Július 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Magyarország Szépe: Mészáros Lőrinc. Vicceltem. Most még

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,369,185 forint, még hiányzik 630,815 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras, szeles, esős, hűvös jóreggelt! Megint rajtam a soros, hogy kirugdaljalak benneteket a pihepuha ágyikóból. Örültök neki? Nem baj, én sem. Aktuálisan Deutsch Tamás követeli az Európai Uniótól, hogy adjanak választ a migránskártyákkal kapcsolatos kérdésére a Fidesznek. Szerintem a Fidesz most elég korrekt módon bebizonyította, hogy igen nagyon hülye vezetői vannak, merthogy már régen megkapták a választ. Még én is megértettem, az ennyike nagymestere ezek szerint nem. Lehet, hogy nem követelőzni kellene, hanem beiratkozni az általános iskolába, hátha még nem késő.

A migránskártyákról tehát nekem nincs kérdésem, de van helyette más. Mégpedig az, hogy miért kellett 340 millió forintért új templomot építeni Pátyon. Mármint miért kellett közpénzből templomot építeni Pátyon? Nem gondolom, hogy a templomépítés állami feladat és arra az adóforintokat fel kell, pláne fel szabad használni. Én nem akarok templomot például. Buszmegállót akarok, sima járdát, vízelvezető árkot, fűtést az iskolákba, kazánt a kórházba, szigetelést az ovi ablakába, játszóteret a gyerekeknek, gyerek-szülő szobát a gyerekosztályra, vécépapírt és kézfertőtlenítőt a kórházakba és még sorolhatnám reggelig. De reggelre sem jutnék el a templomig, mint amire örömmel adnám a pénzemet.

Megkezdődött a Magyarország Szépe (Miss World Hungary) szégpségverseny válogatója Budapesten. A licenctulajdonos nem más, mint a káprázatos szépségű Rogán Cecília. Ilyen – sőt, Magyarországon bármilyen – feltételek mellet tök felesleges strapálni magát bárkinek. Már ki is lehet hirdetni a verseny győztesét, aki nem más, mint Mészáros Lőrinc. Ha ő esetleg nem ér rá résztvenni a bikinis felvonuláson, akkor Tiborcz István.

A Fidesz EP választási programja: Bangóné Borbély Ildikó. Jobban tetszik nekik, mint a migránsok és Junker együttvéve. A Professzorok Batthyány köre is beszállt a kampánybe:

  Vajon mire gondolt Bangóné, amikor a nyilvánosság előtt arról beszélt, hogy sok a patkány? Emberek egy csoportját patkánynak nevezni nem emberhez méltó megnyilvánulás. Mi arra gondolunk, hogy szavazatokat jó programmal, nem pedig alpári kijelentésekkel lehet szerezni.
A Professzorok Batthyány Köre elnöksége 
     Kiadó: Professzorok Batthyány Köre (MTI-OS)

Sajnos nincs most időm megkeresni a tehetséges professzorok sajtóközleményét abból az időből, amikor Orbán Viktor volt kedves parazitáknak nevezni az ellenzéki szavazókat.

De nekik legalább vannak szavazóik. Nem úgy a ballibsiknek. Ők már csak a melegekben bízhatnak. Legalábbis a PestiSrácok nevű propagandaoldal bedolgozója szerint. Volt ugyanis Budapesten egy fórum, amin a PS deklaráltan nem vett részt, de azért beszámoltak róla. így ni:

A társadalom legfontosabb és legégetőbb problémáira rávilágító beszélgetést tartottak az Anker’tben, az ellenzék pedig újabb csatateret talált, ahol megharcolhat a fasiszta kormánnyal és álságosan küzdhet most éppen az eltiport meleg- és transznemű jogokért. Tudjuk, hogy minden egyes szavazat számít, és ha már a társadalom gerince undorodva fordul el az ellenzék aktuális önlejárató kampányától, akkor érdemes lenne egy-két fél százalékot besöpörni a melegektől, transznemű és a többi meghatározhatatlan identitású potenciális szavazótól. Ez csinálja a baloldal Nyugaton is, a hatalomból erőszakolva le a többség torkán a sokszor degenerált tanokat, példaként állítva a devianciát a normalitással szemben. Kicsit későn jött ugyan az ötlet itthon, de még él a remény, hogy az talán hozhatna 1-2 százalékot, ha a melegek is olyan hülyék lennének, mint azt a levitézlett baloldal és a méltán észkombájnnak tartott Cseh Katalin által képviselt Momentum képzeli. Természetesen ott vannak még a zavart identitásúak is, őket talán meg is lehetne szólítani, és ha így folytatják, akkor a törpe kisebbséget a politikai törpe kisebbség fogja képviselni, természetesen az egész társadalomra hivatkozva. Kórkép egy semmitmondó beszélgetésről, melyen a PestiSrácok.hu stábja jogos önvédelemből nem vett részt. (PestiSrácok)

