Június 14,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Orbán Viktor hivatalosan is beismerte, hogy hülyébb, mint a többiek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,495,206 forint, még hiányzik 1,504,794 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem gondoltam, hogy megérem ezt a napot, amikor a miniszterek agyafúrt elnöke hivatalosan, az MTI-n és az Origón keresztül üzeni meg híveinek: ő bizony hülyébb, mint a többi ország miniszterelnöke. Pedig.

  Úgy fogalmazott, „rászedtek, kicseleztek és becsaptak a miniszterelnöktársaim” . Hangsúlyozta, az Európai Tanács „késhegyig menő viták” után kétszer is írásban döntött arról, hogy a kvótarendszer csak önkéntes lehet, ezzel szemben az Európai Bizottság később mégis megindított egy ezzel ellentétes jogalkotási folyamatot, ami átment az Európai Parlamenten és bekerült a miniszteri tanács elé, a javaslat elfogadásához pedig ebben az esetben már elég volt a minősített többség, így Magyarország egyedül nem akadályozhatta meg azt.

Tehát: Orbán Viktor kivételével mindenki tudta és értette, hogy mi történik. Egyedül ő nem értette, őt lehetett becsapni.

Tekintsünk el attól, hogy én például helyből nem hiszek el semmit, amit a nagyon ravasz felcsúti ügyvéd – már amennyiben megszerezte egyáltalán a diplomáját – mond. Többnyire a szeme sem rebben, ha olyasmit mond, aminek tegnap, egy hete, vagy egy éve homlokegyenest az ellenkezőjét mondta.

Ez a mai be- és kijelentés kivétel, mert azt mégsem hazudja senki, hogy ő buta, vagy legalábbis tudatlanabb, mint a többi ország miniszterelnöke. Mert ugye becsapni azt lehet aki:

  • tudatlan
  • naiv
  • nem megfelelően felkészült
  • szarik az egészre
  • nem is érti, miről van szó

Nagyjából ezekből az opciókból lehet válogatni ebben az esetben. Az sem igazán bizonyítja a szellemi fölényét senkinek, ha még ráadásul nyilvánosan be is jelenti az ember, hogy átverték, mint szart a palánkon.

Most meg úgy tűnik, ez a helyzet. Azt viszont helyből nem hiszem el, hogy az Európai Tanács két elutasító határozat ellenére a Miniszteri Tanács elé bocsát egy kérdést, amit aztán mindenki megszavaz, csak a mi Viktorunk nem.

Vagy az van, hogy Orbán azt sem érti, miről beszéltek eddig, vagy nem érti az ügymenetet, vagy pedig tudja, érti és hülyének néz mindenkit. Mármint mindenkit, akinek magyar személyigazolványa van.

Az utóbbi verziót látszik alátámasztani Erzsébet kollegina ma déli cikke. Idézek:

„Valami történt, valamiért változik a propaganda. A magyar kormány valamit tud, vagy érez és most megpróbálja a nemzetközi közösségre tolni a saját eddigi retorikáját. Soha nem volt szó arról, hogy az Unió, az ENSZ, vagy bárki más menekültnek tekintette volna az összes migránst. Ezzel szemben az Orbán-kormány az első pillanattól kezdve, szisztematikusan mosta össze a menekült és a migráns fogalmát. Folyamatosan, tudatosan, második éve.

Mi történt, Petike? Mégis be kell fogadnunk néhány menekültet, mert szóltak a többiek, hogy elég volt és a farkincátokra lép valaki, ha nem fejezitek be a hisztit? Most kezditek előkészíteni a talajt arra, hogy be lehessen majd jelenteni: a kormánynak, különösen Orbán Viktornak akkora nagy lelke van, hogy mégiscsak befogadunk néhány embert, de azok nem migránsok, hanem menekültek?

Egyszóval nem volt ez előzmények nélkül való. Nagy valószínűséggel Orbán Viktor pontosan tudta, hogy lesz olyan határozat, ami valahány menekült (nem migráns, azokat továbbra sem kell befogadnunk) befogadására kötelezi a tagországokat. Tudnia kellett, de lehetséges, hogy úgy gondolta, ez csak a kamunépszavazás után derül ki. Véleményem szerint néhány nappal – érzésem szerint nagyjából 2-3 nappal – ezelőtt szembesült azzal, hogy ez ma nyilvánosságra kerül.

