Július 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Orbán úgy tudja, hogy Magyarország ma Európa egyik, ha nem a legbiztonságosabb országa

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,369,185 forint, még hiányzik 630,815 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Fura is lett volna, ha nem valami keménykedő, nagyotmondási szeánszot szerveztek volna az ország tulajdonosának szombatra, kétnapos brüsszeli harcai megkoronázása gyanánt. Amely brüsszeli harcról időközben kiderült, hogy miközben a híveit azzal hergelte, hogy hol van a magyarok pénze, csak nem Ukrajnában?, véletlenül éppen az általa mocskolt, rágalmazott, a magyarok pénzének eltüntetésével vádolt érintetteknek mulasztotta el feltenni a kőkemény kérdéseit. Szóval fura lett volna, ha ezután nem valami ünnepélyes propagandaprogramon pufogtathatta volna gyáva szabadságharcos őfényessége, hogy tulajdonképpen mekkora erős ember ő, micsoda erős ország ez. Mert olyan időket élünk. Mert háború van. És mint tudjuk, az igazság erő nélkül keveset ér.

Szóval miután minden rendben van az országban – csak az nem eszik, aki nem éhes, csak az nem dolgozik, aki nem akar -, Pintér rendőrminiszter és Szalay-Bobrovniczky honvédelmi miniszter felemelő társaságában tisztavató ünnepségen szónokolt őfelsége a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovika Campusán, ahol a rendészettudományi kar 166 hallgatója ünnepélyes keretek között tette le tiszti esküjét. Kommunikációs tűzijátékban nem volt hiány, a valóság megint nem zavarta össze a Fidesz miniszterelnökét abban, hogy önmaga hatása alá kerülve nagyokat mondjon és mutassa az irányt.

Akit a valóság egy kicsivel jobban érdekel, mint fent említett derék hazafiakat, és esetleg még nem látta, az szánjon egy órát a Partizán korszakos interjújára (lent megtalálható), amelyet pár napja készítettek Dr. Varga Csaba Istvánnal, a Magyar Honvédség Irakot megjárt, kirúgott hivatásos őrnagyával, aki egyike a Szalay-Bobrovniczky-féle honvédségi tisztogatás áldozatainak. És aki igen súlyos, de fölöttébb tanulságos állításokat tesz sok minden mellett a honvédség jelenlegi állapotával kapcsolatban is. Tök érdekes összevetni az alábbi ömlengéssel, ami a miniszterek elnökének száját elhagyta. A lenti interjú fényében eléggé elborzasztó, hogy Orbán úgy tudja, hogy Magyarország ma Európa egyik, ha nem a legbiztonságosabb országa, amelyik képes védelmet nyújtani a polgárainak.

Olyan idők jönnek, amikor a gyenge népek elvesznek, az erősek megmaradnak, ezért minden nap erősíteni kell saját védvonalainkat és rendvédelmi szerveinket.

Olyan időket élünk, amikor a világ alapjaiban reng, „ez alól mi magyarok sem vagyunk kivételek”, hiszen „a rengés epicentruma közvetlenül a szomszédunkban van”. A háború Magyarország szomszédságában zajlik, és közben délről migránsok ezrei „ostromolják határainkat”.

Szükség van erős országra, erős kormányra, erős gazdaságra, erős hadseregre és nem utolsósorban erős rendvédelmi szervekre. „Ki kell képeznünk és fel kell vérteznünk magunkat”.

A végzős hallgatók szüleit illeti elsősorban az elismerés, hogy gyermekeik tiszteletre méltó felnőttekként állnak itt, és olyan emberek, akik képesek már fiatalon is komoly döntéseket hozni. „Erős, eltökélt és hazájukat szerető fiatalok állnak itt; a mai világban ez nem mindennapi dolog, ezt meg kell becsülni”. 

„Erős emberekre nagy szükség van, mert az igazság erő nélkül keveset ér”. Látni olyan fiatalokat is, akik szeretik a könnyebb végén megfogni a dolgokat, nem szeretnek felelősséget vállalni és nem akarnak elköteleződni valami mellett. Van, aki kinövi mindezt, és úgy dönt, hogy „komolyságot, súlyt, jelentőséget ad a saját életének”, ezért komoly hivatást választ, például beáll állami szolgálatba.

Aki a felelősségteljes életet, a tiszti hivatást vállalja, az a magyarságát is vállalja. Esküjük szerint a most végzettek a magyar embereket védik, a magyar nemzet békéjét és biztonságát szolgálják, vállalják, hogy nehéz időkben is erősek maradnak, megvédik a gyengéket és az elesetteket, megfékezik mindazokat, akik Magyarország békéjét és biztonságát fenyegetik. Ezzel azt is vállalják, hogy a magyarok igazsága mellé erőt is állítanak.

A végzett hallgatók „egy sikeres és tekintélyes testület tagjai lettek”. Az elmúlt évtizedben a rendőrök kiérdemelték az emberek bizalmát, sőt meg is tudták tartani azt. A bűncselekményeket visszaszorították, így ma „Magyarország Európa egyik vagy talán a legbiztonságosabb országa”, és erre mind büszkék vagyunk. (via MTI)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.