Május 27,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Nem sül le a bőr a pofátokról, amikor felveszitek a fizetést, a költségtérítéseket?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,129,285 forint, még hiányzik 870,715 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Márpedig ilyen ország egyáltalán nincs is. Hasonló talán, valahol, távoli banánköztársaságokban, de Európában nincs. Emberek! Hát normálisak vagyunk mi? Velünk mindent, bármit meg lehet csinálni?

Roma Sajtóközpont. Mond ez valakinek valamit? Bontsuk szét a fogalmat. Roma. Így nevezzük a cigány embereket. Én bevallom, nem kedvelem a roma szót, a cigány számomra kedvesebb, de ha ők így szeretnék, legyen roma. Nagyjából egymillió honfitársunkról van szó. Van köztük bűnöző és van humanista, dologkerülő és keményen dolgozó, jó és rossz ember. A többségük a lét peremén egyensúlyoz. Nem mindegyikük a saját hibájából.

A sajtó az a valami, amit a kormány tűzzel-vassal igyekszik kiirtani. A sajtó – a valódi sajtó, nem a lakájmédia – egy hatalmi ág. A mindenkori kormány mindenkori ellenzéke.

Ha van valami, ami nagyon fontos és aminek működnie kell, az a Roma Sajtóközpont. Ami most – talán átmenetileg – felfüggeszti a tevékenységét. Rohadtul nem azért, mert már minden nagyszerű és nincs miről írjanak-beszéljenek, hanem azért, mert egy büdös vasat nem szán rá a Farkas Flóriánt foggal-körömmel védő korrupt, képmutató kormány.

A Roma Sajtóközpont évi – ÉVI, b*meg – 15 millió forintból működött. Nem milliárd, nem heti, havi, napi. Évente mindössze 15 rohadt millió kellene ahhoz, hogy tovább dolgozhassanak, hogy ne némuljon el a cigány emberek hangja. Rohadt 15 millió forint.

Merem állítani, hogy az élősködőink – élen Balog Zoltán képmutatóval – riói bohóckodása több éven át fedezte volna az RS működését. De figyelj, honfitársam! Figyelj, keményen átvert, megalázott, kirabolt, béketűrő kisember!

Az Orbán-kormány a kvótanépszavazás gyűlöletkampányára tudod mennyit költött? A te pénzedből, az én pénzemből, a romák pénzéből, a rokkantak, nincstelenek, kórházi dolgozók, könyvtárosok pénzéből. TÖBB, MINT 10 MILLIÁRD FORINTOT!

Andy Vajnától Liszkay Gáborig, Habony Árpádtól Csetényi Csabáig gennyesre keresték magukat a jó elvtársak. A lakájmédia fossá kereste magát a reklámkampányon.

  • origo.hu: 132,7 millió forint
  • 888.hu és lokal.hu: 132,5 millió
  • magyaridok.hu, pestisracok.hu, mandiner.hu: 40,2 millió forint
  • nyomtatott Magyar Idők: 126,5 millió forint
  • nyomtatott Lokál: 93,3 millió forint
  • Blikk: 39,6 millió forint
  • TV2-csoport: 1,655 milliárd forint
  • Közszolgálati csatornák: 290,4 millió forint
  • Kossuth + Petőfi: 227,8 millió

Ezek csak kiragadott példák, kilométer hosszú a lista. 10 milliárd forintnyi hosszú a lista.

A Roma Sajtóközpontnak egy rohadt fillér nem jut. Egy tetves vasat nem nyertek el, minden pályázatukat visszadobták. A magyar és nem magyar vállalkozásoknak, cégeknek sem fontos a romák ügye. Sokkal fontosabb Orbán Viktor kegyelmesúr szájbatekert felcsúti fociakadémiája, a kurva fűtött gyep, a milliárdos kazánház, az üresen csühögő kisvasút. Arra jut pénz, jut támogatás. Oda vannak szponzorok.

Ott lihegnek habzó szájjal, hogy meghívást nyerjenek az önjelölt Napóleon királyi páholyába és együtt köpködhessék a szotyolahéjat a falu végi középszerből soha ki nem vergődött vezérrel. Amelyik cég adna pénzt a működésre, az sem ad, mert nem mer. Mert a pitiáner, cinikus bagázs bosszút áll, jönnek a hatósági vizsgálatok, bírságok, vegzálások, elbukott pályázatok.

Ma, ebben az országban az maradhat életben akár egyénenként, de főleg gazdasági társaságként, aki a meleg szarig benyal őfőméltóságának. Senki más nem is remélheti, hogy engedik élni.

Magára maradt a társadalom, a civil szervezetek, a polgárok és magára maradt a roma közösség, halálra van ítélve a Roma Sajtóközpont. A romák csak ne politizáljanak, ne nyilvánítsanak véleményt, általában is ne pofázzanak. Kussoljanak és dögöljenek éhen. Ha tegnap nem, akkor ma.

A civil társadalom egyre szegényebb, a keveset kell beosztani sok embernek. Ezernyi olyan helyre adakozunk, ahol a kormánynak, az államnak lenne tennivalója, de központilag köpnek az egészre.

Balog! A Dóri Háznak sikerült tavasz óta átutalni azt a rohadt öt millió forintot? A társadalom támogatta őket egész nyáron. Nyugdíjasok, minimálbéresek, kisgyermekes családok adták össze a pénzt a gyógyíthatatlan gyermekek ápolásához. Miközben a Dóri Házat működtető alapítvány a belét kidolgozza, hogy bevételre tegyen szert, nem a csodát várják.

Balog! Orbán! Lázár! Kivétel nélkül mindenki, aki a parlamentben mereszti a valagát! Kormányon éppen úgy, mint ellenzékben. Nem sül le a bőr a pofátokról, amikor felveszitek a fizetést, a költségtérítéseket?

Hány ilyet soroljak még? Mennyi vegetáló, vagy éppen tönkremenő civil kezdeményezést, amelyek egy buznyákot nem kapnak, miközben a maffiakormány két marokkal szórja a pénzt az önreklámra, tömi a lakájmédiát, kilopja a szemünket is.

Az Igazgyöngy Alapítványtól kezdve a különféle roma szervezetekig minden haldoklik. Nekünk, civileknek nincs több pénzünk. Az ország egyik fele tartja életben az ország másik felét. Nincs több. Nincs elég.

Mozduljanak meg a cégek, vállalkozások! Ez nekik semmi, kávépénz. Mozduljanak a közpénzből fizetett politikusok! Vona is, Gyurcsány is, Kövér is, mindegyik! Ha minimális becsület szorult még beléjük, dobják össze a Roma Sajtóközpont megmaradásához szükséges 15 milliót! Vagy ennek a többszörösét, hogy dolgozhassanak.

Ők már nem tudják megvédeni magukat. Ha mi sem teszünk értük semmit, akkor itt van vége ennek az országnak. Akkor eljött a G. Fodorok, Bayerek, Vajnák, Vajnánék, Habonyok ideje. Most és mindörökké.adomany

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.