Május 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán újabb zseniális húzásának itt az eredménye

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,617,520 forint, még hiányzik 1,382,480 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mint azt már napok óta tudjuk, az egészségügyi szakdolgozók nem túl boldogok a kormány legújabb javaslata miatt. Sőt, sokan vannak olyanok, akik az új szerződéseket – amelyek alapján lényegében vezényelhető katonákká válnának – alá sem akarják írni, és inkább a távozás mellett döntenek. Van aki csak a szakmáját kívánja elhagyni, van aki viszont már az országot is. Ez mondjuk nem túl meglepő, látva azt, hogy a szakdolgozók bére siralmasan alacsony évtizedek óta, és most a járvány idején végzett munkájuk megbecsülése helyett inkább arról döntött a kormány, hogy vezényelhető katonákká minősíti át őket. Erről a DK is megemlékezett mai közleményében:

Hiába a hangzatos ígéretek, az egészségügyi szakdolgozók nagy része menekül Orbánék újabb javaslata elől

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara országos felmérést készített a tagjai között, hogy ki írná alá az új egészségügyi szolgálati jogviszonyt. Az eredmény elkeserítő, bár nem meglepő: a 30 ezer válaszadó egészségügyi szakdolgozó harmada úgy nyilatkozott, hogy nem írná alá az új jogviszonyt, sőt, a válaszadók 30 százaléka elhagyná a szakmát, 10 százalékuk pedig az országot is.

A Demokratikus Koalíció szerint elkeserítő, hogy 10 év semmittevés és látványos rombolás után a Fidesz-kormány csak egy olyan koncepcióval tudott kiállni pont a járvány közepén az egészségügyi dolgozók elé, amely nagy részüket inkább elriasztja választott szakmája gyakorlásától.

Mi, európai magyarok úgy gondoljuk, hogy most, amikor napról-napra újabb csúcsokat dönt a járvány miatt elhunytak száma, amikor több, mint 1 500 beteget ápolnak a teljesen szakszerűtlenül kiválasztott járványkórházakban, amikor ezeknek a betegeknek az ellátását is csak többszáz egészségügyi szakember átvezénylésével, napi utaztatásával tudják megoldani, az nem hiba, hanem bűn, sőt: a magyar lakosság látványos elárulása is!

Dr. Komáromi Zoltán

háziorvos, a DK egészségügyi szakpolitikusa
Kiadó: Demokratikus Koalíció

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.