Július 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Úszunk boldogan a semmiben

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,369,185 forint, még hiányzik 630,815 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A célzott és hatékony kormányzati intézkedések visszaszorították az inflációt, amely áprilisban 3,7 százalékos volt. Ennek, valamint a 15 százalékos minimálbér és 10 százalékos garantált bérminimum emelésnek köszönhetően 2023 szeptembere óta, azaz 8 hónapja töretlenül emelkednek a reálbérek, áprilisban 9,5 százalékkal nőtt a fizetések vásárlóereje – értékelte pénteki közleményében a legfrissebb adatokat Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai alapján az államtitkár kiemelte: 2024 áprilisában tovább folytatódott a bérek dinamikus növekedése. A bruttó átlagkereset 645 300 forintra emelkedett, vagyis az előző év azonos időszakához képest közel 77 ezer forinttal, azaz 13,5 százalékkal nőttek a fizetések.

A foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár hozzátette, a Gyurcsány-korszakhoz képest a kormány nemcsak 1 millióval növelte a foglalkoztatottak számát, hanem azt is elérte, hogy egy átlagos dolgozó már több mint háromszor akkora fizetést vihet haza, mint 2010-ben. Azaz nem csak többen dolgoznak hazánkban, hanem lényegesen jobban is keresnek. Mindez inkluzív módon valósult meg, hiszen a minimálbér és a garantált bérminimum is 3,6-szororsára nőtt, azaz nagyobb mértékben, mint az átlagbér, ezáltal tovább erősítve az alulról nyitott középosztályt.

A reálbérek dinamikus növekedése és az óvatossági motívum oldódása támogatja a fogyasztás emelkedését, amely fokozza a gazdasági növekedés ütemét. (MTI)

A célzott és hatékony kormányzati intézkedések lökték meg úgy az inflációt, hogy az egész Európai Unióban nálunk volt messze a legmagasabb? Vagy arról Gyurcsány tehet? Netán Magyar Péter, Soros György, esetleg a húsvéti nyuszi? Úgy elszálltak az árak, olyan alacsonyak a fizetések – baromira kevesen keresnek ám bruttó 645 300 forintot, ami nettóban amúgy 429 125 forint, csak a TB 119 381 forint belőle, amiért cserébe a lónak a f…ülét nem kapunk, hanem fizethetjük a magánellátást, ha nem akarunk fél évet várni egy szakorvosi vizsgálatra -, hogy mi vagyunk az unióban a legszarabbul élő nép. Nem az óvatossági motívum miatt nem vásárolunk, hanem azért, mert nincs rá pénzünk. Hogy mi volt 15 évvel ezelőtt, az már mindegy, mert most is pocsék minden. Megkockáztatom: pocsékabb, mint volt. A fogyasztás pedig amennyire tudom, nem nőtt, pláne a minimálbéresek, közmunkások és nyugdíjasok, meg persze a rokkantnyugdíjasok és egyéb, szegénységben élők körében. Nem hazudozni kellene, hanem normálisan dolgozni, mielőtt beledöglünk a nagy jólétbe.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.