Május 19,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tényleg mindenkit hülyének néznek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,581,270 forint, még hiányzik 1,418,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Felsejlett a szép jövő. Látni az alagút végét (igen, itt ugrik be mindenkinek az ősi vicc…az a vonat!)

A végtelenül becsületes, mindenben az emberek érdekét néző, puritán életvitelt folytató kormánypárt most aztán kivizsgálja ezeket az álnok offshore-lovagokat. Lesz itt nyomozás, vizsgálat, leleplezés, kóla, ropi, zizi.

Olvasom a Fidesz közösségi oldalán a remek hírt.

„A Fidesz támogat minden vizsgálatot, ami segíti a panamai offshore-botrány magyar szálainak feltárását. Az offshore-botrányban az MSZP volt pénztárnoka, jelenlegi pénzügyi „megmentője” és egy MSZP-s bankár is lebukott.”

A Fidesz – rá jellemző szerénységgel – nem említi Horváth Zsolt fideszes érintettet, akitől hirtelen elhatárolódott a párt. Mi azért emlékezzünk meg róla is. Na de.

„Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben jelentette be a nemzetbiztonsági kabinet döntését ismertetve, hogy nyomozócsoportokat hoznak létre a rendőrségen, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál, amelyeknek kizárólag az lesz a feladatuk, hogy egyenként nézzék át a felszínre került offshore-ügyek magyar vonatkozásait.” MTI

Végre!

Azért nekem van néhány kérdésem ezzel kapcsolatban. Sorolom, jó? Jó.

Van bármilyen törvény, jogszabály, ami tiltja, illetve büntethetővé teszi az offshore-cég alapítását, az abban való közreműködést?

Amennyiben nincs, mi alapján fognak nyomozni?

Megalakult a Belügyminisztériumon belül az a koordináló munkacsoport, amelynek feladata a nemzetközi forrásokból felszínre került offshore-ügyek magyar vonatkozásainak vizsgálata – közölte a tárca szerdán.

Ez dícséretes. A munkacsoportba meghívnak egy-egy tagot az ellenzéki pártokból? Vagy olyan lesz ez is, mint a Vida Ildikó féle öndiagnózis? Amikor a NAV megvizsgálta a NAV-ot és mindent rendben talált?

Amennyiben további esetek is kiderülnek (és én remélem, hogy lesznek ilyenek), azokat is kivizsgálják? Ha igen, és az offshore-cégben való részvétel mellett találnak korrupcióra, egyéb bűncselekményre utaló nyomokat, azt ki fogja vizsgálni? Különös tekintettel az esetleges kormánypárti érintettségre. Azt is a Fidesz-bizottság? Polt Péterhez fognak kerülni ezek az ügyek? Ő akkor is végigviszi, ha kormánytagról van szó? (vicceltem).

A Panama-ügytől függetlenül indul vizsgálat a Rogán-Habony letelepedési kötvény ügyletek körüli offshore-cégek felderítésére?

Andy Vajna ilyen jellegű üzleti kapcsolatait is vizsgálják?

Átvilágítják a kormánytagok és az ellenzék pártjainak offshore ügyleteit? Végig is viszik a vizsgálatot? Feljelentések is lesznek? Perek?

A nevezetes MET ügyet is előszedik? Mindannyian emlékszünk, hogy ott konkrétan egy offshore-hálózatról van szó.

Ha véletlenül (mert az csak véletlen lehet) kormánytagról is kiderül, hogy van ilyen kötődése, azt az esetet nem fogják hetven évre titkosítani?

Jól tippelek, hogy a vizsgálatokban aktív szerepet kap Pintér Sándor, Tállai András és Polt Péter?

Nem kormánytagok – például Matolcsy György – körmére is néznek? Esetleg az az ügy – már amennyiben van ügy – is Polt Péternél landol? Szabad röhögni?

Már csak egyetlen kérdésem van.

Tényleg mindenkit hülyének néznek?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.