Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Máris a plafonig ér a trágya

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Pedig tényleg csak három nap volt, ameddig nem figyeltünk oda teljes mellszélességgel, és máris a plafonig ér a trágya. Bocsánat, az kurvaboldog új év (kívánom, hogy valóban az legyen mindannyiunk számára) tiszteletére és örömére sem felejtettem el a csúnya, kisujjeltartásra ingerlő szavakat, viszont – ahogy az lenni szokott – ezek a csúnya szók ezúttal sem az öncélúság jegyében hagyják el a billentyűzetemet.

Azt hittem első újévi felindulásomban, hogy a mindennek és mindennek az ellenkezőjének aláírására idomított, a NER valamennyi törvényesített disznóságát példás gyorsasággal kézjegyével ellátó úgynevezett államelnök úgynevezett újévi köszöntőjét – amelyben arról lamentált, hogy mi mindenre mondhatunk nemet az embertársainkat vallásukban, identitásukban, méltóságukban sértő cselekedetektől a másokra mutogatáson és a magunk felelősségének palástolásán át a mindenkin átgázoló törtetésig és becstelenségig – legalább pár napig semmi nem fogja tudni überelni. Hát de, sikerült.

Mindjárt mondom szépen sorban, csak előbb sajnálatomat fejezem ki aziránt, hogy az áderi cinikus-ragacsos felsorolás első számú címzettjéhez valószínűleg ezúttal sem jutott el az üzenet, mert neki halaszthatatlanul szénné kellett égetnie magát Brazíliában. A zsebrevágott kezű hanyag elegancia és megszállott küldetéstudat élő szobráról (most azt ne vegyük figyelembe, hogy mennyibe került elcsámpázni Dél-Amerikába) ezúttal is kiderült, hogy kábé senkinek nem volt fingja arról, hogy ki ő. Pedig megválasztását követően Orbán kezét-lábát törve, az elsők között sietett gratulálni és benyalni az illiberálisan szélsőjobboldali, január elsején az államelnöki beiktatását ünneplő Jair Bolsonaro nevű alaknak, de sajnos sem ő, sem a brazil kormány nem vágta, hogy ki a fene az az alak, akivel együtt vigyorog az egyik csoportképen. Persze ebben is meg lehet találni a háttérben megbújó hízelgésre okot adó szálat, de szerintem ez úgy ciki, ahogy van. Hogy a magát világpolitikai tényezőként számon tartó Orbánt csak úgy összetévesztik az amerikai külügyminiszterrel (vagy akárkivel) és ennek köszönhetően állnak le vele fotózkodni.

Természetesen erről nem szólnak a hírek a napos oldalon, ellenben azzal verdesik szénné a mellüket, hogy az esőerdők, a melegek, a színesbőrűek, a nők, a baloldali ideológia és a politikai korrektség ellensége Bolsonaro elfogadta a magyar illiberális zseni meghívását és majd Budapestre látogat. Azért szerintem várjuk ki a végét, ebben még simán benne van a mókafaktor. Innen nézve eléggé izzadtságszagúnak és komolyan vehetetlennek tűnik az, amiről Havasi Bertalan óbégatott, miszerint Orbán és Bolsonaro még Brazíliában áttekintette a két ország közötti nemzetközi, gazdasági és politikai együttműködési lehetőségeket. Aha. Vajon azelőtt, vagy azután került sor erre az áttekintésre, hogy rájöttek, ez az alak nem Mike Pompeo, hanem Orbán Viktor? Röhögni kéne, csak sajnos ez annyira gáz, hogy semmi kedvem hozzá. Valaki mondja, hogy egy kurva nagy hoax az egész, vagy hogy Kafka szórakozik velünk, miközben Örkény vállát veregeti, mert ez…

