Április 13,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem pénzre, hanem közös gondolkodásra van szükség. Értem

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,181,494 forint, még hiányzik 818,506 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A mai napon megtudhattuk Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkártól, hogy az egészségügyi ellátásban tapasztalt gondok megoldására van lehetőség. Na nem az, hogy megemelik az ápolók, nővérek, esetleg szakorvosok fizetését. Sem az, hogy a kórházakban tapasztalható emberhiányt megoldva, az orvosok és nővérek kapnak elegendő mennyiségű szabadnapot, hogy kipihenhessék az embertelen műszakokat. De még csak az sem, hogy elegendő mennyiségű eszközzel – kézfertőtlenítő, gumikesztyű, infúziós állvány – látják el a kórházakat.

Horváth Ildikó szerint együttműködésre és közös gondolkodásra van szükség, semmi másra. Mondjuk jó ötletnek tűnik, hiszen ez nem kerül egy forintjába sem az államnak, mint ahogy a tízparancsolat sem került semmibe Kásler Miklósnak.

Budapest, 2018. december 1., szombat (MTI) – Ahhoz, hogy az egészségügyi ellátás jobb legyen, az ágazatban dolgozók közös gondolkodására, együttműködésére van szükség – mondta az egészségügyért felelős államtitkár szombaton Budapesten.

Horváth Ildikó a Magyar Gyógyszerészi Kamara által szervezett köztestületi napok rendezvényén köszöntőjében azt mondta, a 21. században merőben másként gondolkodnak az egészségügyi szolgáltatásokról, ellátásról szerte a világon, ezért a szakmai evidenciákra, szakmai meggyőződésre alapuló, az egészség megőrzését előtérbe helyező „összekapaszkodásra” van szükség.

Kiemelte, ha a következő generációk életéért együtt akarunk dolgozni, akkor valamit merőben másként, a mostaninál sokkal hatékonyabban kell csinálnunk.

Az államtitkár kitért a parlament előtt lévő egészségügyi „salátatörvényre”, amelynek értelmében a jövőben a homeopátiás szereket nem lehetne gyógyszernek hívni, és a jogszabály csak a gyógyszerkódexnek megfelelés esetén engedi piacon maradni a Magyarország uniós csatlakozása előtt regisztrált homeopátiás készítményeket.

Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, azokat a sallangokat, amelyeket a közös tudásunkkal el tudunk kerülni, kerüljük el, és legyen bátorságunk arra, hogy amire van bizonyíték, azt képviseljük.Horváth Ildikó egyben bátorította a gyógyszerészeket és a szakmai kamarát arra, hogy jogszabály-módosítói javaslataikat jelezzék az államtitkárságnak.

A rendezvényen Szentiványi Mátyás, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) főigazgatója a gyógyszerhatósági ügyekről beszámolva elmondta, az idén 918 közforgalmú patikában végeztek úgynevezett célellenőrzést, de 47 intézeti gyógyszertárat és 197 patikán kívüli gyógyszerárusító helyet is ellenőriztek.Az összesen 1700 ellenőrzés során 1107 esetben nem állapítottak meg jogszabálysértést, figyelmeztetést 598 esetben adtak ki, 102 esetben bírságoltak, és hat patikát sújtottak a tevékenységi engedély visszavonásával. – MTI

Abban mindenki egyetért, hogy változásra van szükség az egészségügyben. Abban viszont már szerintem kevésbé értünk egyet, hogy ez a változás közös gondolkodással és együttműködéssel elérhető. Mondjuk ha arról lenne szó, hogy a kormány gondolkodna együtt a kórházi dolgozókkal, illetve velük együttműködve tenne az egészségügyért, akkor természetesen igazat adnék Horváth Ildikónak. Azonban azt mindanyian tudjuk, hogy ennek lehetősége egyenlő a nullával. Ha a kormányt érdekelné az egészségügy állapota, akkor nem hagyta volna hogy ide süllyedjen.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.