Július 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Megvédtük, megőriztük, helyreállítottuk, megerősítettük, racionalizáltuk, győztünk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,369,185 forint, még hiányzik 630,815 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Most, hogy a fideszes parlament szemfényvesztésileg belevágott a jövő időnek számító 2021-es költségvetés maratoni vitájába (mintha a fideszes parlament alkalmas lenne bármire, ami akárcsak távolról is hasonlít a vitára), álljunk meg egy gazdaságilag témába vágó melldöngetés erejéig.

A napi önfényezés főszereplője, akit a megboldogult közmédia M1 nevű kanálisához szalajtották be szónokolni, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke (ex-csempés), akinek az volt a feladata, hogy elégedettségének adjon hangot az általa szolgált kormány koronavírus-járvány miatt hozott gazdaságvédelmi intézkedéseivel kapcsolatban.

Röviden: sikerült, elértük a célt, megvédtük, megőriztük, helyreállítottuk, erősítettük, racionalizáltuk, minden pozitív és kurvajó. Ugyanaz a Parragh László április elején a kormány gazdaságmentő csomagjáról beszélt az ATV-ben, ahol egy műsorvezetői kérdésre felejthetetlen választ adott:

„Annyi ember ment tönkre az elmúlt napokban, hogy ezzel nem tudunk mit kezdeni.”

Ugyanaz a Parragh László aztán május elején egy interjúban arról beszélt, hogy a gazdaság visszaesése a kormányzati jóslatoknál is mélyebb lehet. Majd miután a minap számos munkáját vesztett, mindenféle támogatás nélkül maradt ember drámája nyomán petíció indult a világ egyik legszégyenletesebb, egyedülállóan rövid álláskeresési járadékának 3-ról legalább 6 hónapra való meghosszabbítása érdekében, fent nevezett Parragh ezt nyilatkozta:

„Amint lehetőség lesz rá, kellő időben megtesszük a megfelelő lépéseket a helyzet rendezésére.”

Hogy vajon mit jelent a kellő időben és az amint lesz rá lehetőség, arra már nem futotta az okosságából, pedig. Csak áprilisban 73 ezer ember vesztette el az állását, az április 20-án regisztrált 330 ezer álláskeresőből pedig 152 ezer pont azért nem kap semmilyen ellátást, mert az álláskeresési járadék csak 3 hónapig jár.

Ehhez képest mára már minden fasza. A NER oligarcha- és strómanhálózatának biztosan.

Elérték céljukat a koronavírus-járvány miatt hozott gazdaságvédelmi intézkedések, sikerült velük minimalizálni a károkat – közölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke szerdán az M1 aktuális csatornán.

Parragh László azt mondta, hogy sokan éltek a munkahelyek megvédését, a versenyképesség megőrzését célzó programokkal.

A belföldi folyamatok pozitívak, a turizmus, a vendéglátás, a szolgáltatás területén helyreállás látszik – közölte, hozzátéve: a külföldi keresleten is múlik, hogy a magyar gazdaság milyen mértékben tud nőni a járvány után.

Az elnök szerint a járvány erősíteni fogja az új technológiák használatát és racionalizálja a magyar gazdaságot, vagyis a gyenge hatásfokú cégek kihullnak a piacról. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.