Az van továbbá, hogy az Áder János cinizmusát jobbról előző családügyi női princípium, bizonyos Novák Katalin kurvaboldogújév gyanánt felöklendezett bölcselkedéseiből összeálló, egyébként még karácsony előtt készült, indokolatlanul hosszú interjú sem csalt kifejezetten mosolyt az arcomra. Pedig a Fidesz viszonylatában igazán példásan magasra kapaszkodott, mindenhez is értő egyszemélyes női különítmény igazán kitett magáért. Nekem már egy jó ideje az az érzésem, hogy előre megfontoltan, stratégiailag hergelik az embereket, mert hátha valakinek elborul az agya, és akkor majd teli tüdőből lehet üvölteni a kétharmadjukkal elnyomottak és mártírok ócska NER-himnuszát. (Lásd Halász János nevű humanoid, aki már ott tartott a hergeléssel az év első munkanapján, hogy az ellenzék nyíltan a rendőrökre támad, szándékosan és erőszakosan provokálja őket.)

Szóval miután már ott tartanak a családügyi mizériájukkal, hogy 1,3 millió kamukonzultációs válaszkérdőív is sikernek számít, az államtitkárasszony jó ütemben szállt bele a nem fideszes népességbe, ahogy az el is várható az őszinte kereszténydemokratáktól:

Nehéz lehet azoknak, akik valamiért nem tudják támogatni a kormánypártokat…

Drága Katalin asszonyság! Attól tartok, a kormánypártokat nem valamiért nem tudják támogatni sokan és egyre többen, hanem nagyon is konkrét okok miatt. Nem azért, mert nem tetszik egyikük vagy másikuk pofája, hanem azért az aljas, mocskos, falmelléki uszításért, és azért a becstelenségért, amire Áder kolléga szerinte nemet lehetne és kellene mondani.

De mit várhatunk azoktól az álszent geciktől, akik a munkavállalók frontális szívatása, a nem fideszes szavazók ilyen ocsmány sértegetése mellett például – most csak az apraját mondom – két nap alatt 20 millió forintnyi közpénzt bulikáztak el karácsonykor?

Vagy akik mindössze másfél napot bírtak ki az új évben úgy, hogy nem drágítottak egyetlen szájbatekert sportberuházást sem?

Vagy akik újabb 1,7 milliárd forintot ölnek bele az újramelegített Magyarország jobban teljesít nevű hazugságkampányba, hogy a birkának nézett populáció ne a zsebének és a saját bőrének higgyen, hanem a zsibbasztó plakátoknak és az egyperces propagandahazugságoknak?

Ja, mert ők soha nem érnek a kurva munka végére, egyre csak ásnak, ásnak és kapaszkodnak a hatalomba. Annyira soha nem látott módon jobban teljesítünk példának okáért, hogy a „hatalmas” pedagógus béremelés után ugyanannyit keres egy tanár, mint egy középfokú végzettségű szakmunkás.

Nem baj, mert a TEK nevű orbánista magánhadseregnél dolgozóknak közel félmilliós fizetés és 200 ezres cafateria jár azért, hogy bohóckodjanak és egy kétutcás zsákfaluban eltévedjenek.

És pláne nem baj, ameddig mindeközben az EU-átlag dupláját költik a magyarok alkoholra. Van még min dolgozni bőven, mert így is csak a lista hatodik helyén állunk, addig nem szabad megállni, ameddig Észtországot, Lettországot, Litvániát, Lengyelországot és Csehországot is le nem körözzük. Ha már mindenképpen jobban teljesít, de még mindig nem elég jól.

Ja, hogy egyébként idén sem lesz Ausztria Magyarországból? Senki nem is mondott ilyet. A doktorminiszterelnök is 2030-at ígért, addig őt kell hatalomban tartani mindenáron, mert ha az országot bele is rúgják a szakadékba, legalább ő és a sleppje éljen ausztriai színvonalon. Nem? De.

Aki úgy gondolja, hogy Lázár János milyen jól megmondta a magáét a túlóratörvényről a kormánynak és pláne védelmébe vette az ellenzéket is, az gondolja át még egyszer szerintem. Egyébként pedig boldogújévet még egyszer, utoljára mindenkinek, és ne feledjük: nemsokára január 5-e! Ha minden igaz, mi is visszatértünk és toljuk tovább a fostalicskát! Csókolom.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.