Július 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Okos ember megsértődik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,329,960 forint, még hiányzik 670,040 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Orbán Viktor hosszas interjút adott a  Welt am Sonntag című konzervatív vasárnapi német lapnak. Az interjú címe: Manfred Weber megsértette a magyar népet. Csak egy pici részt ragadok ki, mert lényegében a világon semmi olyan nem hangzott el, amit ne hallottunk volna már hatvanezerszer.

Itt szeretném mindjárt megjegyezni – úgy is, mint magyar nép -, hogy engem egyáltalán nem sértett meg Manfred Weber. Tehát rám ne tessék hivatkozni. Aztán meg eszembe jutott a nemzet újkeletű bölcsének, Deutsch Tamásnak a minapi velőtrázó okossága, miszerint az okos ember nem akkor sértődik meg, amikor megsértik, hanem akkor, amikor érdekében áll. Bevallom, ez már akkor is megrázott, mert szerintem aki érdekek mentén sértődik vagy nem sértődik meg, az nem okos, hanem elvtelen.

Na de most élőben is láthattuk, hogy működik ez fideszéknél. Tombol a járvány, családok ezrei kilátástalan helyzetben, Orbán Viktor mindent elbaszott, amit csak lehetett. Azért bátorkodom név szerint őt említeni, mert ugye ő a miniszterek elnöke. Nem is akármilyen, hanem olyan, aki egymagában akar mindent irányítani, meg is teremtette ennek a feltételeit. Óriási tehát a hatalma, de amellé jár a felelősség is. Tudom persze, hogy azt nem nagyon kéri, de ez nem szabadon választott. Aki eldöntötte, hogy Kósa Lajossal beszélgeti meg a járványkezelés módját, és nem szakemberekkel, az bizony viszi ennek a terhét is.

Kicsit elkanyarodtam. Tehát. Ezernyi baj van az országban, egy normális járványkezelési vagy gazdasági döntés nem született, az államadósság úgy van az egekben, hogy a jövedelem nélkül maradt családok egy fillér támogatást nem látnak, Orbán folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, melyek nem kerülnek neki (az állam is ő, nem ám a Napkirály, már amennyiben a bloggereknek sikerül megegyezniük abban, hogy ő mondta ezt a bölcsességet). Szívatja a bankokat, a szolgáltatókat, az önkormányzatokat, aztán veri a mellét, hogy lámcsak, mennyit segít a kormány. Tényszerűen semennyit.

Na, ebben a történelmi pillanatban látta jónak Orbán, hogy megsértődjön. Mert ő okos ember, most áll neki érdekében, hát megsértődik. Két évvel később. Mindannyiunk nevében. Valaki igazán szólhatna neki, hogy ezt a balhét el kell majd vinnie. Akkor is, ha sértetten. Akkor is, ha nem akarja.

Manfred Weberrel, az Európai Néppárt (EPP) EP-frakciójának vezetőjével kapcsolatban elmondta, hogy két éve egy budapesti találkozón megegyezett a német politikussal, hogy támogatja megválasztását az Európai Bizottság elnökének, de két nap múlva Weber nyilvánosan kijelentette, hogy nem akarja a magyarok szavazataival megszerezni a tisztséget.
    „Itt mindenki azt kérdezte: miféle ember az ilyen? Másodrangú európaiaknak tart bennünket? Ez az ügy nem rólam szólt, hanem a magyar nép sértegetéséről. Elvesztettük a bizalmat benne” – mondta Orbán Viktor. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.