Június 25,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

VIBRÁTOR


Orbán Viktor gyászol

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,032,007 forint, még hiányzik 967,993 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az erdélyi magyar média foltokban igen, a magyarországi magyar média azonban valamiért (még) egyáltalán nem sietett részletesen beszámolni arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úr éppen Kolozsváron tartózkodik.

Nekünk ez azért tűnik picit furának, mert például január 24-én esedékes mongóliai útját legalább egy héttel korábban beharangozták. Kerestük a fotókat a miniszterelnök úr közösségi oldalán is, de ott sem találtunk semmit. Nagy kár, pedig az EMMI január 16-án a kormány oldalán méltatta az elhunytat.

Orbán Viktor Kolozsváron egyházi méltóságok gyűrűjében (fotó: Oláh Gellért)

Az MTI gyorshírei között aztán megtaláltuk, hogy azért ment oda, mert Tőkés István református lelkész, nyugalmazott teológiai tanár temetésén vesz részt. Aki „a román nacionalista, kommunista rendszer legnehezebb időszakában védte egyháza és nemzete érdekeit”. A gyászszertartásra Orbán Viktort fia, Orbán Gáspár és Balog Zoltán, emberminiszter, református lelkész is elkísérte.

Tőkés István életének századik évében hunyt el, ő Tőkés László fideszes EP-képviselő édesapja. Ha ránk tartozik, valószínűleg megtudjuk, hogy beszédében mit mondott el a miniszterelnök úr. Addig is – amellett, hogy Isten nyugtassa az elhunytat – nekünk ez jutott eszünkbe:

fotó: Illyés Tibor / MTI

Több mint jelzésértékű, hogy:

Orbán Viktor legutóbb a harmadik magyar köztársaság első elnökének, Göncz Árpádnak a temetésén volt jelen. Nem mondott beszédet, feleségével együtt meghúzta magát valahol hátul és a szertartás vége előtt távozott.

Tőkés László, Magyarország fideszes EP-képviselője nem volt jelen a harmadik magyar köztársaság első elnökének, Göncz Árpádnak a temetésén. Hivatalos képviselői oldalán, vagy sajtóirodája révén egyetlen szóval nem emlékezett meg a néhai államelnökről.

Orbán Viktor Balog Zoltánostól részt vesz Tőkés László elhunyt édesapjának temetésén, magával viszi a fiát és beszédet mond.

Ha valaki érti ezt, magyarázza el nekünk is! Köszönjük.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.