Július 14,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

VENDÉG


Vendég: És inkvizíció is lesz, vagy csak gályarabság?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,477,250 forint, még hiányzik 1,522,750 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mikes Mirtill: Megint e-mail a Bácsikámnak

Tárgy: eszmék, hatalmak

Talány, miként szuperál a kend új okuláréja! Az biztos, hogy kend nem azt olvassa, amit én írok kendnek. Honnan veszi azt kend, hogy a bennünket uraló fejedelem olyan ezermester, hogy képes malacperselyt fabrikálni magának egy gázszerelőből?

Én ilyet nem írtam kendnek, mert a szüleim miatt nem is mernék. Mert itt most demokrácia van, ha esetleg nem tudná kend. Mit jelent ez ránk nézvést? Mondom. Az előző elnyomó rendszerben néhány ezer ügynök megfigyelt néhány száz ficánkolót, akik nem fértek a bőrükben. Na, az volt a diktatúra. Most már mindenkit megfigyelnek. Főleg azokat, akikre az éhezéstől rászáradt a bőr és nemhogy ficánkolni, de vánszorogni se képesek. (Mint az apukám.) Na, ez meg a demokrácia.

Persze, nem erről akarok írni kendnek. Kend is tudja, hogy engem sajátos nevelési igényűnek minősítettek, és ha sokat okoskodok, akkor ugrik apunak a munkaszolgálat, anyunak meg az emelt családi pótlék, arról nem is beszélve, hogy az iskola alacsonyabb normatív zsozsót kap utánam, pedig már így is a hátsó padban ülök, és be se írnak hiányzónak, ha egy-két órácskát szundikálok kinn a budin, mert ott a biogáztól kicsinykét melegebb van, mint otthon.

Arról írnék én itt a korszellemnek megfelelően, amihez végkép nem értek. Hátha kiokosít kend. Bár nem biztos, hogy a tudás a javamra válik, mert – ezt is most tudtam meg véletlenül -, hogy már nem tudás alapú társadalomba’ vagyunk ám mi itt, hanem hit alapúba’! Bizony ám. Maga a lézerblokkolós mitfárer prédikálta ki a legfelső helyről. A háztáji legfelsőbb hely pedig azt mondta, hogy a Nyugat a hibás. És itt megakadtam.

Nem is én, hanem az Európai Liberális Párt egykori alelnöke. (Tudja kend, az Első Magyarhoni Soros Bérenc, akit az előző diktatúrában az amerikai ügynökök furikáztak itt a követségi autójukkal, most meg már a tankjukat is idehozatta.) Mert növekvő sorrendben elkezdte a felsorolást, hogy aszongya, a kommunizmus, a fasizmus sok áldozatot szedett Európában. Biztos elfáradt, mert nem folytatta, hogy a kereszténység meg népességarányosan kétszer annyit. A most itt pusztító demokráciáról meg aztán végkép nem szólt semmit, pedig ezt aztán láthatná, ha felébredne a kómából.

Ugye, a csekély értelmemmel én az eszmék hatalma és az eszementek hatalmaskodása között nem tudok különbséget tenni, bezzeg kend! (még ha az új okuláréja néha torzítja is a betűt). Tehát odáig értem, hogy az adófizetők pénzén 16 egyházat kivásároltak az Isten szolgálatából és ugyancsak adóforintokból (na, jó, van euró is jócskán) feltőkésítik, kistafírungozzák őket. Építik a lőtereket, akkor biztos lesz levente is, meg katolikus leányegylet, mert nyomják a lét az imádságos civil bagázsnak rendesen.

Hanem az a kérdés, hogy mi is megyünk majd a mohamedánok földjére civileket rabolni/gyilkolni, mint dicső elődeink a keresztes lovagok, vagy megelégszik a fejedelmünk a fegyver bizniszből befolyt lével? És inkvizíció is lesz, vagy csak gályarabság? A mostani „közmunkánál” a rabszolgaság csak jobb lenne, mert a pénzéhes gazda értéknek tekintette a rabszolgát, etette, itatta, fedelet adott neki, vigyázta az egészségét, és ha több pénzt akart belőle kicsikarni, akkor még tanítatta is. Na, ezek a mostani gazdák valami vegyszertől mutálódhattak, mert csak pénzéhesek. A tata szerint jó az öreg a háznál, ha felokosít kend, akkor biztosan jó házon kívül is.

Kezeit csókolva, maradok hűséges jobbágya, a kis magyar határok közé szorult ükük unokahúga:

Mirtillke

P.S. Még nem tanultuk hittanból, hogy a gazdagokra érvényes-e a Tízparancsolat, mert ha igen, akkor nagy gáz van, elmarad a vizes vb, mert Magyarország vízkészlete sem lesz elég, annyi szenteltvíz kell, ahhoz, hogy az udvari káplánok ezekről lemossák a mocskot.

Szerző: Egy névtelenséget kérő olvasó

Mirtillke korábbi levele ITT olvasható.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.