Július 22,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Nem az a baj, hogy lopunk, csalunk, hazudunk, hanem, hogy kiderül, ba*meg

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,728,616 forint, még hiányzik 1,271,384 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Fogalmam nincs, hogy a majom mikor fog beleugrani a vízbe, ahogy azt a dakota istenkirály ma reggeli igehirdetésében jósolta, amikor is több mint 20 percen keresztül magyarázott a beteges rögeszméiről (tudom, hogy ez veszélyes: de már lepereg rólam), ám ha nincs majom, jó lesz a nyúl is alapon Lázár Közmunkásokvédőszentje János kiugratta a pofátlanság, kőg*ciség (nehogy valakinek beletapossak a mimózalelkébe) tapsifülesét a bokorból.

Az történt, hogy Legény Zsolt, az MSZP képviselője kérdéssel fordult a miniszterelnökség fejéhez, amelyben arról érdeklődött:

  1. Hogyan fordulhattak elő a Tiborcz-ügy közbeszerzési túlárazásai a magyar uniós támogatásoknál?
  2. Nem tartja szükségesnek esetleg véletlenül az uniós források felhasználásának szigorúbb kontrollját a miniszterelnök vejének ügye Tiborcz-ügy miatt?

Csak Lázár válaszának lényegét rakom ide, hogy ne sántuljon az agyunk:

… egészen példátlan az, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) a véleményét előbb lehet olvasni egy amerikai gazdasági lapban, minthogy az érintett tagállamot érdemben és hivatalosan tájékoztatták volna.

Meggyőződésem, hogy ez az eljárásrend méltatlan. A Kormány minden együttműködési képessége és jóhiszeműsége ellenére nem tud nem arra gondolni, hogy az ügy hátterében politikai nyomásgyakorlás áll, amely befolyásolni kívánja a magyar választási kampányt. Erről levélben tájékoztattuk az OLAF-ot és az Európai Bizottságot, magyarázatot kérve erre a példátlan és diszkriminatív, az eddigi joggyakorlatnak ellentmondó eljárásra.

Lefordítom: nem az a baj, hogy a miniszterelnök veje súlyos korrupciós ügyekben értintett, hanem hogy KI-DE-RÜLT. És mert kiderült, nem maradt más hátra, mint előre menekülni és vernyogni. A választási kampányba kívánnak beavatkozni azok, akik egy amerikai lapnak kiszivárogtatták a tényt: egy nyomorúságos, kelet-európai kisállam késsel-villával enni nem tudó miniszterelnökének veje a piaci árnál jóval drágábban végzett el EU-s pénzekből kifizetett közvilágítási munkákat. Amely munkákkal nem csak az a baj – ezt már én mondom -, hogy kurva sok pénzbe kerültek, hanem hogy köpedelem minőségben készültek el. Arról nem beszélve, hogy mi a gyászt keres a miniszterelnök veje a közpénzek környékén. Akkor is, ha időközben megszabadult a visszaélésekkel összefüggésbe hozott érdekeltségétől.

Két hónappal a választások előtt Lázár – aki szerint napi X közmunka óra után már nincs energiája lopni a legszerencsétlenebb, legkiszolgáltatottabb rétegnek – leírja és alá is írja: nem az a baj, hogy mi lopunk, csalunk, hazudunk, hanem, hogy kiderül, bazmeg. Nem mi vagyunk az erkölcsi hulladékok, hanem azok, akik arról beszélnek, hogy erkölcsi hulladékok vagyunk. Tehát az a tény, hogy egy bűnbanda a miniszterelnöki vejstróman révén zabálja a közpénzt annyit jelent, hogy a tudjukkik bele akarnak ugatni a választási kampányba. A felcsúti csühös ellenőrzése körüli hisztéria 2.0.

Lázár kolléga!

  1. Amikor a kormánypárti salakmédia hamarabb értesül egy-egy hatósági állásfoglalásról (ítéletről, idézésről) mint maga az érintett, akkor nem emlékszem, hogy ön kikérte volna magának és felháborodottan toporzékolt volna.
  2. Akkor sem tiltakozott foggal és körömmel, amikor a parlament ítéletet hozott egy olyan emberről, aki ellen még vádat sem emelt az igazságszolgáltatás.
  3. Az első pontban foglalt állításnak azért nincs jelentősége, mert ön már egyszer hazudott az OLAF-jelentéssel kapcsolatban és az is kiderült: annak ellenére nem hozták nyilvánosságra a jelentést, hogy időben megkapták és semmilyen akadálya nem volt annak, hogy a közvélemény lássa, miről folyik a mellébeszélés.
  4. Hogy ezek után még önnek áll feljebb, ön kér magyarázatot és ön kiált diszkriminációt, csak annyit jelent, hogy pontosan tisztában van azzal: jobb helyeken valóban eldöntheti a választás kimenetelét és egy párt szemétdombra küldését, ha kiderül, hogy lopnak, mint a szarkák.
  5. Ha Tiborcz István kiváló üzletembernek semmi köze ahhoz, hogy az apósa éppen miniszterelnök, tehát a Fidesznek semmi köze ehhez a korrupciós botrányhoz, akkor mégis hogy a túróban képes ez az információ befolyásolni a választás kimenetelét és egyáltalán mi köze a választási kampányhoz?

Átlátszó, áttetsző, kamu! Hogy stílszerű legyek: a kismillió ügyben már lebukott kormánypárt pitiáner, elkeseredett vergődését látjuk. A lényeg ennyi: míg a 4-es metró szerződéseiről szóló jelentésről azonnal tájékoztatták a közvéleményt, Tiborcz korábbi cégének szabálytalan közbeszerzéseiről egy külföldi lapból (Wall Street Journal) értesülhetett a pórnép. Pedig a miniszterelnökségnek (mint uniós források felhasználásáért felelős szervezet) ebben az esetben is meg kellett kapnia az OLAF-jelentést, pont úgy, mint a 4-es metró ügyében.

De most valamiért érdekes módon kussoltak az elvtársak, úgyhogy Lázár, a mindenre kapható, akiről minden lepereg, tátott szájjal rohangál a péniszerdőben és bedobja a fegyvert, amit lebukás esetén mindig bedobnak: példátlan, hallatlan, felháborító politikai nyomásgyakorlás. Hát remélem, hogy megérem. Hogy a letolvajozott népek egyszer valóban nyomást gyakorolnak rátok, ahogyan már eddig is kellett volna.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.