Nem állítom, hogy tudom követni a költő gondolatmenetét, már amennyiben lehet ilyesmiről beszélni ebben az esetben. Ha a baloldal törpe kisebbséget képvisel, hogyan tudják a hatalomból áterőszakolni a tanaikat a társadalmon. Valahol a kisebbség van kormányon? Pláne törpe kisebbség? Amennyiben mégsem, akkor az annyit jelent, hogy a társadalom többsége őket akarja hatalomban tartani. Már persze csak akkor, ha a sunyi baloldaliak át nem írták a választási törvényeket, át nem szabták a választási körzeteket, miközben közpénzből mossák az emberek agyát, szavazatokat vásárolnak külföldön és zsarolnak belföldön, de közben még a szavazatokat is ők maguk számolják. Mert akkor elképzelhető, bár ilyesmit senki nem csinál… ugye?

Miközben Pátyon Soltész Miklós államtitkár az új templomnak örvendezett, Budapesten hajnal óta álltak sorban az emberek a krisnások ételosztásának helyszínén. Nagyon sok a nyugdíjas, akik máshogy nehezen jutnának meleg ételhez, mert egyszerűen nem futja rá a hónap végén.

Spanyolországban lezajlott a választás. Korai lenne megjósolni, milyen pártszövetség fog létrejönni a kormányzóképesség érdekében. Annyi bizonyos, hogy a VOX nevű szélsőjobboldali tömörülés végül bőven a várakozás és az előrejelzés alatt teljesített, kicsivel meghaladva a 10 százalékot (13 százalékot vártak a felmérések alapján). A pártmédia ugyan nagy erőkkel szurkolt a szélsőjobbnak – már csak azért is, mert a vezetőjük állítólag Európa meghatározó személyiségének nevezte Orbán Viktort -, miközben elsiratták Spanyolországot, melyet szerintük az egy éven át regnáló kormány tönkretett, amikor elárasztotta az országot migránsokkal. Na de majd most a jobboldali fordulat megállítja ezt. A fordulat elmaradt, a spanyol szavazók többsége nem akar többé szélsőjobbos kormányt látni az ország élén. Hogy a többséget szerzett Szocialista Munkáspárt majd koalícióra lép valakikkel, az elkerülhetetlen, de a jelenlegi választói akarat nem tükrözi a fideszpropaganda reményeit. Még akkor sem, ha szokásuk szerint jó nagyokat csúsztatnak a migráció kérdésében, ugyanis az előző, a korrupciós botrányaiba belebukott (igen, Spanyolországban ez is előfordulhat) kormány is befogadta a menekülteket és migránsokat éppen úgy, mint az őket követő új kormány. Igaz, az új kormány több embert fogadott be, de ennek az oka az, hogy váltzott a migrációs útvonal, tehát sokkal több menekült és migráns érkezett az országba.

Miközben a fideszes szócsövek folyamatosan és igen nagy örömmel jelentik, éppen hányan írták alá Orbán Viktor 7 pontocskáját, a hvg.hu birtokába jutott hangfelvételek és fotók alapján bizonyítható, hogy a Fidesz tiltott módon gyűjti az aláírásokat. Ebben az esetben egy óvodában, a közalkalmazottként az állásukat féltő óvónőkkel íratták alá a támogató ívet, amit a helyi – szintén fideszes – önkormányzat helyettes polgármestere szervezett. Mindannyian tudjuk, hogy így megy ez az egész országban és nem csak most, hanem a választások idején is. Fenyegetés, hivatali visszaélés, megvásárolt szavazatok biztosítják a Fidesz kétharmadát.

Elég is volt ennyi hétfő reggel, majd hamarosan jövünk vissza az első beszólással. Addig zenéljünk egykicsit.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.