Július 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Nem találtak semmit, ezért tovább vizsgálódnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,369,185 forint, még hiányzik 630,815 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy tűnik, a korábbi hírekkel szemben, nem zárult még le a Pesti úti idősotthon vizsgálata. Ugyan pár nappal ezelőtt arról számoltak be az újságok, hogy minden rendben találtak, mégis kiderült, hogy nem érdemes ebből semmiféle következtetést levonni, hiszen a hatóságok tovább kutakodnak. Ez jó dolog is lehetne – ugyan erre hetekkel, hónapokkal ezelőtt kellett volna gondolni -, azonban tartok tőle, hogy a vizsgálat folytatásának célja valami egészen más. Karácsony Gergely már jó ideje szúrja a kormányzat szemét és ez a helyzet nem változott annak ellenére sem, hogy éppen egy világjárvány kellős közepén vagyunk. A politikusok nem felejtettek el politikusokként cselekedni. Sajnos. Hogy majd találnak-e valamit a Pesti úti idősotthonban? Nem lennék meglepődve, ha a kérdésre igen lenne a válasz.

Koronavírus – Országos tisztifőorvos: elindult az idősotthonok ellenőrzése, a Pesti úton még tart a vizsgálat

Budapest, 2020. április 15., szerda (MTI) – Elindult országszerte az idősotthonok ellenőrzése, a Pesti úti intézményben még tart a vizsgálat – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília elmondta: az idősek védelmében az ország 1035 gondozó intézményében elrendelt járványügyi ellenőrzés folyamatos lesz, a vizsgálatok első adatai a héten érkeznek meg. Először a nagyobb, többszáz fős intézményeket ellenőrzik, ahol nagyobb a fertőzés továbbadásának lehetősége.

Mint mondta, az ellenőrzésnek ki kell terjednie arra, hogy az intézményekben végrehajtották-e az elrendelt intézkedéseket, biztosított-e az orvosi ellátás, megtörténtek-e az oktatások, adottak-e a személyi, tárgyi feltételek, betartják-e az előírt eljárásrendet. Hozzátette: felmérik az egyéni védőeszközzel ellátottságot, az ápolás teljes folyamatát.

Kiemelte: ha hiányosságot tárnak fel, intézkednek, és azt kérte az intézményektől, működjenek együtt, hogy feltárhassák az esetleges problémákat. Kiemelten figyelnek azokra a helyekre, ahol „probléma van”, ott a járványügyi szakértők jelen vannak, a Pesti úti idősotthon is kiemelt figyelmet kap – hangsúlyozta Müller Cecília. Jelezte: több vidéki és fővárosi idősotthonban is „felütötte a fejét” a koronavírus. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.