz. Te nem vagy értékesebb ember csak azért, mert jó a hallásod és nem vagy értéktelenebb akkor sem, ha botfüled van. Te lehetsz jó ember akkor is, ha nem lehet gyereked valamiért és én lehetek selejt úgy is, ha vannak gyermekeim. Én imádom a kutyusokat, te félsz tőlük. Te szereted Bartókot, én ki nem állhatom.

Én nem tudok jól úszni, te valóságos sellő vagy. Én szeretek és tudok is főzni, te csak szenvedsz a konyhában. Szerinted a foci szuper dolog, szerintem hülyeség. Ezernyi dologban különbözünk és ez így van jól. Ezek nem fontos dolgok. Tudod, hol kezdődnek az igazán fontosak?

Ha elesik egy ember a szemed láttára, odalépsz és felsegíted, vagy elfordítod a fejedet? Ha van egy darab kenyered és éhes gyermeket látsz, adsz neki egy darabot a tiédből? Ha a szemed láttára veri valaki a gyerekét, kutyáját, rászólsz, hogy elég volt?

Teszel ki nyáron vizet, télen ételt a madaraknak, ha megteheted? Ha sérült állat fekszik az úton, akkor keresel egy állatorvost, vagy áthajtasz rajta az autóddal? Leláncolod a kuka fedelét, hogy egy hajléktalan se tudja felnyitni, vagy a számodra felesleges ételt, ruhát összecsomagolod és a szemetes tetejére rakod?

Ha van kutyád, akkor láncra verve tartod, mert az a dolga, hogy riasszon és nem zavar az sem, ha két napja nem jutott eszedbe etetni, vagy a kutya családtag és tudod, hogy felelősséggel tartozol érte?

Ha van gyereked, megtanítod hazudni, vagy őszinteségre neveled akkor is, ha tudod jól, hogy rövidtávon neki lesz rosszabb? Vannak barátaid? Olyanok is, akik akkor is melletted maradnak, amikor semmid sincs, vagy amikor elviselhetetlen vagy, mert csalódtál, mert fáj az élet? Vannak olyan rokonaid, barátaid, akiket bátran felhívhatsz hajnali kettőkor és kérheted, hogy menjenek érted és nem azt kérdezik, hogy miért, hanem azt, hogy hová?

Ha édesanyád, édesapád megbetegszik, ápolod? Ha nem telik neki gyógyszerre, ételre, segíted? Ha a párod szomorú, megvigasztalod? Ha látsz egy idős embert, aki nehezen lép fel a járdaszegélyre, segítesz neki, vagy kirúgod a kezéből a botot?

Ha megvágod magad, vérzel? Piros a véred? Ha megütnek, fáj? Ha bántanak, szomorú vagy? Ha bántják a szeretteidet, dühös vagy?

Akkor? Miben különbözünk? Mert a lényeges dolgok ezek. Nem a vallás, nem a politika és nem az, amit mesterségesen generálnak azok, akik ebből hasznot húznak. Annyi minden nem fontos, amit erővel fontosnak akarnak feltüntetni és annyi valóban fontos dolog van, amit észre sem veszünk. Pedig érdemes lenne. És ideje lenne.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.