Július 14,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Meg is érdemeljük Orbán Viktort és bandáját

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,442,844 forint, még hiányzik 1,557,156 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem oly régen felmerült szerkesztőségünkben az ötlet: kocsmát kellene nyitni a Parlamentben, hogy legyen valami haszna az épületnek. Erre most  szembesültem, vele, hogy népünk dicső vezére lenyúlta az ötletet. Nem mondom, hogy meglepő, mert lopnak ezek mindent, ami nincs lebetonozva. Meg azt is, ami le van. Ötletet, földet, kastélyt, erdőt, grafikát, mindent, ami szembejön.

Onnan gondolom, hogy a remek kis ötletünket a kocsmává alakításról is magukévá tették, mert a miniszterek elnöke már el is kezdte bevezetni azt a verbális kultúrát, ami az ilyen  helyek sajátja. Azt el kell ismernem, hogy már jó régen elkezdték előkészíteni a dolgot. Elég csak Kövér László szereptévesztéses hörgéseire gondolni és akkor még nem is említettem Németh Szilárdot, akit egy normálisabb országban biztosan nem engednének be az ország házába (úgy értem, hogy takarítóként, vagy ablakpucolóként  sem), de még egy rendesebb falusi kocsmából is kipofozták volna már párszor.

Vagy az van, hogy ezek a figurák azért engednek meg maguknak mindent, mert ilyen a főnökük is és nem akarnak lemaradni, vagy ők melegítik elő a helyet a vezérnek, hogy ne tűnjön fel, mekkora tahó a miniszterek elnöke. Akárhogy is, a cél biztosan nem teljesült. Feltűnik.

Most éppen Vona Gábor érdeklődött a miniszterek elnökénél, hogy dugdos-e külföldön pénzt, mert az mennyire ciki lenne, ha igen. Mondjuk ez a kérdés is megérne egy középhosszú misét. Vajon mire számított Vona Gábor? Hogy azt mondja Orbán Viktor: igen, dugdosok. Nem mondom, hogy nem lett volna vicces, mert de, azonban elég kicsi a valószínűsége egy ilyen válasznak. Ha még lenne televízióközvetítés a parlamenti ülésnapokról, akkor érteném is a dolgot, mert az egyszerűbb szavazó fejében megragadnak az ilyesmik és egy hét múlva már csak arra fog emlékezni, hogy Orbán valamit dugdos valahol külföldön.

De ugye már nincs közvetítés, annak meg kicsi a valószínűsége, hogy az Anyátok közt Szulejmán helyett ezt fogják nézni széles tömegek a neten. De azért Vona kérdezett, Orbán pedig válaszolt. Bevallom, borzasztóan kínos a miniszterek elnökének minden megszólalása mostanság, de időnként túltesz önmagán is. Ez volt a válasz:

Messzire jut a magyar parlament akkor, ha arra fordítja az idejét, hogy az önök gazdája ide beküldött, whiskey-szagú kérdéseivel foglalkozik… Megismétlem: szomorú sors, amikor az embernek gazdája van és nem a maga ura. Ezzel szemben Magyarországon a választásokat a szavazópolgárok döntik el, le is válthatnak kormányt. Lehet, hogy van, akit Soros György mozgat, van, akit az önök gazdája, mi egyik közé sem tartozunk.

Értelmezzük! Orbán Viktor, aki évtizedekig Simicska Lajos eszéből élt (ő mondta, nem én), aki Simicska segítségével stafírozta ki a kedves papát, Simicska segítségével építette fel a Fideszt és főleg a Fidesz gazdasági hátországát, aki Simicska Lajos hathatós közreműködésével lett miniszterelnök (mégpedig háromszor), most szemrebbenés nélkül úgy tesz, mintha soha semmi köze nem lett volna Simicskához. Sőt! Úgy tesz, mintha Simicska a Jobbik találmánya lenne.

Ha ebben az országban ezt is meg lehet tenni és még erre sem szalad fel a kedves hívek szemöldöke, akkor meg is érdemeljük Orbán Viktort és bandáját.

És még annyit: soha nem voltam és nem is leszek Jobbik szimpatizáns. Talán ezért, talán másért, de elég kínos ülésről-ülésre, közvetítésről közvetítésre azt látni, hogy az egész búbánatos Parlamentben messze a Jobbik képviselői a legintelligensebbek, ők tudnak fejből beszélni, tudnak folyékonyan olvasni és bármikor vitaképesek. Az pedig különösen fájdalmas (bár Fidesz szimpatizáns sem voltam és nem is leszek), hogy bármelyik tetszőleges jobbikos képviselő nagyságrendekkel kulturáltabb, mint ennek az országnak a miniszterelnöke.

Bárhonnan is nézem: ez nagyon gáz.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.