Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Fogy a levegő, Rogán! Szerintem gyere haza és állj oda a bíróság elé

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az megvan, hogy tegnap egy – minden más mellett – gyilkosságért elítélt, a magyar alvilág krémjéhez tartozó bűnöző mesélt arról, hogyan üzletelt Orbán bizalmas propagandistájával néhány évvel ezelőtt? Pont tegnap írtam róla: a főszerepekben Portik Tamás bűnöző és Rogán Antal a dübörgő kormányzati nagyotmondásért felelős bűnöző-gyanús egyén. A közéleti, szappanoperának álcázott akciófilm folytatódik.

Miután kiderült, hogy a Portikkal való szembesülés (a Juhász Péter ellen indított per tegnapra kitűzött tárgyalásán) azért nem jöhetett létre, mert Rogán Németországban halaszthatatlan közfeladatra hivatkozva állítólag a sajtóval háttérbeszélgetett és interjút adott a Bildnek, az mno.hu megírta: nem tud arról a Bild, hogy Rogán Antal interjút adna vagy háttérbeszélgetést folytatna a német újságírókkal.

A propaganda-kabinet azonnal reagált a nemtelen támadásra: Rogán Antal igenis hivatalos programon vett részt Münchenben, ahol háttérbeszélgetést folytatott a német sajtó munkatársaival, illetve interjút adott a Bild napilapnak. A tárca közlése szerint Rogán Antal bajor pénzügyi és területfejlesztési miniszterrel, Markus Söderrel is találkozott Nürnbergben. Rogán csatlósai azt állítják, az interjú a lap hétfői számában jelenik meg. És egy fotót is küldtek a 444-nek, bizonyítandó, hogy Rogán tényleg ott volt, ahol. Kicsit sem kínos, szombat délelőtt ugrásra készen. Itt van, ez az:

Nem tudom megállapítani, pontosan milyen hungarikum az ott, amit ketten négy kézzel fognak, műanyag-e vagy herendi porcelán, mindenesetre a portál azt is írja, a tegnapi találkozót hiába keresték a német politikus hivatalos programjában, nem találták. Ez persze nem jelenti, hogy nem életbevágó dolgokról társalogtak, csak annyit legfeljebb, hogy a német politikus annyira nem találta fajsúlyosnak ezt a találkozót, hogy azt nyilvánosan elérhető programjában is feltüntesse.

Ennek ellenére Söder tegnap Facebook-oldalára feltöltött azért egy fotót a találkozóról, nem szeretnék senkit megfosztani a gyönyörűségtől:

Hát nem mondom, hogy a két fotó azonos lenne, mert nem az. Úgy tűnik, propagandáék elfelejtették tájékoztatni a magyar közvéleményt (szekta és nem szekta egyaránt) arról, hogy ez egy többszereplős halaszthatatlan közfeladat volt. Amennyiben úgy tűnik, hogy Orbán Viktor másik udvari trubadúrja, a Németországban élő zenész/producer Leslie Mandoki nyomta le a német politikus ajtaján a kilincset Rogán előtt. Nahát, nahát.

Nem tudom, hogy miért kellett a nagy becsben tartott Leslie-t (ez nem olyan, mint Vajna Andy András?) letagadni. Talán azért, mert ez a kerekded sztori tulajdonképpen úgy volt, hogy éppen erre jártam, kedves Markus, lőjjünk már egy szelfit ezzel a Rogán fiúval, mert különben nem lesz nyugtom tőle, de már itt sem vagyunk?

