Május 18,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szijjártó ismét követel

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,575,270 forint, még hiányzik 1,424,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szijjártó kijelentette, az EU-nak meg kell nyitnia a csatalkozási tárgyalásokat Albániával. Meg kell és kész, ugyanis Szijjártó ezt mondta, ő pedig ugye – mint azt sokan tudjuk – egy nagyon fotnos szereplője az európai politikának. A csatlakozás oka természetesen a migránsokkal van összefüggésben, hiszen ha nem sikerül politikai stabilitást kialkítani a nyugat-balkáni országban, akkor azonnal beözönlenek a terroristák Európába.

Lassan minden, tőlünk keletre található ország csatlakozását támogatjuk, kivéve persze Ukrajnát. A törökökkel viszont nincsen semmi baj, Orbán ugyanis jó viszonyt ápol az ország diktátorával, aki nemrégiben új helyi választásokat írt ki, ugyanis elvesztette az Isztambul feletti irányítást. Vélhetően addig nem fogadják el a szavazás eredményeit, ameddig nem Erdogan pártja kerül ki győztesen. Egy demokrácia – Orbán szerint legalábbis – így működik, tehát Törökország csatlakozását mindenképpen támogatni kell. Emellett Albánia már csak hab a tortán.

Budapest, 2019. május 10., péntek (MTI) – Az Európai Uniónak júniusban meg kell nyitnia a csatlakozási tárgyalásokat Albániával, Magyarország számára elfogadhatatlan lenne, ha ez nem történne meg – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

A politikus Gent Cakajjal, Albánia ügyvivő Európa-ügyi és külügyminiszterével tárgyalt, majd közös sajtótájékoztatójukon kiemelte: most nagy szükség van arra, hogy a Nyugat-Balkánon stabilitás legyen, mert ha feszültségek lépnek fel, akkor az újabb lehetőséget biztosítana terroristák és terrorszervezetek számára, hogy a migrációs hullámokat kihasználva az Európai Unió területére jöjjenek.

Magyarország ezért feltétlen támogatója az Európai Unió nyugat-balkáni bővítésének és Albánia uniós integrációjának – tette hozzá. Szijjártó Péter szerint az európai parlamenti választásokat követően, június 18-án, az általános ügyek tanácsában döntést kell hozni arról, hogy az unió indítsa meg a csatlakozási tárgyalásokat Albániával.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.