Április 13,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán Viktor mától kezdve soha nem is akart blokkolni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,181,494 forint, még hiányzik 818,506 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Fokozódik a helyzet, megannyi Ágnes asszony állt munkába, megy a sikálás. Azt hittem, már mindent láttunk az elmúlt napokban. Természetesen tévedtem, ez mostanában elég sűrűn elő szokott fordulni. Andrej Babis volt (fideszül: bukott) cseh kormányfő új színt vitt a mosott lepedőbe.

Ellenőriztem ezt, ő (Orbán Viktor) csak azt akarta tudni, hová kerülnek azok a pénzek. Ez legitim. Orbán semmit sem blokkolt, csak tárgyalt. Ez a politika. Szerencsére ezt keresztülvitte, és jó, hogy tudni fogjuk, hová kerülnek ezek a pénzek.

Tényleg? Ez még nem volt, hogy nem is óhajtott blokkolni Miviktorunk, csak hát ő tudni akarta, hová kerülnek a pénzek. Mondjuk akkor nem pontosan értem, hogy mire volt jó a nemzeti inzultáció, mármint azon túl, hogy néhány milliárd forinttól megint megszabadított minket a NER. Az valóban teljesen legitim, ha tudni akarja az unió és annak tagállamai, mire fordítódik az általuk adott pénz. Pont ez van Magyarország esetében is, de azt valahogy nem pártolja ennyire Orbán Viktor. Ha már Babis úr ennyire tájékozott, talán elárulhatná nekünk ezt is.

Andrej Babis, volt cseh kormányfő, a jelenleg legnépszerűbb csehországi politikai tömörülés, az ANO – Elégedetlen Polgárok Akciója nevű ellenzéki mozgalom elnöke egyetért azzal, hogy az Európai Unió támogatja Ukrajnát, de tudni szeretné, hová kerülnek az Ukrajnának küldött pénzek.

„Egyetértek Orbán Viktorral, hogy tudnunk kellene, hová kerülnek az Ukrajnába küldött pénzek” – jelentette ki Andrej Babis abban az interjúban, amely szombaton jelent meg a Právo című független baloldali napilapban.

A riporter kérdésére, egyetért-e azzal, hogy a magyar kormányfő az európai uniós csúcson blokkolta az Ukrajnának szánt pénzeket, a cseh politikus azt mondta: „Ellenőriztem ezt, ő (Orbán Viktor) csak azt akarta tudni, hová kerülnek azok a pénzek. Ez legitim. Orbán semmit sem blokkolt, csak tárgyalt. Ez a politika. Szerencsére ezt keresztülvitte, és jó, hogy tudni fogjuk, hová kerülnek ezek a pénzek.”

Andrej Babis szerint az ANO egyetért Ukrajna támogatásával, de a mozgalmat is érdekli, hová kerülnek „ezek a hatalmas pénzek”. Az interjúban Andrej Babis kifejezte reményét, hogy az őszi amerikai elnökválasztásból Donald Trump kerül ki győztesen, aki véget vethet az ukrajnai háborúnak.

„Bízom abban, hogy (Donald) Trump elnök lesz, és a háború Ukrajnában véget ér” – fejtette ki a volt kormányfő. Arra a felvetésre, nem tart-e attól, hogy Donald Trump végül nem akarja megoldani az ukrajnai háború kérdését és feláldozza Európát, Andrej Babis leszögezte, „Nem. Ő (Donald Trump) a szövetségesünk. Bízom abban, hogy képes lesz a háború befejezésére. Ezt ígéri.”

A volt cseh kormányfő a beszélgetésben általánosságban bírálta az európai politikusokat, hogy közülük senki sem beszél a békéről. „Úgy tűnik, mintha mindenki háborút akarna” – jegyezte meg Andrej Babis a Právoban szombaton megjelent interjúban. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.