Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Tudod mit, Feri? Elmész te a pics*ba

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az ország demokrácia nyelvét foltokban még beszélő fele fokozott izgalommal és/vagy kimondott aggodalommal figyeli a Fidesz és a Jobbik játszmájának kiszolgáltatott, terrorveszélyhelyzettel indokolt hatodik alkotmánymódosítási tervezet körüli történéseket.

Némelyek örülnek, már hátra is dőltek: a Jobbik négyötödös többséget igénylő parlamenti felhatalmazáshoz kötött támogatása – most úgy tűnik – gátat szab a kormánypárt jogállam felfüggesztésére irányuló szándékainak. Némelyek elhibázottan ezzel nyugtatgatják magukat és a Jobbik tegnapi bejelentése után úgy gondolják, a MOMA által vasárnapra meghirdetett tüntetés is okafogyottá vált. Hiphiphurrá!

Pedig az, hogy a Jobbik mit jelentett be tegnap és mit nem, attól semmi nem függ ma Magyarországon. Úgy értem, semmi biztosan vehető jó. Ha az én véleményemre volna kíváncsi bárki, azt mondanám: az egyetlen kérdés az, hogy végül ki lesz az, aki lázas lesz, félrenyom, vagy kocsmában mulatja az időt a szavazás pillanatában.

Bokros Lajosék parlamenten kívülről, napokkal ezelőtt bejelentették a Fidesz diktatórikus terve elleni demonstrációt. Vasárnap, 15 óra, Kossuth Lajos tér. Ma hajnali állás szerint a Párbeszéd Magyarországért és az Együtt biztosan támogatja a megmozdulást. Bár semmi nyomát nem találtam a párt kommunikációjában, az egyik lap szerint a permenensen frusztrált-sértődött Schiffer András is azt közölte, az LMP tagjai jelen lesznek a demonstráción. Az MSZP egy nappal az esemény előtt, mindössze pár órája tette közzé a felhívást közösségi oldalán: úgy néz ki, hogy nagy nehezen a színtelen-szagtalan Tóbiás József pártja is beleállt.

És miközben a – ha nem is kétharmados, de még mindig – többségben lévő Fidesz folyamatosan megfeszített erőkkel támadja az ellenzéket azért, mert szembefordult a magyar emberek érdekeivel („a következő napoktól hirdetésekben fogják felhívni az emberek figyelmét az ellenzék felelőtlen magatartására”) Gyurcsány Ferenc – jó szokásához híven – önmagát marketingeli és sárgarépát reszel.

Nemrég, számomra közel egy óra kínszenvedés után ért véget Gyurcsány évértékelője, amelynek keretében a DK frontembere, minden politikusok legnagyobb színésze és minden színészek legtehetségesebb politikusa a „sokak Magyarországáról” vallott nézeteivel szórakoztatta a nyugdíjasklub tagjait. Nem részletezném: Orbán, korrupció, lopás, mi jobban csináltuk, stb. A mindenkorinál is jobban túllihegett szerep, színpadiasság, mesterkéltség, kidagadt erek a nyakon, távolba révedő sztoikus bölcsesség.

Megvártam a szónoklat végét, mert nem akartam elhinni, hogy a Demokratikus Koalíció (amelynek nem titkolt szándéka, hogy az erőteljesen hanyatló MSZP hullájára taposva a legerősebb demokratikus ellenzéki erővé nője ki magát) elnöke egy árva, kurva hangot nem fog ejteni arról, hogy holnap az orbáni diktatúra kiteljesedése ellen tüntetünk. Mi is, Vadai Ágnesestől, Molnár Csabástól, Vágó Istvánostól, Varju Lászlóstól. Hogy én, alulírott Gyurcsány Ferenc is ott leszek, fázni fogok, mint a Bokros, de leszarom, mert vannak elveim. Nem csak akkor, amikor beszélni kell róluk a sajátjaim építette emelvényen. Mert akkor is kiállok az „ügy” mellett, ha történetesen nem miattam épül a színpad, nem én leszek reflektorfényben, nem magamtól megrészegülve hallgathatom saját orgánumomat a hangszórókból.

Nos, ma hajnali állás szerint Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció (DK) még nem döntött arról, hogy elmennek-e az eseményre. „Jelenleg nincs álláspontunk, az elnökség hamarosan dönt az ügyben” – számolt be Gréczy Zsolt szóvivő. A jelenleg az szombat hajnali 6 órát jelent, mondjuk, a tüntetés vasárnap 15 órakor lesz.

A Demokratikus Koalíció hosszú napok óta kínosan elsunnyogja az ügyet, mindenféle hivatalos és félhivatalos fórumokon, közösségi oldalakon megy a lapítás, a félrenézés. Pedig ha volt az elmúlt 6 évben olyan sarkalatos kérdés, amiben mindenképpen meg kell nyilvánulnia bármely, magát demokratikusnak tartó ellenzéki pártnak, akkor ez most az. Gyurcsány Ferenc és pártja viszont olyannyira aggódik a demokrácia miatt, hogy 24 órával egy, a demokrácia felszámolása elleni tüntetés előtt, a részvétellel avagy távolmaradással kapcsolatban „még nincs álláspontja”.

Szívem szerint azt írnám, hogy tudod mit, Feri? Elmész te a picsába. Sajnos nem tudom visszafogni magam, úgyhogy ezt írom. És tudod miért?

Mert amikor például 2014 nyarán-őszén rólad szólt a buli az úgynevezett Ellenállás Napján, akkor érdekes módon nem sajnáltad az energiát arra, hogy utcára menj és tiltakozz az ellen, hogy ez a kormány rossz irányba vezeti az országot. Akkor nem volt tél, de a színpadon helyed volt és ez bizony neked szükséges feltétel.

Az Ellenállás Napja: Gyurcsány elzavarná Orbánékatfotó: MTI

Amikor Bayer Zsolt megengedhetetlen cigányozása miatt kellett felháborodni (egyébként teljesen jogosan), akkor a nyakadba akasztott papíron hirdetted, hogy te is cigány vagy, kivonultál, tüntettél. Pedig akkor is január volt és kurva hideg.

Fotó: csepel.info

Vagy amikor Röszkénél elfajult a migránshelyzet, az elsők között voltál, akik levonultak a határhoz interjút adni a sajtónak, együttérzésedről biztosítottál mindenkit, remélted, hogy leesik valami kis tőke abból az össznemzeti bizalomból, amiből Orbánnak jóval több jut egy ideje, mint neked.

Fotó: MTI/Népszava

Elmész te a picsába, Feri! Mert 48 órával egy szimbolikusan mindenképpen sorsdöntő megmozdulás előtt a Demokratikus Koalíció oly módon mászott bele a seggedbe, hogy azzal kábítják a rajongóitokat, hogy „Sárgarépával erősíti kisfiát Gyurcsány Ferenc”.

Ellenben sehol egy szó nem esik arról, hogy ti is ott lesztek, mert a demokráciát nem csak akkor féltitek, a jogállamért nem csak akkor aggódtok, ha ti lehettek a főszereplők azon a kurva színpadon. Többek között ezért ennyire reménytelen ez az ország: mert egy ilyen Gyurcsány Ferenc ilyen módon akarja megmenteni azt Orbán Viktortól.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.