Július 14,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

DÜHÖNGŐ


Hová van az felírva, hogy az adófizetőnek kutya kötelessége eltartani mindenkit, aki csak politikusnak vallja magát?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,477,250 forint, még hiányzik 1,522,750 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sok szó esik arról, mennyi mindenre költi az éppen aktuális kormány a pénzünket, miközben arra nem jut forrás, amire kellene. Arról viszont ritkán esik szó, maguk a pártok mennyi pénzünket emésztik fel. Az pedig meg sem fordul a fejünkben, hogy miért is kell közpénzből eltartani a pártokat, azon belül pedig a megélhetési politikusokat.

Miért nem beszélünk erről?

Természetes állapotnak tartjuk, hogy pártok márpedig vannak, rájuk lehet szavazni a választások alkalmával és minden magyar állampolgárnak alapvető kötelessége zsebbe nyúlni és fizetni, mint a katonatiszt. Márpedig ez történik. A Fidesz szavazó fizeti az MSZP, LMP és a többi párt fenntartását és viszont. A senkire sem szavazó is fizet. Ugyan nem vagyok politikai szakértő (sem), de felmerül bennem a kérdés: miért? Miért nem tartják el önmagukat a különböző politikai pártok? Tagdíjból, az legalább önkéntes. Vagy amiből akarják, felőlem gyárthatnak kicsi Orbán matrjoskákat, Mesterházy-Tóbiás-Molnár szobrocskákat, Schiffer falvédőket, Gyurcsány uzsonnás dobozokat, Vona baseball-ütőket és árusíthatják őket. Hová van az felírva, hogy az adófizetőnek kutya kötelessége eltartani mindenkit, aki csak politikusnak vallja magát?

Hány olyan jelenlegi politikus van, aki képes lenne a munkaerőpiacon eladni a tudását? Lázár mit csinálna? Szijjártó? Vona? Mesterházy? Dúró Dóra? Rogán? Orbán? Sorolhatnám oldalakon keresztül. Mihez értenek? Miben jók?

A jelenleg önmagukat politikusként definiáló emberek megélhetési politikusok. A megélhetésük függ a pártoktól, hiszen nagyon kevés tudna olyan életszínvonalat biztosítani önmagának, a családjának, amit most a fizetésükből – ha csak a fizetésükből tennék, de jó is lenne! – biztosítani tudnak. Nem is igazán van más választásuk, a párt érdekeit szolgálják.

Ezzel csak az a baj, hogy nekik a választók érdekeit kellene szolgálniuk, de ezt csak nagyon kevesen teszik meg és csak addig a pontig, ameddig a gazdapárt azt engedi. Ezek az emberek karriert építenek a mi távolról sem önkéntes adakozásunkból. A megélhetésük függ attól, hogy bent maradjanak a parlamentben, különféle bizottságokban. Aki éppen vezető pozícióban van, tömi a híveit nagy cégek vezetői testületeibe, sportbizottságokba, mindenhová, ahol jó pénzt fizetnek.

A Fidesznek szüksége van a parlamenti ellenzékre és viszont. Összefonódnak, összenőttek. A látszat-viták ellenére függnek egymástól, összetartanak, mégpedig saját érdekükben és a választók érdekei ellenére. Háttéralkukkal, színfalak mögötti megállapodásokkal biztosítják a létüket. Osztoznak, a mi pénzünkön. Megegyeznek: aki éppen hatalomba kerül, nem bántja a másikat. Ezért nincs elszámoltatás, csak néhány feláldozható embert hurcolnak meg, mert mégis, fontos a látszat.

Hol van az előírva, hogy az országnak el kell tartania a pártokat? Az hová van vésve, hogy kizárólag pártokra lehet szavazni? Miért nem lehet egyes emberekre, szakértőkre? Miért ne állhatna össze egy kormány civil, az adott területhez bizonyítottan értő, megfelelő gyakorlattal és elismertséggel rendelkező emberekből? Miért ne lehetne a minisztériumokat hozzáértőkből felállítani? Ki írta azt elő, hogy a politikai berendezkedés, a választási törvények ilyenek és ezeken változtatni nem lehet? Hozták magukkal a honfoglalók?

Egyáltalán, kiről szól ez az ország? Orbánról, Gyurcsányról, Lázárról, Bokros Lajosról, Kósáról, MSZP-ről, LMP-ről, Jobbikról, Fideszről, DK-ról? Miért róluk? Miért nem rólunk, polgárokról?

El tudjuk mi dönteni, kire akarunk szavazni. Melyik szakemberre. Mellette azt is el tudjuk dönteni, melyik pártnak szeretnénk tagdíjat fizetni. Aztán majd hétvégén, sörözgetés közben jól el tudunk azon vitázni, melyik párt jobb és miért.

Tudom persze, hogy a jelenlegi választási rendszerben csak pártra lehet szavazni. Oda se, van itt üres párt. Azt akár értelmes tartalommal is meg lehet tölteni. Támadja is a sáskahad az MKKP-t. Kár, hogy nem találnak rajtuk fogást a hű szolgák. De legalább dolgoznak a fizetésükért, az is valami.
adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.