Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Fidesz bevezeti a 13. havi nyugdíjat?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,582,500 forint, még hiányzik 417,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Van abban valami nagyon perverz, ha valaki – mondjuk én – az Országos Sajtóiroda közleményeit olvasgatja borús tavaszi napokon. Be kell vallanom, többnyire hihetetlenül vicces közlemények szoktak kijönni – távolról sem csak a kormánypárt és a honfoglalásakárhány szokott egészen elképesztő nyelvezetet használni, mert a kormánypártok is -, mindig jókat vigyorgok. Kivéve, amikor dühöngök. A pillanatnyi kedvencem egyértelműen a fideszes fogalmazásíró kicsi keze nyomát viseli magán. Íme:

„A szocialisták hiteltelenek, ők vették el a 13. havi nyugdíjat – Reagálás Korózs Lajos (MSZP) nyilatkozatára

A szocialisták teljesen hiteltelenek, Korózs Lajos, Botka László és a többi szocialista voltak azok, akik megszavazták egy havi nyugdíj elvételét. A szocialisták mindig csak átverték és kihasználták a nyugdíjasokat. Fűt-fát ígértek nekik, aztán több mint duplájára emelték az élelmiszerek áfáját és az áram árát, háromszorosára emelték a gáz árát, azután vizitdíjat, kórházi napidíjat és nyugdíjadót akartak bevezetni.
A nyugdíjasok ma számíthatnak a kormányra. A Fidesz kormányzása óta a nyugdíjak vásárlóértéke nő, minden évben garantált az inflációkövető nyugdíjemelés. Emellett rezsicsökkentést hajtottunk végre és csökkentettük a legfontosabb élelmiszerek áfáját, amivel újabb tízezreket spórolhatnak meg a nyugdíjasok.
Ha az MSZP-t valóban érdekli a nyugdíjasok sorsa, akkor támogassa a 2018-as költségvetést, amely jövőre is biztosítja a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzését, a 3%-os nyugdíjemelést, az élelmiszerek áfacsökkentésének folytatását. Sőt, a jó gazdasági növekedésnek köszönhetően nyugdíjprémium kifizetésével is számol.

Fidesz-frakció Sajtóosztály”

Ilyenkor mindig az jut eszembe, amikor két hároméves igyekszik meggyőzni egymást arról, hogy melyikük a nagyobb arc. Bebebe, az enyém nagyobb és különben is, én messzebbre tudok köpni!

A baj csak az, hogy a háromévest anyu-apu-óvónéni és az élet előbb, vagy utóbb leszoktatja a nagyotmondásról és az indokolatlan hencegésről, fideszéket meg nem szoktatja le senki. Elméletben felnőtt emberek és – ez a fontosabb – gyakorlatban mi fizetjük őket és rohadtul sokba kerülnek.

De nézzük a tényeket – miközben még mindig nem vagyok, soha nem voltam és most úgy néz ki, hogy nem is leszek MSZP rajongó -, azt elég nehezen viselem, ha hülyének néznek.

Rendben, a nyomoroncok elvették a 13. havi nyugdíjat, mert úgy alakult, hogy csak 12 hónap volt abban az évben. De bevezették a jelenlegi indexálást, aminek révén a nyugdíjak meg tudják tartani a vásárlóértéküket és bevezették a nyugdíjprémiumot. Ennek az indexálásnak révén örvendezhet Bözsi néni, hogy a drága miniszterelnök úr már megint emelte a nyugdíját. Holott kötelező, a rohadék előző kormány vezette be. Sőt, most ennek köszönhetően kezdte el lengetni a kormánypropaganda, hogy annyira nagyon jól megy nekünk, hogy valószínűleg nyugdíjprémiumot is kapnak az idősek az év végén.

Az idősek nem feltétlenül hülyék. Igaz, a fiatalok sem feltétlenül okosak.

Jövőre választás. Kell a nyugdíjasok voksa. Ezért a kormány a tavalyi év végén a jogosan járó nyugdíjemelés felét adta meg januártól (szándékosan alábecsülték az inflációt), januárban ezt visszamenőleg meg fogják kapni a nyugdíjasok, plusz az aktuális emelést, plusz a prémiumot is. Nem Orbán kegyelméből, hanem mert jár. De Orbán kegyelméből ügyeskedtek úgy, hogy ez a választás előtt pár hónappal kerüljön kifizetésre, egy szabad szemmel is látható összeg, amire emlékezni fog az idős ember, amikor be kell húzni az ikszet.

Ezért megy a propaganda, ezt kell megjegyezni: a rohadék szocik elvették! Nekem egy nyomorult kérdésem van a Fideszhez és az ő rajongóihoz: És? A Fidesz visszaadta?

Nézzük az ÁFA emelést.

ÁFA kulcsok 2009-ben:  2009. július 1-től 20% ÁFA kulcs 25%-ra emelkedett. 2009. július 1-től 20% ÁFA kulcs 18%-ra csökkent (egyes termékköröknél) megmaradt az 5 % ÁFA és a 0 % ÁFA.

Aztán jött a csodálatos Fidesz és egyből megfelezte az ÁFA-t! Ja, nem! A 25%-ot felemelte 27%-ra. Mi a fenéről beszélünk?

 Gáz van! Meg szép színes ábra is. Ide csinálom.gazar-2004-2014Én ezen nem nagyon látom, ki mit emelt minek a háromszorosára, de biztosan úgy volt.

Nekem akkor most az lenne a kérdésem a Fideszhez:

  • mikor fizetik a 13. havi nyugdíjat?
  • mikor csökkentik a felére az élelmiszerek (az összes alapélelmiszer) áfáját?
  • mikor engedik le a harmadára a gázárat és mihez képest?

Más bajom jelenleg nincs. Illetve van, de majd legközelebb.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.