Május 27,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nekem a pofámról sül le a bőr. Orbán helyett is

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,129,285 forint, még hiányzik 870,715 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Lehetne cifrázni, de minek? Nincs értelme a karácsonyra hivatkozva hazudozni sem önmagunknak, sem egymásnak. Ha valaki nem érti, vagy nem is akarja érteni, milyen országban élünk, az semmi mást ne tegyen csak tegye egymás mellé ezt a két hírt. Ahogy én is teszem most. Aki erre is talál kifogást, annak teljesen mindegy.

Az egyik hír – beszéltünk már erről régebben, de ha nem, akkor is köztudott – a Krisnások ételt osztanak a Blahán. Aki egy kicsit is figyeli – pláne segíti – a munkájukat, az tisztában van vele, hogy nem csak karácsonykor és nem csak a fővárosban osztanak ételt, de ez a három nap mindig nagyobb figyelmet kap. Ha a KSH meg is változtatta a szegénységi küszöböt, ha reggeltől estig ömlenek is ránk a reklámok a jólteljesítésről, a Blahán kígyózó sorok éppen annyira nyersen mutatják meg a valóságot, amennyire hazugság a cukormázzal leöntött propaganda.

Az ételosztást megelőző napon már kérték a Krisnások, hogy ne menjenek korán az emberek. Hideg van, ne fagyoskodjanak, a karszalagokat kilenckor osztják ki – ugyanis 1600 embernek jut meleg étel és élelmiszercsomag, ezért 1600 karszalagot osztanak ki, hogy senki ne álljon feleslegesen a sorban, ha neki nem jut – az ételt tizenegykor kezdik kiadni. Ennek – és mindennek – ellenére hajnal háromkor már tömeg várta az ételt. Hajnal háromkor. A mínusz valahány fokban ott álltak az emberek nyolc órán át, hogy nekik biztosan jusson. Ilyet senki nem tesz szórakozásból. És azért sem, mert bár meg tudná venni az élelmiszert, de szeret potyázni. Ilyet csak az csinál, akinek gyakorlatilag ez az egyetlen esélye arra, hogy ételhez és élelmiszercsomaghoz jusson.

Ez volt az egyik hír. Lássuk a másikat. Jó sok idő ráment az életemből, ameddig megtaláltam a hiteles forrást. De megvan. És igen, Orbán Viktor megszavazott magának majdnem négy (4) millárd forintot, hogy csecse legyen az irodája.iroda

De jutott 12 milliárd forint a Csekonics Palotára is, hogy a református egyház se reklamáljon. csekonics

Végül:kereszteny

Remélem, mindenki számára érthető. Az Orbán nevű ember közel 4 milliárd – 4000 millió – forintot szavazott meg magának, hogy a felcsúti putriban megszokott környezet vegye körül, amikor a Nemzeti Sportból szívja magába a magaskultúrát. Közben – mert azért jó ember ő – gondoskodik az üldözött kereszténykeről is a szélrózsa minden irányában. Hogy eközben magyar emberek – köztük nyilván keresztények is – hajnali három órától állnak sorban a mínusz akárhány fokban azért, hogy ételt kapjanak – pont nem keresztényektől – az egy kicsit sem zavarja ősfelségét.

Nekem a pofámról sül le a bőr. Orbán helyett is.adomany

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.