Július 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Márpedig a kétharmad igen sok mindenhez jól jöhet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,369,185 forint, még hiányzik 630,815 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Most, hogy visszatér a gulyáskommunizmus Magyarországra, állítólag az a feladat, hogy beletörődjünk. Csütörtök van, de nekem vasárnap óta még nem sikerült se magamhoz térnem, se beletörődnöm. Pedig tényleg ez van, és még inkább ez lesz: nincsenek független intézmények, az állam és a párt egy és ugyanaz, Nemzeti Választási Ilonka néni pedig tolja a rozsdás biciklit. Nem is igaz, hogy lerohadt a választási honlap, nem baj, hogy egész héten elérhetetlenek azok az információk, amelyeknek kötelezően ott lenne a helyük, mindenki nyugodjon meg, mert attól megnyugszik. A jogi aggályainkkal együtt menjünk szépen a levesbe. Én csak azt nem értem, hogy miután minden sima volt, miután egy percig nem volt kérdés, hogy ki nyeri ezt a választást, miért volt szükségük határon túli importszavazókra, vagy arra, hogy más pártokhoz számoljanak szavazatokat, amelyeket az egyik párthoz kellett volna. Miért kellett például Németh Szilárdnak Csepelre turistaként viselkedő, magyarul sok esetben nem is tudó, tolmácsra szoruló szavazókat csődítenie?

Tökmindegy is, ezt a választást ők nyerték, és bár soha nem fogom tudni bebizonyítani, nekem az a véleményem, hogy kétharmaduk a feléjük lejtő pálya ellenére sem lett volna, azt össze kellett lapátolni. És sikerült. Soha nem fogok beletörődni abba, hogy a 48=66, de mi mást tehetnék. A mindig jól értesült Magyar Idők szerint május 7-8-án alakul meg az új parlament (hála legyen) és nem cicóznak, a Stop Soros nevű gyalázattal kezdik a nagyfene munkálkodást. Vagyis ha bárkinek az volt az érzése, hogy leszakadnak a párhuzamos valóságról, és befejezik a lánctalpas migránsozást, akkor el lehet felejteni, szó nincs erről. Nagyobb baj, hogy a civileket konkrétan vegzáló törvénycsomag több része is alkotmánysértő lehet, de már emiatt sem kell fejfájástól tartaniuk: az újabb kétharmadukkal lazán átírhatják az alkotmányt akárhányadszorra is, és kalap.

Márpedig a kétharmad sok mindenhez jól jöhet, amit eddig kénytelenek voltak jegelni az elvtársak, és ide a civilek basztatásától a falusi önkormányzatok felszámolásáig igen sok minden értendő. Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy mit művelt a Fidesz a 2010-ben elért kétharmadával: ha egy törvényről kiderült, hogy alaptörvény-ellenes, akkor azt a szabályt egyszerűen beírták az alaptörvénybe, ezzel téve szabályossá az előzőleg alkotmányosan elfogadhatatlan szabályokat. Úgyhogy majd szépen előveszik a szaros ötleteiket, amelyek közül egy másik a közigazgatási felsőbíróságról szóló törvény lehet.

Remélem, mindenki látta (aki nem látta az sürgősen pótolja be) a Fidesz legmagasabbra mászott nőnemű tagjának nagyarcú megszólalását. Baromira örülök, hogy kinyílt a csipája neki is. Novák Katalin államtitkárt a még működő Hír TV stábja kérdezte a kivándorolni készülő fiatalokról, a felvetés az volt, hogy mégis milyen hasznos tanácsot adna az országot elhagyni készülő magyaroknak. Az Orbán csecsein nevelkedett Novák kartársnő azonban érdemben válaszolni nem volt hajlandó, arra viszont volt gondja, hogy erkölcsi és forgalomirányítási kérdésekben állást foglaljon, ímhol:

– Mit mondana azoknak a fiataloknak, akik most azon gondolkodnak, hogy elhagynák Magyarországot?
– Kérem, hogy mutassa meg azt az autót, amit most akadályozunk abban, hogy tovább menjen itt az úton, úgyhogy én ezt egy nagyon udvariatlan dolognak tartom. Szerintem jó lenne, ha a kamerát arra fordítaná, ahol egy autó arra vár, hogy el tudjon tőlünk menni.
– Ezt üzeni a…?
– Én azt szeretném önnek mondani, aki szerintem nagyon tiszteletlen módon bánik az autóssal is, és szerintem velem is.

Az bazmeg, az autósok meg a tisztelet. És ha már Orbánnal ellentétben én foglalkozom nőügyekkel, akkor tegyük már ide az egyik legnagyobb kedvencemnek, Morvai Fideszszekértoló Krisztinának az ügyét is, aki az utóbbi súlyos hónapokban heti, de talán napi rendszerességgel haknizott a fideszes propagandamédiában és nem győzte meghálálhatatlanul visszabüfögni a Fidesz rongyosra amortizált szlogenjeit. A békemenet legnagyobb támogatója, a migráció elleni fakardozás alappillére mostanig a Jobbik listájáról bekerülve csücsült az EP-ben, mindenki máshoz hasonlóan neki is jövőre járt volna le a mandátuma. Ámazonban úgy tűnik, nem fogja kitölteni a mandátumát, és nem fogja harcos-röhejes-patetikus-hisztérikus megszólalásaival tovább védeni a magyar hont. A Jobbik országos választmányának küldöttei keddi ülésükön ugyanis felszólították a párt országos vezetését, hogy hívja vissza európai parlamenti mandátumából Morvai Krisztinát. A Jobbik elnöksége ezt a szerdai ülésén ellenszavazat nélkül meg is szavazta. Hát franc se tudja, miért kellett erre eddig várni, meg most már nagyjából mindegy is, a Jobbiknak pillanatnyilag ennél egy árnyalattal súlyosabb problémái vannak.

A minden tekintetben jól értesült, lopott pénzből működő Magyar Idők tudni véli, hogy a politikából éppen kiszálló Vona Gábort Sneider Tamás, egykori szkinhedvezér és jelenlegi frakcióvezető-helyettes követheti a pártelnöki pozícióban. A propagandalap úgy tudja, a Vonához hű pártvezetés összezárt az elnöki posztra bejelentkező Toroczkai Lászlóval szemben, ami azonban nem garancia arra, hogy nem lesz pártszakadás a Jobbikban. Nem baj, mert legalább nem csak Schiffer András találmánya, az LMP szakadhat újra. Ahol ugyanis akkora a feszültség, hogy a párt aligha fogja megúszni belső robbanás nélkül. A sors fintora, hogy most is amiatt áll a bál, hogy melyik párttal és hogyan működhet együtt az LMP. Pont mint öt éve, amikor kettészakadt a párt, és megalakult a kilépőkből a most az MSZP-vel közösen induló Párbeszéd Magyarországért.

Nem biztos, hogy meg fog ártani a magyar politikának, ha a jelenlegi, kvázi nem létező ellenzék rendezi sorait, persze a legjobb az lenne, ha valami ütőképes alakulat tűnne fel a láthatáron, mert amint látjuk, nyolc év alatt ez még úgy sem sikerült, hogy amennyi magas labdát a Fidesz feldobált, abból nem sokat sikerült leütni. Nade, ne szaporítsam én tovább a szót, muzsika és jövünk vissza.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.