Május 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Neírdalájános

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,617,520 forint, még hiányzik 1,382,480 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép hétfő reggelt! Kivételesen itt ragadtam reggeli mesemondónak és ez a helyzet még holnap is így marad. A Bálint rajongók most nagyon utálnak, de majd túlélem valahogy. Örvendezzünk honfitársaim! Miután megvettük (mindannyian, közösen, mindenki adójából) közel 1,5 milliárd forintért Budán az Ybl-villát, most odaajándékozzuk (egyelőre nem örökbe, csak használatra) a Türk Tanácsnak. Megmég fizettjük a fenntartást, de még az alkalmazottak bérét is mi finanszírozzuk az adónkból. Remélem, mindenki rohadtul örül. Mióta Orbán Viktor meglelte magában – vagy a fasz tudja kiben – a kipcsak vért, azóta nincs megállás. Hurcolja be az Unióba a haverjait ész nélkül, ráadásul a mi bőrünkre és a mi zsebünkre. Pöpec.

A szakszervezetek arra kérik Áder Jánost, hogy ne írja alá a TB törvényt. Hány ilyen kérés volt már? Ne írd alá János! János aláírta? Jóhogy alá. Pont leszarja ő az egész országot, egyik szélétől a másikig. Teszi, amiért fizetik (a mi pénzünkből), ezzel ő már biztosította a saját és a felesége anyagi jólétét életük végéig. Pont. Az ugyan miért érdekelné, hogy a törvény embertelen? Hol érdekli őt, hogy emberek fognak nyomorult módon meghalni, de ami szörnyűbb: előtte hosszasan, kínok között szenvedni? Ő akkor is vidáman horgászik majd, amikor Kovács anyuka vagy Kovács apuka ordítva könyörög a kegyes halálért.

Miközben a magyar kormány szekértolói és fáklyavivői nagy erőkkel örvendeznek Johnson győzelmének és a Brexitnek, Skócia mindeközben ki akar válni. De nem az Európai Unióból, hanem az Egyesült Királyságból. Ahogy most kinéz, Nagy-Britannia éppen elveszíti a nagy jelzőt, mert bizonyára nem fog megállni a folyamat a skótoknál. Gondolom, erről is a migránsok és Soros György tehet. Esetleg még a libsik és természetesen a Gyurcsány-szál is ott húzódik valahol a háttérben.

Noha a kormány maga határozta meg, hogy csak előadó-művészeti szervezetek kaphatnak a kultúrtaót helyettesítő támogatásból, a most nyilvánossá vált döntések alapján sokszor pályázati azonosító nélkül kaptak tízmilliókat vagy akár milliárdokat fideszes politikusokhoz köthető cégek, önkormányzatok, majdnem kétmilliárd jutott az Egységes Magyar Izraelita Hitközségnek, egymilliárd pedig egy Nemzeti Színházhoz köthető, még be sem jegyzett szervezetnek.

Az Index cikke igen mellbevágó tényeket közöl a NER működéséről. Semmi olyan, amit ne tudnánk, hiszen eddig is telibe szarta a fideszes országvezetés a tulajdon szabályait és törvényeit is, mégis megrázó szembesülni azzal a határtalan pofátlansággal, ami jellemzi az orbáni rendszert. A véget nem érő hazugságok mellett párhuzamosan megy a klientúra zabáltatása. Ömlenek a milliárdok minden kontroll nélkül felesleges dolgokra, ezzel párhuzamosan nincs, mégpedig szándékosan nincs fedezet az alapvető emberi lét biztosítására. Pofátlanul röhögve rabolják szét az országot, szarnak bele abba, hogy sokan a minimális segítséget sem kapják meg akkor, amikor égető szükségük lenne rá. Lerohadt kórházak, éhező, jövőtlen gyerekek, reménytelen helyzetben lévő idősek, betegek kínja mit sem számít a kormánynak. Stadionok, fociakadémiák, nemzetközi versenyek, a végtelenségig telhetetlen politikai élősködők marnak két kézzel a közösből, mert így működik a maffia.

Már a földbe tapostak mindent és mindenkit, de ez sem elég. Soha nem is lesz elég, hiszen nincsen következménye semminek. Még csak azt sem mondhatom, hogy addig zabálnak, ameddig ki nem repednek, mint a mesebeli kisgömböc. Mert ezek bármeddig képesek nyúlni, soha nem  repednek ki. Ennek nem lesz vége soha, csak ha véget vetünk neki. Addig a klientúra újabb és újabb kacsokat és zsebeket növeszt, teli pofával röhögik képen azokat, akiket szemrebbenés nél külkifosztanak.

Végül emlékezzünk meg arról a nemzetileg mellpüfölést érdemlő tényről, hogy lett nekünk kurvasok pénzért egy Puskás arénánk, amit az átadás óta éjjel-nappal ész nélkül világítanak. Nekem kezdetben az volt az ötletem, hogy elfelejtettek beépíteni villanykapcsolót, így lekapcsolni sem lehet az áramot. Közben kiderült, hogy direkt nem kapcsolják le, mart annyira baromira szép, hogy kár lenne, ha nem látná valaki a sötétben. A stadion a mi Eiffel-tornyunk. És tegyük ide mellé a remek hírt: a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban hét sebészből felmondott néhány. Konkrétan hat. Mert szarok a munkakörülmények, mert rommá dolgozzák magukat és mert mindezt éhbérért teszik. Tudom, demagóg geci vagyok és a hülye libsik mindent átszámolnak lélegeztetőgépre pont azért, mert hülyék és mert libsik. Szerintem meg aki nem képes párhuzamba állítani az éjjel-nappal áramot zabáló stadion világítására feleslegesen elszórt pénz és a gyógyítás körülményeinek javítása között, az menthetetlenül és visszavonhatatlanul hülye.

Veszem a búcsúmat, mielőtt megütne a szél életem delén. Majd hamarosan jön valaki – nem is akárki, mert sosemakárki – és jól beszól.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.