Június 23,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Lendületben az ellenzék. Vagy ilyesmi

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,975,629 forint, még hiányzik 1,024,371 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Jobbik Dunakilitin nyitotta meg az őszi szezont és örömmel jelentették, hogy gyakorlatilag az egyetlen olyan ellenzéki pártot tisztelhetjük bennük, amelyik alkalmas és képes átvenni a kormányrudat a Fidesztől.

„Vona Gábor elmondta: látszik, hogy a 2018-as választás tétje leegyszerűsödött, mert a baloldal nem lábalt ki a válságból, s véleménye szerint nem csak nem tudnának kormányozni, de nem is akarnak, „lemondtak a 2018-as választásról”. Így egyedüli alternatívaként a Jobbik maradt a jelenlegi kormány ellenfele.” (MTI)

Jól nézünk ki, szó se róla. Mindeközben az MSZP elnökségi tagja – Bárány Balázs – eltrappolt Balatonfüredre, ahol pedig a Fidesz tartott frakcióülést és egy szabadon választott szálloda előtt – a fideszesek nem abban a szállodában voltak – tudósította a nagyérdeműt. Nem mondom, hogy nem emlékeztetett Juhász Péter hasonló bejelentkezéseire, csak ő többnyire tudja azt is, hogy hol van és mit akar ott.

Az LMP – pontosabban Szél Bernadett – kihelyezett fogadóórát tartott Bács-Kiskun megyében, valamint egy sokat elmondó ábrán mutatják be, hogy miből lesz áramunk 2050 szeptember 6-án.

A mai napra a kedvencem feltétlenül a Thürmer Gyula vezette Magyar Munkáspárt kemény kiállása az október 2-ai népszavazáson való részvétel és a kormányt támogató szavazat mellett. De ezt legalább elég egyértelműen mondta el Thürmer, szemben az MSZP új elnökével, aki úgy támogatná a népszavazást, hogy nem is, vagyis de, illetve ki tudja.

Nem tudom, hogy változtat-e valamit ezen az egész őrületen az az aprócska tény, hogy jelenleg nincs kötelező betelepítési kvóta és ha hinni lehet Donald Tusk-nak, akkor nem is lesz. Mindegy, a Fidesz-kormány már elverte a pénzt a népszavazásra, mennek agitálni, becsengetnek minden lakásba. Hogy aztán elfutnak, mint mi gyerekkorunkban, vagy előadják a hittérítő szónoklatot – mármint annak, aki hajlandó meghallgatni – azt én nem tudom.

A DK is csinál valamit, főleg megosztja a közösségi oldalán, hogy melyik politikus éppen hol szerepelt.

Általában jellemző a parlamenti ellenzéki pártokra a minden után kullogás, a sajtóból informálódás, majd többnyire két módon reagálnak:

a. feljelentést tesznek sajtóértesülések alapján

b. sajtótájékoztatót tartanak, amelyben tiltakoznak a sajtóból szerzett információk szörnyűségei felett

Holott egy politikus több jogkörrel rendelkezik, mint amennyi lehetősége egy újságírónak mostanra maradt. Tehát a fordítva megült lovon való helybenjárás helyett célszerűbb lenne, ha az ellenzéki politikusok tájékoztatnák a sajtót azokról a dolgokról, amelyeket ők derítettek ki, mint fordítva. Gondolom én.

Éppen az imént beszélgettem valakivel és annyiban maradtunk – attól tartok, elég sokan ezt gondoljuk – hogy a parlamenti pártoknak éppen megfelel a jelenlegi állapot. A kormánypártnak azért, mert miközben szabad kezet kaptak mindenhez és ezzel a szabad kézzel könyékig túrnak a közpénzes moslékban, igazi ellenzékkel nem kell megküzdenie.

Az – jobb híján ezt a szót használom – ellenzéki pártoknak is jó, mert minden képviselő megkapja a jó kis fizetését, nem nagyon kell semmit csinálni és a pártkasszába is csurran a közösből.

Egyre inkább az a meggyőződésem, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párton és a az egy darab Juhász Péteren kívül komolyan vehető ellenzék nem igazán van. Nem baj (de, baj, de mit tegyünk?), még lehet. Vagy kinőhet valami elfogadható a kutya farkából, mert amennyiben indulni találnak a választáson, szerintem elég komoly szavazótábort tudhatnak maguk mögött. Már persze akkor, ha időben előállnak valami jó programmal. Bár nekem a mostani programjuk is szimpatikus, mert az örök élet és az ingyen sör is jobb, mint a 178 százalékos korrupció és a lerohadt egészségügy. Pedig nem is szeretem a sört.adomány

 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.