Június 19,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

VENDÉG


Ne maradjunk csendben, ne forduljunk el

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,873,430 forint, még hiányzik 1,126,570 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.
  • Három szülői szervezet nevében szolidaritásunkat fejezzük ki a Kölcsey Gimnáziumból kirúgott pedagógusokkal.
  • Minden szülőt arra bíztatunk, hogy a közoktatás problémái kapcsán nem maradjon csendben; fejezzük ki tiltakozásunkat a pedagógusokkal közösen!
  • Levélben kérjük a tankerület vezetőjét, hogy vonja vissza a pedagógusok elbocsátását.

Alkalmatlan és ártalmas az a vezető, aki a problémákat nem megoldani, hanem eltagadni akarja, aki párbeszéd helyett elhallgattatja mindazokat, akik nem értenek vele egyet! Gyermekeink ellen követ el bűnt az a rendszer, amelyik kirúgja cselekvő, bátran megszólaló pedagógusait!

Álságos az a hatalom, amelyik a gyerekek jogai mögé bújva pár órás munkabeszüntetés miatt kirúgja azokat, akik a gyerekek jogainak évek óta tartó mindennapi sérülése miatt emelik fel a szavukat. Alkalmatlan szerepére az a végrehajtó szerv, amelyik a bátran tiltakozó pedagógusok kirúgásával tovább súlyosbítja a rendszer működését veszélyeztető pedagógushiányt.

A hatalom által most kirúgott pedagógusok tudásuk legjavát adva gyerekeket tanítanak, miközben a szülőknek és az ország jövőjéért felelős állampolgároknak példát mutatnak bátorságukkal: felvállalják véleményüket és aktívan szerepet vállalnak közös jövőnk alakításában, legfontosabb nemzeti közügyünk, az oktatásunk érdekében.

Szenved a magyar közoktatás és szenvednek a benne szereplők, különösen a gyerekeink! Változást csak akkor remélhetünk, ha pedagógusként és szülőként bátran és határozottan megtörjük a csendet. Ezt a leckét kell most megtanulnunk és kitartóan tovább vinnünk, mert ez a gyerekeink, ez az ország jövőjének érdeke!

Ne maradjunk csendben, ne forduljunk el, mert a problémák nem megoldódni, hanem sokasodni fognak, ha a szőnyeg alá söpörjük őket! Csatlakozzunk a tiltakozásokhoz, szervezzünk saját közösségünkben is demonstrációt, közös szolidaritási kiállást! Támogassuk a sztrájkoló pedagógusokat, álljunk ki a gyerekeinkért, szólaljunk fel az igazságtalanság és jogtalanság miatt, mert ha ma nem teszünk egymásért, senkitől nem várhatunk segítő kezet akkor, amikor majd nekünk lesz rá szükségünk.

Szolidárisak vagyunk a Kölcsey Gimnáziumból kirúgott pedagógusokkal. Levélben kérjük a tankerület vezetőjét, hogy vonja vissza a pedagógusok elbocsátását; levelünk itt olvasható.

Szülői Hang Közösség
Szülői Összefogás Közösség
Zuglói Szülők Közössége

Kapcsolat: [email protected]

A Szülői Hang Közösséget az oktatási kérdések iránt érdeklődő önkéntes szülők hozták létre. Oktatási rendszerünk gyermekközpontú, szakmai alapokon nyugvó megújítására törekszünk, és aktív részvételünkkel képviseljük a szülői szempontokat a közoktatást érintő témákban. Ha szeretne értesülni híreinkről, akcióinkról, iratkozzon fel hírlevelünkre vagy csatlakozzon csoportunkhoz.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.