Az, hogy a bajor miniszter kábé hányadrangú kérdésnek tartja Rogánt, az eléggé egyértelmű, de az jutott eszembe: mennyire kell valakinek arrogáns seggfejnek lennie ahhoz, hogy egy bulvárlapnak (!) adott interjút (kb. mintha a Blikknek vagy a Borsnak mesélne) halaszthatatlan közfeladatnak nevezzen? Egy olyan interjút, amit akármikor, bármikor le lehet bonyolítani, akár még Skype-on is, b*zmeg. Az előre egyeztetett kérdések kormánya, amelyik soha semmit nem bíz a véletlenre, ezúttal Rogán személyében csak és kizárólag a helyszínen hajlandó nyilatkozni? Átlátszó fos? Az.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda szánalmas loholása az események után, a pár perces eltéréssel kiadott, cáfolatokkal, szörnyűlködésekkel tarkított megerősítések és ez az egész bulvársajtós sztori engem sajnos abban a hitemben erősítenek, hogy valószínűleg last minute leszervezett akcióról van szó. A tegnapi nap után nem gondoltam volna, hogy lehet ezt a súlyos bohózatot még tovább fokozni. Lehetett. Mondhatnám azt is, hogy de sikerült. Mennyire kell hülyének lenni és/vagy másokat hülyének nézni – kérdezném Rogánt -, hogy enyhén szólva is kamu-gyanús hadműveleteket vessen be, remélve, hogy úgysem derül ki. Vagy leszarja, mert már annyiszor nem volt következménye a legordasabb machinációnak sem?

Mi ez a Mándokis szál egyáltalán? Ha annyira halaszthatatlan volt és annyira közfeladat, miért nem tudtunk róla? Egyáltalán miért vágták le propagandáék a bizonyító erejű fotóról? Ki az a Rogán Antal, hogy pont neki kell egy Bild kaliberű újságnak interjút adnia és külföldi újságírókkal háttérbeszélgetnie, amikor se külügyhöz nincs köze (na, nem mintha az illetékesnek több lenne), se diplomáciához, se semmihez? A nyolcadrangú német bulvárlap újságírói olyan szinten le vannak terhelve és hónapokra előre betáblázva, hogy csak akkor fér bele egy ilyen interjú, amikor Rogánnak szembesítés okán jelenése van a bíróságon?

Mi lesz a következő húzás vajon? Hogy Rogán évek óta nem tagja a Fidesznek? Vagy most ez lesz hetekig, hogy Rogán külföldön turnézik, hátha Portik beledől a kardjába a következő szembesítésig? Szerintem fogjuk rövidre a dolgot: normálisabb helyeken ilyenkor nem feszegetnék tovább a közvélemény idegeit, mert bárhonnan nézzük, mégiscsak egy köztörvényes bűnöző vallott egy megélhetési fideszes miniszterre és momentán nem úgy néz ki, hogy az előbbi szavahihetősége alulmaradna az utóbbi átlátszó manőverezéseivel szemben.

Én a Bild helyében Portik nyilatkozatával vezetném fel azt a bizonyos (hétfői?) interjút és aztán lehoznám, hogy Rogán szidja Brüsszelt, a migránsokat és a kinyílott pitypang szépségét meg Orbán Viktor nagyságát méltatja. Senkit nem érdekel, hogy miről beszélsz, Tóni és hány Leslie Mandokit hurcolsz magaddal kamu közfeladatok ellátására hivatkozva. Akármilyen idiótán vigyorogsz különféle fotókról, akárhogy is kussol, vagy vagdalkozik a lakájmédia, mégiscsak egy gyilkos állítja, hogy zacskóban szállította neked a pénzt. Ezekkel az elhallgatásokkal, sunnyogásokkal, féligazságokkal ásod a Fidesz gödrét, mert a Fidesz nem az a bűnszervezet, amely példát statuálva eltakarítaná saját vállalhatatlan embereit. Meg aztán tudjuk, hogy te nem az az ember vagy, aki a szarban megtartja magának azt, amit tud a bűntársakról.

Ha jól értettem, mostanában zuhant a népszerűség, fogyott a tábor, nem gondolom, hogy segíteni fog Viktorodon, hogy bizalmi emberére börtönre ítélt bűnözök vallanak. És tökmindegy, hogy igaz, vagy csak a fele igaz, vagy a negyede. Még az ilyen véresszájú, arroganciabajnokoknak is el kell számolniuk előbb utóbb az öntáguló pasaparki lakásokkal, a Louis Vutton táskákkal és a korrupció-gyanús ügyek garmadájával. Fogy a levegő, Rogán, szerintem gyere haza és állj oda a bíróság elé. Már szóltam, ingyen megismétlem: ez a bohóckodás szánalmas, a propaganda már nem segít.

Tehát mégis mi köze volt Leslie Mandokinak halaszthatatlan közfeladatodhoz?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.