Ezért változott a kormánypropaganda. Mert eddig is hülyének néztek minket és hazudtak, mint a vízfolyás, de nyugi, ezután is hülyének néznek. Mert ezt is mondta a főnök:

„ Egyszer becsaptak minket, ha hagyjuk, hogy becsapjanak minket, akkor becsapnak még egyszer” – mondta Orbán Viktor, majd kiemelte, október 2-án el kell menni voksolni, és népszavazással kell megmutatni, hogy nem lehet az unióban kijátszani egy országot csak azért, mert kisebb mint a nagyok.

MTI

Az, hogyne! A kisebb nagyok, meg a nagyobb nagyok és az idióta magyar alattvalók. Egy szavazat, az egy szavazat. Szlovákia nagyobb ország? Mert úgy tűnik, mindenki megszavazta, már amennyiben akkor nem hazudott a miniszterelnök, amikor arra hivatkozott: Magyarország egyedül nem akadályozhatta meg.

Amúgy ez így szokott lenni demokráciákban, hogy szavaznak és amire a többség voksol, az van. Csak ugye Felcsút híres szülötte ahhoz van szokva, hogy le van szarva mindenki és az van, amit ő akar. Most meg nem.

Az is kérdés, hogy hogyan sikerült egyedül maradnia Magyarországnak? Nem arról volt szó, hogy a V4-ek együtt és hajrá és kéz a kézben? Kihátráltak Orbán mögül, vagy ők eddig is értették, miről van szó, csak a mi büszkeségünk nem?

De nem baj, a lényeg: rohanjon mindenki népszavazni másodikán, mert az mindennél fontosabb. Orbánnak. A kérdés már csak az, ha elég hülye elmegy és voksol, ráadásul Miviktorunknak kedvező módon, akkor mi lesz? Hadat üzenünk az Uniónak? Esetleg kilépünk? Hm?

Különösebb jóstehetség nélkül is meg merem kockáztatni, mi a megfejtés:

Orbán pontosan tudta, hogy elfogadják ezt a javaslatot, de váratlanul érte, hogy ez már most kiderül. Ezért változtattak a kommunikáción. Akarja a népszavazást, mert abból elég pontosan felmérhető, mire számíthat majd a választáson, esetleg egy előrehozott választáson mik az esélyek. Ha ezt látja, el tudja dönteni, mit lépjen. Áder mandátuma hamarosan lejár. Ha neccesnek tűnik a választás és főleg a kétharmad, még mindig dönthet úgy, hogy megerősíti a köztársasági elnök pozícióját és maga ül Áder székébe, ahonnan nem lehet kirobbantani egy elbukott, vagy nem kétharmaddal megnyert választást követően sem, értelemszerűen a mentelmi jog életben marad és sokkal erősebb jogkörökkel ki tudja nyírni az ellenzéket, vagy az új kormányt.

Ha elég erősnek tűnik a Fidesz a népszavazáskor, meg lehet kockáztatni egy előrehozott választást és mondjuk egy évvel a rendes választás előtt újabb négy évre pozícióban maradni. Ez a négy év elég ahhoz, hogy örökre bebetonozza magát. A népszavazás ezért kell, nem a kvóta miatt, mert az már eldőlt.

A népszavazást követően pedig könnyes szemekkel bejelenti, hogy ő egy érző lelkű ember és a magyar nép is az, ezért ő azt javasolja, mutassuk meg lelki nagyságunkat és fogadjuk be azt a pár menekültet, mert azok nem migránsok. Ne legyen így, de majd előveszem ezt a cikket pár hét múlva. Mindenesetre az a véleményem, hogy annyira szánalmas ez, amennyire valami szánalmas lehet. Azonban egy dolgot nem jól viselek. Mégpedig azt, ha hülyének néznek és ilyen gagyi módon manipulálnak. A kérdés már csak az, honfitársaim hogy vannak ezzel? Szép álmokat mindenkinek.adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.