Június 13,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Őexcellenciája, ó, igen. Pont ez a szó jut az ember eszébe, valahányszor ránéz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 630,068 forint, még hiányzik 2,369,932 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Halihó! A változatosságot nagyon szeretem, megint hétfő van. Vagyis szerda, tehát hétfő. De tegnap kedd volt, és aki látta a Liverpool-Barcelona BL-elődöntőt, az mindent látott. Háromgólos hátrányból, a legjobb csatárok nélkül Messi Barcelonája ellen visszajönni és mindent megfordítani, az nem gyenge. Csak azt akartam ezzel mondani, hogy ha van még futball a kegyetlenül és indokolatlanul sok pénzen túl, amit beleölnek, akkor az valahogy úgy néz, mint amit a Liverpool csapata mutatott tegnap. És persze a szurkolóik, mert az sem mindennapi. Én a hatalmas felcsúti focista meg Csányi kolléga helyében belátnám, hogy ez nekem a büdös életben nem fog menni, és hagynám az egészet a fenébe, majd hamvakat szórva a fejemre, bűnbocsánatért esedeznék és beledőlnék a kardomba. Komolyan gondolom, mert ilyesmikkel nem viccelünk.

Továbbá szeretném megköszönni a bókot annak a drága olvasni tudó embernek, aki tegnap reggeli posztom alá odaröffentette, hogy ez egy gátlástalan liberálfasiszta oldal. Remélem, azóta jobban érzi magát a tisztelt úr. Én speciel örülök, hogy megkönnyebbült. Inkább jöjjön ki, mint maradjon bent az ilyesmi. Első felindulásomban fontolgattam, hogy szóba elegyedek vele, mert hiszen így tanul az ember. Aztán kiderítettem, hogy sajnos nincs időm nekem ilyesmikre, de a tudás így is a nyomomba eredt, mert a tisztelt úr elmagyarázta. Szeretném szöveghűen közkinccsé tenni, mert ez fontos:

ma sok sok olyan mint pld a CDU vallja magát kereszténydemokratának, miközben 98% ban a liberálisokkal szavaz együtt. Nos a CDU valóban kereszténydemokrata, vagy csak annak hazudja magát és liberális? A keresztény demokrácia nem azt jelenti hogy aki nem jár gyónni az nem demokrata! Egyszerűen az Eu kerezstény alapjaira helyezi a nem vallásos hanem szekuláris alapjait. Fel kellene fogni lassan hogy az emberek többségének nem dív a szélsőliberális attitűd, de attól még lehet valaki demokrata. 

Tetszik érteni? Én se. De majd még nekifutok, ígérem. Elkanyarítottam a fonalat, pedig azzal akartam kezdeni, hogy már egy hétnél is kevesebbet kell aludni, ameddig mimagyarokat fogadnak a Fehér Házban. Vagy ilyenkor nem mind megyünk? Csak a nagyfene világpolitikai tényező, aki az ország súlyát jóval meghaladó megkerülhetetlenséget – szokják mondani a fideszes beszélő fejek a propagandatévékben – kapirgált össze magának kilenc év alatt? Akkor jó. Mert szerintem se férnénk fel mind arra a különmagánluxusgépre. Az biztos, hogy végtelenül izgatott a fideszes média minden bugyra, mindenhol magukhoz nyúltak attól, hogy immár a Fehér Ház sajtószóvivője is bejelentette Őexcellenciája Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke látogatását. Amellett, hogy már mindenki járt Trumpnál, aki nem akkora világpolitikai tényező, mint ő, mi a francért kell ettől ennyire transzba esni? Addig ízlelgettem a szót, ameddig megkeseredett tőle a szám. Őexcellenciája, az. Nekem is pont ez a szó jut eszembe, valahányszor ránézek.

A CNN-nek viszont nem ez a szó jutott eszébe arról, hogy 2001 után végre hivatalosan is beengedik oda, ahol 18 éven keresztül nem voltak rá kíváncsiak. Hanem: szélsőséges, némelyek által diktátornak nevezett keményvonalas nacionalista. Tök jó, hogy a CEU-diplomás nemzetközi kommunikátor ilyenkor mindig kéznél van. Kovács Desikerült? Zoltán Trump legszebb hagyományait követve a Twitteren  fake news-nak nevezte a CNN-t. Akkor kvittek vagyunk, remélhetőleg. Bár azért Sorost hiányolom egy kicsit ebből a kormányszóvivői beszólásból.

Nagy általánosságban elmondható, hogy a Néppárt nem fosta le a bokáját attól, amit elröffentett tegnapelőtt Manfred Weber, EPP-csúcsjelölt alkalmatlanságának ügyében. Annyira hűséges ő – mert a lojalitás természtesen fontos politikai kategória -, hogy muszáj állandó jelleggel fikáznia, ekéznie, akár korábban tett ígéreteivel szembe menve hátba szúrnia a néppárti szövetségeseit és közben török, kazah, kínai, orosz rosszarcú féldiktátorokat dicsőíteni. Míg a CDU elnöke majdnem biztos benne, hogy Orbán minden megmozdulása azt bizonyítja, hogy távolodik az EPP-től és minden bizonnyal tiplizni fog, az osztrák kancellár szerint nem változtat a vele szembeni eljáráson (felfüggesztés), hogy mit méltóztatott Weberről mondani. Az érintett, maga Weber úr azt azért elmondta, hogy Magyarország rossz irányba tart Orbánnal (köszönjük, de hát mit tegyünk, ha a demokratikus választás eredményeit tiszteletben kell tartani). Az AFP hírügynökség megkeresésére Weber felidézte: az EPP politikai közgyűlése felfüggesztette a párt tagságát, így a Fidesznek nincs joga részt venni a szervezet ülésein. Megismételte, hogy az EPP olyan pártszövetség, amelynek a tagjait közös értékek és az Európa jövőjére vonatkozó közös elvek tartják össze. Azt mondta:

Akik már nem hisznek az értékeinkben, azoknak ki kell lépniük a pártcsaládból. Mindenkinek el kell döntenie, hogy saját meggyőződése alapján megy, vagy marad.

Most akkor ez még mindig a maszatolgatás, Weber úr? Mi az, hogy mindenkinek el kell döntenie, hogy megy, vagy marad? Ez alapján nekem úgy tűnik, hogy ez megint valami udvariaskodó, diplomatikusságot hajszoló, öblös nagy semmitmondás volt. Ugyanis elég világosan látszik, hogy az alany eldöntötte, hogy mit akar. (Jó, azért az MTI-nél jobban oda kellene figyelni, mert Freud ott is megbuherálta a központi propagandát. A közpénzhírügynökség véletlenül leírta, hogy a Néppárt függesztette fel a Fideszt, nem pedig a Fidesz saját magát, de szerintem kínosak ezek az utólagos javítgatások, mert a büdöslibsik mindent észrevesznek.) A helyzet az, hogy Weber úr tényleg nem sokat ért a körülötte zajló dolgokból, mert bár Orbánnak sietnie kell, ha maga akar kilépni az EPP-ből, az szerintem nem kérdés, hogy nem akarja megvárni, amíg kidobják, de Weber úrnak számolnia kellene azzal, hogy így is meg tudja buktatni őt Orbán, ha a csillagok úgy állnak május 26-án. A nyilatkozata alapján nekem úgy tűnik, hogy változatlanul nem érzékeli, kivel van dolga.

A tegnapi nap hőse számomra a mocsárpropaganda média volt egyik szélétől a másikig, illetve azok a beszélő fejek, akik Orbán hétfői iránymutatása alapján parancsba kapták, hogy a magyarok helyetti megsértődést nyomassák, amiért a derék bajor megsértette a magyar embereket. Az, amit Ujhelyivel műveltek, az egészen elképesztő. Az MSZP EP-képviselője Sopronban a vasfüggönyről az alábbiakat mondta:

Építse valaki újból fel a vasfüggönyt? Legyen ismét határállomás Ausztria és Magyarország között? (…) Akarjuk, visszasírjuk azt az időszakot, amikor egyébként csak útlevéllel mozoghatunk Nyugat-Európa irányába? (…) Sopron is dönteni fog, hogy az Európai Unióban akar magyarként megmaradni, vagy pedig az európai térségből kisodródva, egy újabb vasfüggöny mögé akar szorulni. (…) Ha kerítésmentes és egységes Európai Unióra vágynak, akkor az MSZP és Párbeszéd szövetség listájára és a szociális Európára kell, hogy szavazzanak.

Ebből ez lett a fideszes hazugságfertőben: Az MSZP hatalomra kerülése esetén Ujhelyi lebontaná a határzárat; Nyilvánosan ígérte meg a kerítés lebontását Ujhelyi István; Uj­he­lyi nem ker­telt: az MSZP le akarja bon­tatni a ke­rí­tést; Ujhelyi István Sopronban nyilvánosan megígérte a kerítés lebontását – videó; Korunk hőse: Ujhelyi “Kerítésszaggató” István, stbstbstb. És nem az, hogy pillanatok alatt egy egész médiagólem hamisítja meg az ember szavait, de az állampárt is élen jár a példával:

Mocsok mélyen vagyunk, de még nem eléggé. Abban azért van valami brutális, ahogyan Weber Orbán által felmelegített szavait Deuschtól Szijjártóig ugyanazon a hazugságszálon haladva mantrázták tegnap reggeltől estig. Ez a videó amúgy megfizethetetlen, a teremfocista egy veresegyházi lakossági fórumon engedte el magát, akinek van ennyi ideje, érdemes meglesni.

Szóval hogy Weber hetekkel ezelőtt tett egy kijelentést, de ők most sértődtek meg, mert most szólta el magát a főnök. Szóval nem akkor háborodtak fel és tették világossá, hogy akkor kilépnek, rohadjon meg a Néppárt, hanem most játsszák a Fidesz=Orbán=mimagyarok játékot és ismételgetik, hogy Manfred Weber megsértette a magyar választókat, amikor azt mondta, nem akar magyar szavazatokkal az Európai Bizottság elnöke lenni. Amíg Manfred Weber nem korrigálja ezt a magyar emberekkel szemben nyilvánvalóan sértő kijelentését, addig nem számíthat Magyarország támogatására. Tegnap reggel kifejtettem, milyen aljas húzás az állampártot az országgal azonosítani, úgyhogy nem ismételném magam. Veszem a búcsúmat, külön üdvözlök minden hozzám hasonló liberálfasisztát!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.